» Blog » Bulova

Pánské hodinky Bulova – Fotogalerie modelů, na kterých to stojí

Tagy: Fotogalerie | Bulova | Pánské | Klasické

Eliška Měrková | 2.8.2024 | 5 MIN

Bulova kdysi svými revolučními myšlenkami, technologiemi, unikátními designy i příběhy psala historii hodinářského světa (a nejen toho). Dnes již nepatří mezi čelní hodinářské společnosti. Takových je totiž jen hrstka. Zato však její hodinky právem připomínají vrcholnou éru, znovu dávají nahlédnout do minulosti a lákají na modely, které jinde nenajdete. Na kterých řadách a pánských modelech Bulova stojí celá kolekce? Pojďme si představit ty nejzajímavější.

Příběh značky Bulova – Historie toho, v čem (jsme) byli první
1.12.2022 - Eliška Měrková
Příběh značky Bulova – Historie toho, v čem (jsme) byli první

Bulova Lunar Pilot – Mise na Měsíc

Bulova Lunar Pilot – spolehlivě nejznámější a nejoblíbenější model, který pochází z pera Bulovy. Tedy tak napůl. Design je totiž tvořený speciálně pro misi, která měla na vzhled a funkčnost hodinek velmi přesné a specifické požadavky. Misi, která měla nesmírný význam – Apollo 15 se vydává na Měsíc.

14 300 Kč (doručíme do 14.10.)

Proto o tento design můžete zakopnout u nejedné renomované značky. O přízeň NASA a zápěstí astronautů jich totiž soutěžilo více. Bulovy to tehdy nevyhrály (Omega a její Speedmastery byly prostě lepší, co se dalo dělat), ale výletu na Měsíc to Bulovám stejně nezabránilo. A jak se ukázalo, bylo to nakonec štěstí jak pro astronauty, tak pro samotnou Bulovu.

TOP 5 alternativ Omega Speedmaster Moonwatch
24.3.2023 - Eliška Měrková
TOP 5 alternativ Omega Speedmaster Moonwatch

Bulova Lunar Pilot recenze – Moderní mise na Měsíc
17.8.2023 - Patrik Zdvíhal
Bulova Lunar Pilot recenze – Moderní mise na Měsíc

Kromě oficiálního vybavení zahrnujícího Omega Speedmaster, si v roce 1971 vzal kapitán Dave Scott na Měsíc také hodinky Bulova, které patřily jen a pouze jemu. Zabalil si je jakožto záložní hodinky a dobře udělal. Známý příběh totiž praví, že jeho fasovaným Omegám prasklo sklíčko, a tak se po Měsíci prošly právě Bulova Lunar Pilot.

Seiko Prospex Pogue představení – Seiko oživilo své vesmírné hodinky
29.7.2024 - Agáta Vřeská
Seiko Prospex Pogue představení – Seiko oživilo své vesmírné hodinky

Charakteristický vzhled klasických chronografů s tachymetrickou stupnicí Bulova modernizovala (a u jistých modelů i přibarvila). Uvnitř běží extra přesný, vysokofrekvenční quartzový strojek Precisionist, sklíčko je safírové a v poslední limitované edici se objevil i velmi zajímavý materiál číselníku – meteorit. Ten se k vesmírnému modelu vyloženě vybízel.

Bulova Archive Series – Legendy ožívají

Silná historie značky volá po reedicích. Proto je řada s příznačným jménem Archive Series napěchovaná úžasně originálními kousky, se kterými příběh značky Bulova ožívá.

10 500 Kč (doručíme do 14.10.)

Pro začátek si vemte třeba hodinky Bulova "Hack", kde je historická předloha cítit na první pohled. Fieldy, tedy modely odkazující na staré polní hodinky, měly v povinné výbavě 24h zobrazení času a taky komplikaci hackingu (zastavení vteřinové ručky při povytažení korunky), a tak naše Bulovy získaly svou přezdívku.

Designovou retro lahůdkou je pak Bulova Parking Meter. Rohaté chronografy s neobvyklým rozložením nejen číselníku, ale taky tlačítek ve stylu Bullheadů, mají připomínat design parkovacích hodin ze 70. let.

Citizen Bullhead Tsuno recenze – Tenkrát v Citizenu aneb zlatá sedmdesátá
29.4.2024 - Eliška Měrková
Citizen Bullhead Tsuno recenze – Tenkrát v Citizenu aneb zlatá sedmdesátá

Umírněnější, ale neméně zajímavé jsou Bulova Jet Star pocházející rovněž ze 70. let. Retro jsou však jen na první pohled. Uvnitř totiž běží nejmodernější quartzový strojek Precisionist, který se pyšní vysokou frekvencí a přesností cca 10 sekund za rok.

Řada Archive Series má něco taky pro milovníky starých digitálek. A že Bulova Computron, futuristické digitálky s bočním zobrazením času, opravdu stojí za to.

9 100 Kč skladem

Bulova Computron recenze – Jedny z nejikoničtějších digitálek
16.2.2023 - Eliška Měrková
Bulova Computron recenze – Jedny z nejikoničtějších digitálek

Bulova Classic – Neokoukaná klasika

Klasická kolekce je základ prakticky každé hodinářské značky. Bulova si u řady Classic zakládá nejen na formálnějších designech, ale především na detailech.

Nejoblíbenějšími hodinkami z klasické kolekce nejsou jednoduché tříručky, jak byste si mohli myslet. Naopak, na piedestal oblíbenosti se dosaly hranaté Bulova Sutton, u kterách si s množstvím detailů designéři pohráli s velkou grácií.

Open Heart je dynamicky vsazený (doslova) do sedmičky a osmičky, a dává nám tak neobvyklý pohled nejen do nitra automatických hodinek, ale taky na číselník. Ten je upraven elegantní technikou clous de paris, doplněný o bronzové akcenty. Na zápěstí vypadají naprosto senzačně.

Typy dokončování hodinek – Gilošování, sunburst, ženevské pruhy a další
23.6.2023 - Agáta Vřeská
Typy dokončování hodinek – Gilošování, sunburst, ženevské pruhy a další

13 200 Kč (doručíme do 4.10.)

Bulova Marine Star – Výrazná potápěčská hvězda

Řadu Marine Star jen tak nepřehlédnete. Nabouchané potápky v ne úplně typickém designu bychom ale u takto výrazné značky mohli čekat. Přesto mě stále občas ohromí moderní odvaha a okázalost, s jakou některé modely Marine Star pracují.

Na těch hodinkách se toho děje mnoho, ale přesto to perfektně funguje. I proto patří k jedněm z vůbec nejoblíbenějších hodinek Bulova. Přehlednost sice nebude jejich silnou stránkou, ale s robustním, 45mm pouzdrem a dvousetmetrovou voděodolností jim hlubiny moře rozhodně nemusíte upírat.

Ovšem i umírněnější kousky jsou něco, co řada Marine Star vzala pod svá lesklá křídla.

Bulova Oceanographer – Ďábel nosí potápky

Ve vodě ještě chviličku zůstaneme, ale zaplujeme zpátky do 70. let. Tehdy se zrodily potápky Oceanographer, kterým nikdo neřekne jinak než Devil Diver. A to kvůli jednomu ďábelskému detailu.

Bulova Oceanographer „Devil Diver“ GMT recenze
1.3.2024 - Jakub Pitucha
Bulova Oceanographer „Devil Diver“ GMT recenze

Voděodolnost je vyčíslena na rovných 666 stop. Což je v přepočtu něco málo přes 200M, ale řekněme si upřímně, pekelná číslovka na číselníku je mnohem zajímavější.

Zajímavá je taky komplikace GMT, která je navíc "pravá", jinak řečeno "cestovatelská". A luminiscenční číselník vás ve tmě dostane do kolen.

Bulova Curv – Křivky, ze kterých se tají dech

Že Bulova nežije jen v historii a to nejlepší ještě nemá za sebou dokazují hodinky Bulova Curv. Chronografy s anatomicky zakřiveným pouzdrem totiž byly vůbec první svého druhu a v roce 2016 si tuto myšlenku nechala Bulova jaksepatří patentovat.

Zakřivený design Bulova CURV je nejen dle hrdých majitelů neuvěřitelně pohodlný počin, ale je taky učiněným magnetem pozornosti. Takové hodinky se jen tak nevidí.

Inovativní je také to, co mají hodinky uvnitř, a to strojek NR20-Y1C s frekvencí 262 kHz a mimořádnou přesností.

Jednou z nejkrásnějších věcí ve světě hodinek je schopnost inovace a překvapení v mnohdy velmi zažitých a konzervativních trendech. Výrobci se předhání v originalitě, vznikají naprosto unikátní nápady a náročný zákazník si libuje. Výsledkem podobné symbiózy je i velmi specifická kolekce Bulova Curv Classic. – Igor, odborný recenzent klasických hodinek

Bulova Curv Classic Chronograph recenze – Dokonale pokřivený charakter
14.3.2023 - Igor Kratochvíl
Bulova Curv Classic Chronograph recenze – Dokonale pokřivený charakter

Pokud vás moderní design a skvělý strojek zaujal, určitě se podívejte také na řadu Precisionist, která byla podle této technické vymoženosti pojmenovaná.

Bulova Accutron – Skutečná legenda mezi hodinkami

Žádná nadsázka, žádné mazání medu kolem... lunety. Hodinky Bulova Accutron vyzdvihujeme až do nebes právem.

97 300 Kč (doručíme do 4.10.)

Impozantní legenda Accutronů stojí na pevných historických základech – byly to první elektronické náramkové hodinky na světě (fungující na principu ladičky), které změnily vnímání přesnosti času. Bylo to něco naprosto jiného, převratného a v jistém slova smyslu i futuristického.

Legenda Bulova Accutron – 3 důvody, proč o nich snít
12.5.2023 - Eliška Měrková
Legenda Bulova Accutron – 3 důvody, proč o nich snít

102 900 Kč (doručíme do 7.10.)

Když se v současnosti inženýři snažili oživit jejich odkaz, byla to výzva. Původní technologie ze 60. let, ať už sebevíc geniální, byla na moderní poměry přece jen zastaralá. Designové DNA přetrvalo, ale princip fungování je jinačí. Ovšem neméně inovativní. Strojek je poháněný elektrostatickou energií a celý tým inženýrů si nad ním lámal hlavu hezkých 10 let (2010-2020).

A tak příběh Bulovy pokračuje dál. Řady a modely, na kterých jejich současná produkce stojí, jsou opravdu výrazné, unikátní a jak jsme si ukázali, taky inovativní. Vybrali byste si i vy?

Mohlo by vás dále zajímat:

Timex Q Reissue recenze – Retro, které nečekaně uchvátilo svět
27.4.2023 - Agáta Vřeská
Timex Q Reissue recenze – Retro, které nečekaně uchvátilo svět

6 NEJ: Levné retro hodinky, které vypráví příběh
14.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Levné retro hodinky, které vypráví příběh

Seiko Prospex Pogue představení – Seiko oživilo své vesmírné hodinky
29.7.2024 - Agáta Vřeská
Seiko Prospex Pogue představení – Seiko oživilo své vesmírné hodinky

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku