» Blog » Tissot

Tissot Supersport IIHF 2024 Czechia – Speciální edice k Mistrovství v ledním hokeji. A jen pro nás

Tagy: Recenze | Tissot | Pánské | Klasické | Tradiční

Agáta Vřeská | 25.3.2024 | 4 MIN | 2x komentář

Že jsme hokejovým národem je všeobecně známo. Ovšem rok 2024 je pro Česko vyloženě historickým okamžikem, protože hostí hokejové mistrovství světa. A Tissot všem fanouškům hodinek a hokeje přináší speciální edici Tissot Supersport IIHF 2024 Czechia. S koupí hodinek se navíc zařadíte do slosování o 2 lístky.

Tissot je oficiálním sponzorem Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, a tak fanouškům nadělil nejen speciální model, ale také lístky na samotné Mistrovství, které můžete vyhrát právě zakoupením modelu Tissot Supersport IIHF 2024 Czechia.

Modelově vychází hodinky z původních Supersportů. Výjimečný je v omezeném množství, které bylo vyrobeno s rytinou na dýnku nesoucí logo IIHF a označením 2024 Czechia.

V balení je navíc také speciální modrý kaučukový řemínek a jako dárek hokejový puk s logem Tissotu. Navíc každý, kdo si tuto speciální edici zakoupí (a do Česka se údajně dostane jen 120 kusů), bude mít možnost vyhrát 2 vstupenky na české zápasy v rámci Mistrovství. Celkem se soutěží o 20 vstupenek, takže šance je velká. Lístky do soutěže věnoval přímo Tissot.

Kup speciální hokejovou edici hodinek k Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024 a zažij atmosféru MS naživo! Každý, kdo si zakoupí speciální hokejovou edici Tissot Supersport Czechia 2024 a zanechá na sebe kontakt, bude automaticky zařazen do slosování o 20 lístků (10 výherců po 2 vstupenkách) na české zápasy Mistrovství světa v ledním hokeji 2024.

O modelu Supersport už jsme v našem magazínu psali podrobnější recenzi, ale neuškodí si některá zajímavá fakta připomenout a přidat pár drobných postřehů.

Tissot Supersport Chrono recenze – Švýcarský závodník jako z továrny na sporťáky
18.2.2021 - Martin Balabán
Tissot Supersport Chrono recenze – Švýcarský závodník jako z továrny na sporťáky

Tyhle hodinky mají silně sportovní náboj v každém ohledu a ta dynamika z nich opravu číší. Není to jen otázka prvního pohledu, ale také konstrukce a jednotlivých detailů.

Samozřejmě, základem jsou stopky s přesností na 1/10 sekundy a kapacitou 30 minut. V kombinaci s tachymetrickou stupnicí se pak nabízí spojení se závoděním, kde si chcete stopnout čas nebo zjistit průměrnou rychlost.

Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2024 se uskuteční v Česku a je 87. mistrovstvím, které pořádá Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF). Turnaj se uskuteční v Praze a v Ostravě v termínu od 10. května do 26. května 2024.

Klasické rozložení 3 subčíselníků je v silném barevném kontrastu, takže je zachovaná i dobrá čitelnost. Ve spodním běží sekundy běžného času, v pravém desetiny stopovaných sekund, v levém pak stopované minuty. Na šesté hodině pak najdeme ještě ocelově orámované datumové okénko.

U číselníku je pak důležité zmínit jeho plastičnost, která možná z fotek není patrná. Ať už je to okruží s indexy, do kterého jsou zasazeny luminiscenční body, nebo třeba okruží jednotlivých subčíselníků. Vše je pak umocněno modrým odstínem, který se mění v různých částech číselníku a vliv na jeho odstín má také pozorovací úhel a množství světla, které na něj dopadá.

Ručky jsou široké, stejně jako hlavní indexy. Naplněné jsou luminiscenčním materiálem Super-LumiNova, a to v takové míře, aby o čase nebylo pochyb ani z dálky, ani po setmění.

Ocelová luneta má nenápadné výkroje, přestože je pevná a účel je tak vyloženě estetický a zvýrazňující sportovní charakter modelu Supersport. Na vnitřní hliníkové vložce pak nechybí zmíněná tachymetrická stupnice.

VŠE NA TÉMA: Lunety a stupnice – Tachymetr
13.5.2021 - Eliška Měrková
VŠE NA TÉMA: Lunety a stupnice – Tachymetr

Samotné pouzdro působí klasickým dojmem, ale všimněte si výrazných dlouhých nožek, které hodinky nejen opticky, ale především prakticky prodlouží.

Průměr pouzdra s korunkou je 50,3 mm. Od nožky k nožce je 54 mm, ale důležité je započítat u verze na ocelovém náramku také koncový článek, se kterým se číslo dostane až na 56 mm.

Hodinky jsou tak opravdu větší a hodí se spíše na širší pánská zápěstí. Dovolím si ale nesouhlasit se svým kolegou, který je ve své dřívější recenzi doporučil mužům s obvodem zápěstí 20+ cm.

Jak je vidět na videu, i na zápěstí o obvodu 17,2 cm vypadají skvěle, zvláště, pokud máte rádi velké hodinky. Navíc dost záleží nejen na obvodu, ale také tvaru zápěstí. Rozhodně ale působí robustněji a pro ty, kdo hledají spíše menší a nenápadné hodinky, Supersporty nebudou ty pravé.

Designově jsou pak skutečně promyšlené. Velmi dobře zapůsobí třeba detail v podobě modrého rámovaní tlačítek stopek nebo pěkného leštění na okrajích nožek pouzdra. Jsou to detaily, ale při bližším pohledu to na hodinkách zkrátka oceníte.

Mě teda zaujal i samotný náramek. Ten je stejně jako pouzdro z chirurgické oceli. Jednotlivé články jsou spíše menší, ale mají ještě hrany, takže působí skutečně sportovně, nebojím se říct techničtějším dojmem, maskulinně.

Spona je pak bytelná a dokonce má kromě mikroregulace také extenzi, což bych nečekala. Za mě je jen škoda, že otevírání není řešené pomocí tlačítek. Na druhou stranu jsem ráda za pojistku, takže náhodné otevření náramku během nošení je takřka nemožné.

Rozteč je 22 mm, navíc je náramek vybaven rychlostěžejkami, takže Tissot uživatelům možnost výměny usnadnil na maximum. Ostatně v balení této speciální edice je i modrý kaučukový řemínek, který hodinkám dodává zase úplně jinou dynamiku.

Doplním ještě pár důležitých faktů. Voděodolnost je tady 100 metrů, takže jsou vhodné pro náročnější uživatele a kontakt s vodou by neměl být problém ani v případě třeba sprchy nebo plavání. Bohužel, korunka je pouze zacvakávací, takže v tomto ohledu je třeba dávat si přece jen pozor.

Sklíčko je pak safírové, tedy s vysokou odolností proti poškrábání. Chybějící antireflexní vrstvy je trochu škoda, ale díky silnému kontrastu číselníku a ruček to není až takový problém.

Uvnitř je quartzový strojek ETA s funkcí stopek a také End of Life, takže vás poskakovací sekundová ručka upozorní na docházející baterii.

Dýnko je plné, nacvakávací a s gravírovaným textem, že právě tento model je dělaný k Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Česku.

Tissot Supersport Quartz představení – Tak trochu jiné Supersporty
9.7.2021 - Eliška Měrková
Tissot Supersport Quartz představení – Tak trochu jiné Supersporty

Pánské hodinky Tissot – Fotogalerie těch nejoblíbenějších
17.1.2022 - Eliška Měrková
Pánské hodinky Tissot – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Vladimírpřed 25 dny, reagovat
Hodinky hezké, jen ta "Czechia" je hnusná. Asi to v Tissotu převzali z googlí mapy. Naše země je, pokud vím, Česká Republika - Czech Republic.
brbpřed 24 dny
Jméno Czechia a jeho překlady jsou od září 2018 obsaženy v Pravidlech pro jednotnou úpravu dokumentů EU, od října 2018 v oficiálním seznamu zemí EU. Eurostat nahradil ve všech databázích the Czech Republic výrazem Czechia v říjnu 2018.

Hodinky zmíněné v článku