Pánské klasickéPánské
Dámské klasickéDámské
Chytré hodinkyChytré
Značky
Ostatní
Tagy: Představení | Seiko | Pánské | Tradiční
Agáta Vřeská | 17.12.2021 | 3 MIN
Seiko představilo nové Koktejlky. A tentokrát v klasickém stylu, v zlatém pouzdře a s krystalickým číselníkem v barvě koktejlu "Houjou" z japonského sake. Seiko Presage Automatic SRPH78J1 budou v limitované edici a ze zkušeností se dá odhadovat, že si koktejlové příznivce rychle podmaní.
V poslední době jsme v kolekci Cocktail Time viděli mnoho změn. Seiko v roce 2020 upustilo od zaběhnutého schématu a přišlo s novými rozměry pouzdra, strukturou číselníků podle barových skleniček a s arabskými číslicemi. A šlo o povedenou změnu, ale klasika je klasika a milované Koktejlky se teď vrací ve staronovém provedení.
19.10.2020 - Agáta Vřeská
Seiko Cocktail Time 2020: nové drinky, velikost a barové skleničky
Jedním z hlavních „tajemství“ úspěchu Seiko Cocktail Time nejsou jen samotné hodinky nebo jejich estetika. Je to také zákulisí, na kterém si Seiko dává záležet. Barvy číselníků jsou vždy voleny podle pečlivě vybraných koktejlů, ať už světově proslulých, nebo méně známých. A ty aktuálně míchá barový mistr a jeden z předních světových barmanů Hisashi Kishi.
Barová kultura je v Japonsku docela specifická. I když možná je to jen špatně interpretovaný mýtus. Nicméně se proslýchá, že Japonci vnímají posezení u baru jako příležitost si popovídat – s kolegy, přáteli, prostě se vy(z)povídat. Obvykle na konci náročného pracovního týdne. Je to neformální setkání, ale není cílem se zpít pod obraz.
Abych řekla pravdu, nejsem natolik znalá japonské kultury, abych to dokázala správně popsat a snad ani pochopit. Ale cítím v tomto zvyku jistou důstojnou noblesu. Stejnou, jakou Seiko vkládá do své koktejlové kolekce.
4.6.2018 - Vojtěch Pospíšil
Hodinky Seiko Cocktail Time dobývají svět
Viděli jsme už Martini, Frozen Margaritu i medový Honeycomb. Koktejl Houjou namíchal majitel baru STAR BAR v Ginze z japonského sake a vznikl tak krásně nazlátlý tón podobný zlátnoucím polím rýže, ze které se sake vyrábí, který se přenesl na číselník novinky Seika.
Sake. Nápoj zvláštní chuti, kterému ne každý podlehne. Vyrábí se tradičně ze speciálních odrůd rýže, která se nejprve obrousí, máčí a vaří v páře. Poté se přidá plíseň koji, která štěpí škrob na jednodušší cukry a během kvašení vzniká alkohol. Podává se studené, teplé i horké a obsah alkoholu je většinou až sedmnáct procent.
Eleganci podtrhuje zlaté pouzdro z leštěné oceli. Ve stejném duchu se nesou také tradičně tvarované ručky a kapkovité fasetované indexy. Zlatě je ohraničeno i datumové okénko na třetí hodině. Je to pastva pro oči, zvlášť díky struktuře číselníku, která patří mezi ty nejoblíbenější u této kolekce hodinek. Připomíná ledové krystaly či popraskaný povrch. U Houjou má evokovat rýžové klasy vlnící se ve větru či strukturu ledu v koktejlu Houjou…
Seiko Houjou na 19cm zápěstí. Zdroj: monochrome-watches.com
Kromě designu a jak už to u Seika bývá odkazu na japonské tradice a kulturu, nepůjde u modelu Seiko Cocktail Time Houjou o nic nového. Pouzdro bude mít průměr 40,5 mm, od nožky k nožce 47,5 mm.
Obvyklým úskalím zůstává vyklenuté Hardlexové sklíčko, které navíc posouvá tloušťku hodinek na 11,8 mm.
Uvnitř bude tikat základní mechanický strojek 4R35B, který bude odkryt průhledným dýnkem, které ponese číslo limitovaného kusu. Rezerva chodu je okolo 41 hodin, disponuje hackingem, oboustranným nátahem a také ručním nátahem přes korunku.
Na pouzdro bude navazovat hnědý kožený řemínek s prošitím u nožek a rychlostěžejkami pro snadnější výměnu a s překlápěcí ocelovou sponou.
Předpokládaná dostupnost na světovém trhu je únor 2022, ale k nám se dostane pravděpodobně až březen/duben. Cena bude 14 290 Kč a budou se dodávat ve speciální krabičce. Počet kusů je limitován na 5500 kusů.
Mohlo by vás dále zajímat:
8.11.2021 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Nejmilovanější mechanické hodinky Seiko
28.1.2022 - Agáta Vřeská
Seiko Presage Arita Porcelain SPB267J1 představení – Proslulý japonský porcelán na zápěstí
Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.