» Blog » Samsung

Samsung Galaxy Watch 7 Ultra – Uniklé fotky prozrazují outdoorovou novinku

Tagy: Zprávy | Samsung | Chytré

Matěj Urbaczka | 28.5.2024 | 2 MIN | 10x komentář

Korejská značka Samsung si často své hodinky hlídá jako oko v hlavě. Teď jí ale unikly fotky potenciálního modelu Samsung Galaxy Watch 7 Ultra, který vybočuje z řady městských smartwatchů a tak trošku kopíruje amerického giganta. Byl to promyšlený únik informací?

Server Smartprix společně s OnLeaks (veškeré fotky nových hodinek) se dostal k zajímavým renderům nových Samsungů, které nasvědčují, že i tento gigant se vydá směrem outdoorových přístrojů. Jeden pokus už tady totiž byl, a to u páté řady a modelu Samsung Galaxy Watch 5 PRO. Celkově byla ale pátá řada docela nešťastná, a tak se těším, jestli se konečně outdoorový model povede.

Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenze – Prodloužila se výdrž a co dál?
22.9.2022 - Matěj Urbaczka
Samsung Galaxy Watch 5 PRO a Watch 5 recenze – Prodloužila se výdrž a co dál?

Kulatohranatý desing

Pokud tyto fotky nelžou, design hodinek mi přijde unikátní. Trošku ve mně hodinky evokují model Fitbit Versa v outdoorovém vydání. Dle dostupných fotek ale hodinky vypadají opravdu na pomezí outdooru a města, což je celkem slušná trefa.

Hodně zajímavý je pak bok pouzdra, u kterého vidíme tři tlačítka. A pozor! Vypadá to, že Samsung vsadil opravdu vše jen na tlačítka a jako jeden z mála výrobců se vyhnul otočné korunce. Tři tlačítka by mohla znamenat kombinované ovládání, minimálně při sportovní aktivitě.

Při pohledu na lunetu z mého pohledu nedokážu říct, jestli je otočná, jak jsme u Samsungu zvyklí, anebo je pevná. Naopak jisté je to, že vystupuje nad displej a bude ho chránit. Řemínek je pak dost slušná kopie Applu i se zastrčením dovnitř místo poutka.

Ale celkově palec nahoru. Konečně nějaký čerstvý vítr do plachet smartwatchů a trošku jiný design, než mají všichni výrobci. Zdroje pak potvrzují velikost 47 x 47 x 16,4, což jsou střízlivé rozměry alá Garmin Fenix 7.

Budou Ultry rychlejší, mít větší výdrž či třeba měření cukru?

Parametry u nových hodinek zatím nejsou známy. Hodně se spekuluje o rychlosti hodinek, kdy někteří tvrdí, že by se Ultry měly zrychlit o celých 50 % oproti starším Samsung Galaxy Watch 6. No a větší pouzdro hodinek samozřejmě znamená taky větší baterii. A prosím, prosím, předveďte alespoň 4 dny s hodinovou aktivitou denně na GPS a myslím, že budete vítězové!

Nejvíce se ale stejně spekuluje nad měřením cukru v krvi, kdy by Samsung byl první volně prodejný smartwatch s takovým měřením. Ale určitě by to neslo s sebou spousty otázek, jak moc přesné toto měření je.

Samsung Galaxy Fit 3 recenze – Chytrý náramek, který má smysl?
20.5.2024 - Matěj Urbaczka
Samsung Galaxy Fit 3 recenze – Chytrý náramek, který má smysl?

Jelikož technická specifikace nebyla vůbec odhalena, očekával bych, že Samsung zamaká na offline mapových podkladech s navigací, běžecké dynamice, možnosti připojení externích snímačů a prostě všem, co správný sportovec potřebuje.

A my se můžeme těšit na prezentaci, která nás čeká 10. července, kde se vše s jistotou dovíme.

Koupili byste si outdoorové hodinky od Samsungu?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Oldspřed 47 dny, reagovat
Skoro rok čekám na novou řadu. 6 nebo 4 OK. Tenhle tvar neberu. Pokud vyjde, musím se poohlédnout jinde.
Liborpřed 45 dny
Vždyť hodinky nejsou pouze o tvaru. Tvar netáhne. Funkce ano.
Karlítopřed 43 dny
Však tento tvar budou mít pouze Ultry.. 7 a 7 Classic budou nejspíše dále kulaté..
Radopřed 10 dny
Rob co chces
Liborpřed 45 dny, reagovat
V pohodě. Pokud bude i verze LTE a prokazatelně větší výdrž baterie, tak beru. Škoda, pokud nebude otočná luneta.
Stanpřed 36 dny, reagovat
za mě PECKA.
Romanpřed 31 dny, reagovat
Jedna informace je trochu mimo. Hodinky s měřením hladiny cukru už jsou poměrně delší dobu. Problém je v tom, že se na nich stále provádí update z důvodu přesnosti a to probíhá na vzdáleném serveru kde se musíte registrovat. Česká republika ale toto měření z nějakého důvodu nepovolila a tak je vyjmuta z této funkce. Možná že Samsung už má něco jiného.
Alešpřed 29 dny, reagovat
Pokud jde o mne, už si střádám do prasátka a vyměním 6 za 7 s prstenem.
Regardetpřed 23 dny, reagovat
.Mam rozporuplne pocity z stvorcovo kruhoveho tvaru, Myslim ze cisty kruhovy tvar je svojou cistotou tvaru najelegantnejsi.Ale treba to vidiet nazivo, mozno budu pekne.A este nieco, aka navigacia je tam ?
Matěj Urbaczkapřed 22 dny
Jelikož ty hodinky ještě nespatřily světlo světa, tak bohužel nevíme, jaká je tam navigace.