» Blog » Garmin

SOUBOJ: Garmin Fenix 8 vs. Garmin Fenix 7 PRO

Tagy: Souboj | Garmin | Chytré

Matěj Urbaczka | 29.8.2024 | 13 MIN | 13x komentář

Máme tady asi nejočekávanější souboj tohoto roku! Proti sobě postavím žhavou novinku ještě z výrobní linky – Garmin Fenix 8 – a zaběhnutého „veterána“ Garmin Fenix 7 PRO. Mnoho věcí se změnilo, ale duše zůstala stejná.

Řekl bych, že pro spousty lidí bude nejdůležitější otázka, jestli nové Fenix 8 stojí za to, anebo úplně vystačí starší kousek. A rovnou vám řeknu, že na toto nelze 100% odpovědět, protože každý má jinou představu. Ale nové Fenix 8... Sakra, to jsou hodinky.

Naše video:

Nicméně, pojďme mrknout na společné rysy obou hodinek:

  • robustní design s vojenským standardem
  • obrovská výdrž baterie
  • snímačová výbava
  • fitness funkce
  • svítilna pro všechny velikosti pouzdra

Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze
30.6.2023 - Matěj Urbaczka
Garmin Fenix 7 PRO recenze – Na nejlepší se zvyká nejsnáze

Garmin Fenix 8 recenze – Taťka je doma
27.8.2024 - Dominik Hok
Garmin Fenix 8 recenze – Taťka je doma

Design – Velké změny ve stejném kabátku

Líbí se mi, že po více než 6 letech přišel Garmin s větší změnou designu, která je vidět na první dobrou. Výrazná úprava lunety a dokonce změna velikosti nejmenšího z rodiny jsou vítanými kroky z hlediska re-designu. Osmičky totiž u nejmenší varianty přidávají milimetr do průměru pouzdra a je to znát jak na ruce, tak i na hmotnosti. Nicméně, luneta je velký rozdíl oproti minulé generaci. Na všech modelech je tenčí a už na ní nejsou vygravírované popisy funkcí jednotlivých tlačítek. Po celém obvodu lunety jsou pak takové "U" profily a celkově jich tam je 6.

Stejně jako luneta se trošku proměnilo i dýnko hodinek obklopující snímač tepové frekvence. To je teď také jinak profilované, což napomáhá lepšímu usazení hodinek na ruce a taky lepšímu měření tepové frekvence. Další novinkou oproti starší generaci je chránič výstupu barometru. Ten jej chrání proti vniku nečistot a taky ho více "ucpává" pro zvýšenou odolnost vůči vodě.

Voděodolnost sice zůstala na 10 ATM, ale s Fenix 8 se již můžete rekreačně potápět až do 40 metrů reálné hloubky. Kromě již zmiňovaného chrániče barometru jsou také lépe vyztužená tlačítka, aby jimi neprošla voda. Myslím, že se všem zamlouvá jejich větší tuhost a přesnost při zmáčknutí.

Hradbička na ochranu snímačů

Hradbička na ochranu snímačů.

Kromě toho ale zůstal design velice podobný starým Fenix 7 PRO, kdy oboje hodinky splňují vojenský standard odolnosti, mají pět tlačítek a tři velikosti. Kromě "technického" designu se ale změnily i barevné varianty. U starších Fenix 7 si lidé stěžovali na použití stříbrné lunety a světle šedého pouzdra. Tentokrát Garmin vyslyšel všechny, kteří chtějí stříbrnou lunetu a černé či tmavě šedé pouzdro. Kromě toho taky Garmin převzal z minulých šedých Fenixů dvoubarevné řemínky, které už jsou na všech modelech.

[[240691]]

A jelikož se změnilo značení modelů a seskupil se Fenix a Epix, změnil se i počet modelů. Bývalý počet modelů v řadě Fenix 7 PRO bylo 9. Teď jich je dvakrát tolik. Přesněji máme 4 modely Fenix 8 Solar (47 a 51 mm), 2 modely Fenix E a 12 modelů Fenix 8 AMOLED.

Všechny parametry ještě nechám přehledně v tabulce:

Fenix 7S / Epix 2S
Fenix 7 / Epix 2
Fenix 7X / Epix 2X Fenix 8S Fenix 8 / Solar Fenix 8X / Solar
Průměr pouzdra
42 mm
47 mm
51 mm 43 mm 47 mm 51 mm
Výška pouzdra
14 mm
15 mm
15 mm 13,8 mm 15,2 mm 15,4 mm
Šířka řemínku 20 mm 22 mm 26 mm 20 mm 22 mm 26 mm
Hmotnost 63 g 73 g 89 g 60 g 73 g 92 g

Co se týče designu, každý má to svoje. Fenix 7 mi přijde malinko outdoorovější a Fenix 8 zase elegantnější, a to při zachování stejných či lepších parametrů. Takže bych asi nevyhodnocoval vítěze a nechám na vás, který model je hezčí.

Transflektivní vs. AMOLED – Kdo vyhraje tento souboj?

Stále jsem tak trošku sentimentální a nechci si přiznat, že transflektivní displej pomalu mizí z trhu a v našich sportovních srdcích po něm zůstává jen vzpomínka. Prvním krokem, jak vymýtit transflektivní displej, je odebrat ho z nejmenšího modelu a pak postupně ze všech. A to se stalo i tady.

AMOLED u Osmiček je opravdu nádherný

AMOLED u Fenix 8 je opravdu nádherný.

Zatímco všechny modely Fenix 7 používaly transflektivní LCD displej, tak Fenix 8 se dělí na modely s AMOLED (většina kolekce) a 4 modely s transflektivním displejem. Transflektivní panel tohoto displeje nebyl (za mě) vylepšen, ale čitelnost je stejně skvělá jako u Fenix 7, takže s tím nemám problém.

Starý dobrý transflektivní displej u Fenix 7X PRO

Starý dobrý transflektivní displej u Fenix 7X PRO.

Největší změnou snad je, že Fenix 8 vystoupil ze zavedených norem velikostí. U prostřední varianty bývalo zvykem mít 1,3" displej, ale u Fenix 8 AMOLED má velikost 1,4". Paradoxem je, že největšímu modelu nechali stejný displej jako má ten prostřední a je nasnadě, po kterém sáhnout. Nejmenší model také má zvětšený displej o 0,1".

Pro větší přehlednost přikládám tabulku:

Velikost displeje
Rozlišení
Fenix 7 PRO
1,3" 260 x 260 px
Fenix 7X PRO
1,4" 280 x 280 px
Fenix 8 Solar, 47 mm 1,3" 260 x 260
Fenix 8 Solar, 51 mm 1,4" 280 x 280
Epix 2 PRO, 42 mm 1,2" 390 x 390
Epix 2 PRO, 47 mm 1,3" 416 x 416
Epix 2 PRO, 51 mm 1,4" 454 x 454
Fenix 8 AMOLED, 43 mm
1,3" 416 x 416 px
Fenix 8 AMOLED, 47 mm
1,4" 454 x 454 px
Fenix 8 AMOLED, 51 mm
1,4" 454 x 454 px

Kromě velikostí displeje je další obrovský rozdíl v přepracovaném menu. Garmin Fenix 7 měl už tak skvěle rozdělené menu a Fenix 8 se to snaží posunout na ještě vyšší úroveň. Za mě se to v mnoha věcech povedlo, ale v něčem mě to prostě štve.

Dlaždice pod hlavní plochou zůstaly stejné, jen se trošku změnil design. Dlaždice jsou menší a jako pozadí pod nimi je použit hlavní číselník. Je to efektní a líbí se mi to. Stejně jako to, že si přesně můžete nastavit velikost písma a nemusíte volit jen mezi menším a větším. Co mě vyloženě štve, je, že když dojedete na konec těchto widgetů, hodinky se "nepřerolují" zpět na základní číselník, ale musíte použít dotyk nebo tlačítko, abyste se vrátili.

Tahle změna je hlavně kvůli umístění rolety s notifikacemi "nad" číselník, kdy potažením dolů tuto roletu odhalíte. Další úpravy se týkají rozložení klasického menu hodinek. Pokud jste uživateli Garminu už nějakou dobu, jste zvyklí na určité rozložení funkcí, a to se tentokrát Garmin rozhodl změnit. Některé věci rozsegmentoval, aby šly najít lépe (např. kalibrace výškoměru / barometru) a některé věci kvalitně schoval.

Poslední větší změnou jsou pak aktivity. Do těch se leze sice stejný způsobem – zmáčknutím horního pravého tlačítka, ale zde se vám ukážou všechny chytré funkce a nahoře políčko aktivity, na které je třeba ještě jednou kliknout, abyste se dostali do opravdových sportovních aktivit. Pak už to jsou jen minority, které vás buďto překvapí, anebo vámi ani nepohnou.

Za displeje opět body rozdat nemůžu, protože je na vás, co zvolíte. Za uživatelské prostředí a lepší UI / UX dávám bod novému modelu, který se přibližuje našemu století.

Není baterka jako baterka

Dvojklikem na horní levé tlačítko spustíte jednu z nejlepších funkcí – LED svítilnu. A to jak na Fenix 7, tak i Fenix 8. A efektivita těchto svítilen za mě letí raketově nahoru. Mám u sebe k testování prostřední variantu Fenix 8 a tu nejmenší a upřímně, i nejmenší Fenixy 8 mají oslnivější svítilnu než moje Fenix 7X PRO.

Zprava: Fenix 7X PRO, Fenix 8 AMOLED, 43 mm

Zleva: Fenix 7X PRO, Fenix 8 AMOLED, 43 mm.

Jeden z nich jsou nejmenší Osmičky a druhý je Fenix 7X PRO, poznáte který je který?

Jedny z nich jsou nejmenší Fenix 8 a druhé Fenix 7X PRO. Který je který?

Z obrázků je jednoduše vidět, že svítilny jsou mega účinné a nové osmičky za to vzaly ještě více.

Senzorová výbava – Přibyl hloubkoměr a...?

Senzorově se hodinky moc neposunuly, ale upřímně... Stojím si za názorem, že už Fenix 7 PRO měl tak kvalitní senzory, že vývoj nových je opravdu na dlouho. Nicméně, oba přístroje obsahují akcelerometr, teploměr, kompas, barometr, výškoměr, gyroskop, snímač tepové frekvence / pulzní oxymetr, dvoupásmovou GPS a také přípravu na EKG. U nového modelu ještě přibyl hloubkoměr na měření ponoru, který můžete s hodinkami směle provádět.

Až na informaci o ponoru se dýnsko moc nezměnilo

Až na informaci o ponoru se dýnko moc nezměnilo.

Samozřejmě vás bude zajímat datum uvedení EKG v ČR, ale to bohužel nevíme, a tak vám mohu maximálně říct, že se těším asi stejně jako vy.

Co se přesnosti týče, opět nemám co vytknout. Hodinky jsem s sebou měl na pár výbězích (odpočívám před závodem) a výsledky z nich jsou prostě skvělé. Jak GPS, tak barometr i snímač tepové frekvence oproti hrudnímu pásu.

Modrá – Polar H10, fialová – Garmin Fenix 8 43 mm

Modrá – Polar H10, fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm.

V první části tepovka seděla úplně přesně. Pak proběhla nějaká photosession, začalo pršet a ještě jsem si hodinky špatně upnul na ruku. Měl jsem je moc volné, proto ty nepřesnosti. Ale ta první půlka? Něco neskutečného.

Modrá – Polar H10, Fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm

Modrá – Polar H10, fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm.

A takto to vypadá, když běžíte v dešti a párkrát zrychlíte. Myslím, že Elevate 5, který má i Fenix 7X PRO, je prostě dobrý.

Modrá – Fenix 7X PRO, fialová – Fenix 8 43 mm

Modrá – Fenix 7X PRO, fialová – Fenix 8 43 mm.

Ani s barometrem nebyl sebemenší problém a funguje přesně tak, jak má.

Co se GPS týče, tam je Garmin špica už několik let, a tak se dalo počítat, že to bude luxusní počin. A očekávání se potvrdila.

Fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm, modrá – Fenix 7X PRO

Fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm, modrá – Fenix 7X PRO.

Více fotek dávat nebudu. Pokud se chcete podívat na podrobný test, nechám zde odkaz na článek, který shrnuje výsledky GPS přijímače a taky tepové frekvence, který je v sedmé i osmé generaci stejný.

Test přesnosti GPS chytrých hodinek – Výsledky a způsob testování
21.5.2024 - Dominik Hok
Test přesnosti GPS chytrých hodinek – Výsledky a způsob testování

Test přesnosti snímače tepu chytrých hodinek – Výsledky a způsob testování
4.6.2024 - Dominik Hok
Test přesnosti snímače tepu chytrých hodinek – Výsledky a způsob testování

Co se týče vítěze, vidím to na Fenix 8 kvůli přidání hloubkoměru, ale jinak? Plichta.

Výdrž baterie – Plichta se starým modelem?

Výdrž baterie se porovnává těžko a je to dvousečná zbraň při konsolidaci dvou řad pod jednu. Zde mi tedy dovolte porovnat Garmin Epix 2 PRO s novými modely Fenix 8 AMOLED a pak Fenix 7 PRO s Fenix 8 Solar.

Garmin Fenix 8 AMOLED 42 mm
Garmin Fenix 8 AMOLED 47 mm Garmin Fenix 8 AMOLED 51 mm Garmin Epix 2 PRO 42 mm Garmin Epix 2 PRO 47 mm Garmin Epix 2 PRO 51 mm
V režimu smartwatche
11 dní (4 dny)
14 dní (6 dní)
29 dní (12 dní)
10 dní (4 dny) 16 dní (6 dní) 31 dní (11 dní)
Úsporný režim
15 dní
22 dní
43 dní
14 dní
21 dní 41 dní
Příjem signálu GPS
31 hod. (22 hod.)
46 hod. (33 hod.)
91 hod. (65 hod.)
28 hod. (20 hod.) 42 hod. (30 hod.) 82 hod. (58 hod.)
Příjem všech satelitů
23 hod. (18 hod.)
35 hod. (26 hod.)
69 hod. (54 hod.)
21 hod. (16 hod.) 32 hod. (24 hod.) 62 hod. (48 hod.)
Příjem všech satelitů (multi-frequency)
14 hod. (11 hod.)
22 hod. (17 hod.)
43 hod. (34 hod.)
13 hod. (10 hod.) 20 hod. (15 hod.) 38 hod. (30 hod.)
Příjem všech satelitů + hudba
7 hod. (7 hod.)
11 hod. (10 hod.)
22 hod. (19 hod.)
6 hod. 10 hod. 17 hod.
GPS (režim max. úspory)
55 hod.
83 hod.
165 hod.
49 hod. 75 hod. 145 hod.
Expediční režim 10 dní.
18 dní.
29 dní
až 9 dní až 14 dní až 27 dní

U AMOLEDU jde vidět, že uživatelské prostředí a všechny vychytávky, které tyto hodinky mají, žerou více energie, a pokud je budete používat (telefonování, hlasový asistent, poznámky atp.), budete mít o něco kratší výdrž, než na kterou jste byli zvyklí. Ale i tak je výdrž enormní jak u starého, tak u nového modelu.

Garmin Fenix 7 PRO
Garmin Fenix 7X PRO
Garmin Fenix 8 Solar 47 mm
Garmin Fenix 8 Solar 51 mm
V režimu smartwatche
18 dní (22 dní)
28 dní (37 dní)
18 dní (22 dní)
29 dní (38 dní)
Úsporný režim
57 dní (173 dní)
90 dní (1+rok)
50 dní (109 dní)
82 dní (211 dní)
Příjem signálu GPS
57 hod. (73 hod.)
89 hod. (122 hod.)
58 hod. (74 hod.)
95 hod. (129 hod.)
Příjem všech satelitů
40 hod. (48 hod.)
63 hod. (77 hod.)
42 hod. (49 hod.)
68 hod. (83 hod.)
Příjem všech satelitů (multi-frequency)
23 hod. (26 hod.)
36 hod. (41 hod.)
24 hod. (27 hod.)
40 hod. (45 hod.)
Příjem všech satelitů + hudba
10 hod.
16 hod.
11 hod.
18 hod.
GPS (režim max. úspory)
136 hod. (289 hod.)
213 hod. (578 hod.)
143 hod. (296 hod.)
234 hod. (611 hod.)
Expediční režim 40 dní (74 dní) 62 dní (139 dní) 37 dní (61 dní)
60 dní (115 dní)

U transflektivního displeje vidíme jen malé změny ve výdrži baterie. Největší rozdíly jsou pak u úsporného režimu, ale nemyslím, že tento režim někdo aktivně používá, aby dosáhl na tyto výdrže.

Musím opět konstatovat, že není co řešit. Pokud jste ultrablázen, určitě bych si vybral ty největší velikosti pouzdra jak u sedmé, tak u osmé generace a tím můžu skončit.

Fialová – Fenix 7X PRO, modrá – Fenix 8 AMOLED 43 mm

Fialová – Fenix 8 AMOLED 43 mm, modrá – Fenix 7X PRO.

No a takto vypadá graf "pálení" baterie při aktivitě. Menší AMOLED hodinky si berou 4,36 % za hodinu a Fenix 7X PRO s transflektivním si berou o cca 2 % méně. Nemusí totiž tolik pohánět displej za pochmurného či moc slunečného počasí.

Výdrž je velice podobná a i když mají Fenix 8 o trošku více funkcí, které musí pohánět, nechávám to na plichtě.

Sportovní vyžití máme stále stejné

V obou modelech najdete zhruba 100 sportovních aktivit, které se Garmin pokaždé snaží specializovat různými metrikami. A při kontrole co přibylo, jsem zjistil, že nepřibylo vůbec nic. A proč taky, když mají hodinky 100 sportovních aktivit.

Změnila se ale funkčnost jednotlivých sportovních profilů. Moc se mi líbí, že Garmin dbá na kompenzaci a přidal k silovému tréninku přednastavená cvičení pro různé druhy sportů.

Největší novinkou je určitě možnost potápění se s hodinkami a přenos do aplikace Garmin Dive. S hodinkami se můžete nyní potopit až do 40 M hloubky a dokonce zvládají měřit tlak v kyslíkové bombě. Takže pro rekreační potápěče, kteří nepotřebují zkoumat dna oceánů, jsou tyto hodinky absolutně dostačující.

Co se týče Fenix 7, i s nimi by mělo být bezpečné se potopit pro nějakou mušli dva až tři metry, ale rozhodně se nesmí pod vodou mačkat tlačítka a pak se hned musí omýt sladkou vodou (to platí jak u Fenix 7, tak u Fenix 8).

Co se týče klasických sportů, zde nenastaly žádné změny a na obou hodinkách najdeme garminovský standard, jako VO2 Max, tréninkové doporučení, skóre do kopce a vytrvalosti a další důležité metriky pro váš sportovní výkon.

O vítězi rozhodněte sami. Chcete specifičtěji cvičit a potápět se? Vítězem pro vás jsou nové Osmičky. Chcete sportovat na nejvyšší úrovni a mít všechny statistiky? Vítězové jsou pro vás oba a je jen na vás, co vyberete.

S Osmičkami už se nikdy neztratíte!

Pokud jsme něco vyzdvihovali na Fenix 7 PRO, tak jsou to mapové podklady a navigace. Garmin je v tomto prostě nejdál a stále se posouvá.

Fenix 8 přináší nad rámec všech funkcí Fenix 7 tři majoritní funkce. První z nich je ta, že rozšířili funkčnost okružní jízdy na spousty sportů. Konečně už to není jen běh a cyklistika, ale i trailový běh, silniční cyklistika nebo například turistika. Za mě je to skvělý krok dopředu.

Jako další a velký bod je možnost přepočítání trasy. Což znamená, že pokud sejdete z naplánované trasy, hodinky vám trasu přepočítají jako třeba navigace v autě. Tohle může být dost zásadní funkce pro spousty lidí, co se rádi ztrácejí.

Poslední a za mě nejlepší věc je úplně nová funkce Garmin Share. Což znamená, že si mezi zařízeními můžeme posílat GPX soubory anebo předchozí aktivity. Je to bomba, představte si, že stojíte pod kopcem a všichni chcete jít stejnou trasu. S Fenix 7 musíte vytáhnout telefon, rozposílat to na nějakou sociální síť, nahrát soubor do Connectu a pak spárovat s hodinkami.

S Fenix 8 tohle martýrium můžete vynechat a poslat si to napříč hodinkami v rámci sekund.

Poslední menší věcí jsou předinstalované TopoActive mapy celého světa. Což může být výhoda a pro někoho taky nevýhoda, pokud chce více místa pro hudbu.

Zde je vítěz Fenix 8.

Fitness trackování se nezměnilo vůbec

Co se fitness metrik týče, hodinky zůstaly na stejné úrovni. Ale upřímně, ono už to není moc kam posunout. Samozřejmě, až se spustí EKG, bude to bomba a tato bomba "postihne" v dobrém i Fenix 7X PRO.

Jinak ale věci zůstaly tak, jak jsou. Čili zde najdete měření spánku, stresu, HRV, kroků, tepovky, vystoupaných pater, spánkového poradce a třeba snímek zdraví. Je toho spousta a jelikož jsou hodinky senzorově stejné, není co porovnávat. Oba modely jsou stejně skvělé.

Chytré funkce – Haló, tady Fenix 8!

Po dlouhé době mraků a šedi přišlo slunce. Po nějakou dobu jsme totiž u Fenixu nezaznamenali změny v chytrých funkcích. Prostě hudba, notifikace, NFC platba, budík, stopky, najít můj telefon a další funkce, které se omílaly v posledních řadách Fenixu stále dokola.

Nově najdete v hodinkách telefonování v dosahu telefonu, hlasového asistenta na druhou (jeden ovládá hodinky a jeden ovládá přes hodinky telefon) a taky hlasové poznámky. Hlavně první zmíněná věc v tomhle odstavci je něco, po čem uživatelé starších Fenixů "volali". A teď si z nich poprvé opravdu zavoláte.

Polonovinkou je pak Garmin Messenger, který funguje i na Fenix 7, a ten je za mě další peckou do vínku Fenixů. Moct rychle odpovídat i přes iOS přímo z hodinek je prostě pecka. Nicméně, k tomu se vyjadřoval kolega Dominik v následujícím článku.

Garmin Messenger – Komunikace přes chytré hodinky i v rámci iOS!
3.5.2024 - Dominik Hok
Garmin Messenger – Komunikace přes chytré hodinky i v rámci iOS!

Kdo vyhrál? Telefonování, asistenti, poznámky... Určitě Fenix 8.

Souboj aktuálně dvou nejlepších outdoorových modelů na trhu – Kdo s koho?

Vítězem je Garmin Fenix 8. Nový vzhled, telefonování, nové mapování a funkce. Je to poměrně jasné. Vstupuje do toho ale ještě pár proměnných. A to třeba taková, že pokud máte Fenix 7 PRO a nechybí vám telefonování, do nového modelu bych prostě nešel. Nedává to smysl.

Ze snímačového hlediska jsou totiž hodinky úplně stejné, a tak je odlišuje jen vzhled, typ displeje, větší voděodolnost a telefonování. Nic víc, ale také nic míň. Proto mi přijde, že i v dnešní době se sakra vyplatí model Fenix 7X PRO a je jen na vás, jestli potřebujete tu nejnovější a nejlepší střelu na trhu, anebo vám stačí druhá nejlepší střela na trhu chytrých outdoorových hodinek.

Zdroje fotek:

  • Studiové fotky – fotografové Hodinky 365
  • Grafy – aplikace DC Rainmaker Analyzer – placená licence
  • Lifestyle fotky – oficiální foto výrobce
  • Cover fotka – volná licence FreePik

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Petr Rumperteszpřed 5 dny, reagovat
Jo a ještě odstavec: Kór první zmíněná věc v tomhle odstavci je něco, po čem uživatelé starších Fenixů "volali". A teď si z nich poprvé opravdu zavoláte. Nene, po tomhle uživatelé starších Fenixů nevolali. Uživatelé starších Fenixů volali po implementaci LTE (popř. 5G), aby se dal spustit Live tracking, popřípadě nouzové telefonování během aktivity, kdy ssebou lidi nechtějí tahat telefon.
Tompřed 3 dny
Ahoj. Prelozim ti to. Po tomhle statisice uzivatelu volali. Ty co jsou mestsky krisy, jdou dvakrat tydne do fitka, behat a plavat plus kolo, ty delaji byznys. Ne top bezci na zavodech svetoveho formatu, tech jsou stovky mozna. Pokud jsi nekde uprostred, ten se spocenou prdeli kazdej den, co si představuje ze je ironman, chodi i do prace a doma furt susi šponovky a meni řemínky, tak ten bohuzel.
miraspřed 3 dny
Naprostes souhlas, v podstate zadne novinky v F8 nejsou nijak prinosne pro 90% uzivatelu. Cekam dal, nemusi to byt zrovne esim i kdyz ta by se taky sakra hodila, ale proste neco, co bude vyznamnym prinosem pro vetsinu uzivatelu techto hodinek, coz u F8 neni nic.
Hanes182před 3 dny, reagovat
Ano přesně tak, také jsem marně doufal,že přijde volání bez mobilu,takže dále zůstávám u svých fénixů 5X a snad za 2 roky už se dočkám/e????
Pytlákpřed 2 dny
Nedočkáme :-)
Abcpřed 3 dny, reagovat
Suunto top model vs garmin top model?
Petrpřed 3 dny
Tak už rozhodování dnes bohužel nestojí. Garmin vs. Garmin je současná situace na trhu outdoor hodinek. Možná AW Ultra vs. Garmin. Suunto si nechalo ujet vlak, možná i dva :-(
Janpřed 3 dny, reagovat
Přesně jak píše Petr. eSIM má dnes hodinky od Googlu a Samsung do 4.000Kč, nechápu proč tuto funkci nemají hodinky které jsou 7x dražší. Asi aby si koupili Garmin Fenix 9, 10...
Martinpřed 3 dny, reagovat
Mě by zajímalo srovnání AMOLED displejů Fenix 8 vs EPIX 2 Pro, zejména svítivost (NITs) a odlesky na slunku, díky.
Vykukpřed 3 dny, reagovat
Jsem docela zvědavej, jestli Garmin nějak razantněji změní i design Tactix 8.
Petrpřed 3 dny
Je to potřeba?
Pytlákpřed 2 dny
Petr: není :-)
Lukynpřed 3 dny, reagovat
Mám Garmin Fenix 6 Pro a čekal jsem, že Fenix 8 přinese přidanou hodnotu proč si je koupit, ale je to jen pozvolná evoluce. Asi nejvíc mi tam chybí esim, jinak marně hledám důvod, proč je vyměnit za osmičky. Škoda, snad příště.

Hodinky zmíněné v článku

Novinka Srpen
27 490 Kč (doručíme do 6.9.)
Novinka Srpen
29 990 Kč (doručíme do 6.9.)
Zobrazit další