» Blog » Tissot

Tissot Tour de France 2024 PR 100 představení – Ikonický model letos potěší menším pouzdrem

Tagy: Představení | Tissot | Klasické

Agáta Vřeská | 25.6.2024 | 2 MIN | 2x komentář

Ani letos nebude Tissot chybět jako oficiální partner královny cyklistiky – Tour de France. Pro fanoušky závodu i hodinek má další speciální model. Letos zvolil sportovní, ale velmi univerzální pojetí. Pojďme si představit Tissot PR 100 Tour de France 2024.

Možná patříte mezi nadšence, kteří každoroční edici Tour de France sbírají. Nebo vás naopak doposud žádná edice neoslovila tak, abyste si ji pořídili do sbírky. V obou případech nejspíše oceníte, že letos zvolil Tissot pro TdeF zcela novou modelovou kolekci – PR 100.

V minulých letech jsme speciální edice Tour de France viděli napříč sportovními modely Tissotu – dlouho to byly silně sportovní T-Race, nechyběly Chrono XL a samozřejmě Supersporty. A velcí pamětníci si vzpomenou, že svého času to byly i slavné T-Touch. K těm se Tissot opět hlásí, tak možná... příští rok s TdeF?

Tissot Tour de France – Co přinesla série 2023?
24.4.2023 - Eliška Měrková
Tissot Tour de France – Co přinesla série 2023?

Nejslavnější cyklistický závod Tour de France se letos pojede od soboty 29. 6. 2024  do neděle 21. 7. 2024. Tissot je už od roku 2016 oficiálním partnerem akce.

Nicméně, letos se Tissot rozhodl jet naproti všem, kteří hledají spíše menší hodinky. Nebo jen reaguje na víc a víc se projevující trend menších pánských hodinek.

SOUTĚŽ o hodinky Tissot PR 100 Tour de France 2024 – Prolomte kód a otevřete sejf
29.6.2024 - Agáta Vřeská
SOUTĚŽ o hodinky Tissot PR 100 Tour de France 2024 – Prolomte kód a otevřete sejf

Model Tissot PR 100 TdeF 2024 má ocelové pouzdro o průměru 40 mm s tloušťkou 11 mm. Na kolo jsou hodinky stále jako dělané. Možná i víc než kdy dřív, když uvážíme, že právě na kole oceníte hodinky, které nepřekáží a vlezou se pod dlouhý rukáv dresu či bundy.

Edice pro tento rok je asi nejuniverzálnější, kterou jsme za poslední léta viděli. Nebýt už tradičního protizávaží sekundové ručky v podobě žlutého kola, možná byste těmto PR Stovkám spojitost se slavným závodem ani nehádali.

Ty důležité prvky ale zůstaly: zmíněné kolo sekundovky, černý "asfaltový" číselník a černo-žluté prvky podle loga závodu. Na dýnku je oficiální logo závodu Tour de France.

Výrazně větší nenápadnost hodinek je tak činí skvělou volbou i na běžné volnočasové aktivity. Zvláště na ocelovém náramku mají notnou dávku ležérní elegance.

Jakmile je ale dáte na přibalený řemínek (oba mají rychlostěžejky), rázem se z nich stanou hodinky se silným sportovním nábojem. Zvláště, když je v tradičních barvách s výrazným žlutým okrajem. Základ je pryž, která je ideální pro sportovní aktivity, vrchní strana je pak potažena černou kůží s texturou připomínající perforaci na cyklistických rukavicích či řídítkách kol.

Mezi nožkami je krásných 20 mm, takže pokud by ocel ani pryž nebyly to, co zrovna budete potřebovat, můžete hodinky nasadit na něco jiného. Možná NATO? Nebo naopak elegantnější kůže? Vybírat můžete nově i z originálních řemínků Tissot.

Strojek uvnitř je ETA G10.212 s funkcí chronografu, který měří až 30 minut s přesností na 1/10 sekundy. Kromě toho můžete stopovat i mezičasy. A mezi 4. a 5. hodinou je pěkně schované datumové okénko.

Quartzové hodinky – Jak fungují a jak si stojí oproti mechanikám?
29.5.2023 - Eliška Měrková
Quartzové hodinky – Jak fungují a jak si stojí oproti mechanikám?

Označení PR 100 značí "precision and robustness" se 100metrovou voděodolností. To odkazuje i na použití safírového sklíčka, vysoce odolného proti poškrábání. Na ručkách a indexech je vrstva Super-LumiNovy pro dobrou čitelnost i ve tmě.

Vynikající je i nastavená cena, která je okolo 11,5 tisíc. První kusy se do Česka dostanou snad už v červnu, další pak až v průběhu července 2024. Opět půjde o kusově omezenou, i když nečíslovanou edici a po vyprodání... budeme opět čekat na další ročník.

Příběh značky Tissot – Inovátoři podle tradice
7.6.2021 - Eliška Měrková
Příběh značky Tissot – Inovátoři podle tradice

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Janpřed 20 dny, reagovat
Konečně povedené francovky. Akorát se letos sešlo moc hodinek co se mi líbí. A rozpočet je omezený. Tak si je musím nějak zasloužit. Když vyhraje Pogi tak si je dopřeju :-)
Lukášpřed 19 dny, reagovat
Jsem sportovec, kdy na sport používám garminy. Mám rád TdF a když jsem je viděl tak jsem je bez váhání objednal. Jsou velmi elegantní což vítám víc než kdyby vypadaly moc sportovně tak jako předešlé modely.

Hodinky zmíněné v článku