» Blog » Casio

Průvodce výběrem těmi nejoblíbenějšími G-Shocky

Tagy: Průvodce výběrem | Casio | Klasické

Filip Debrecenyi | 29.7.2024 | 9 MIN

Nechcete zbytečně ztrácet čas výběrem, ale zároveň tak nějak víte, po čem jdete? Tohle je průvodce výběrem těmi nejoblíbenějšími G-Shocky, které můžete sehnat.

Není složité říct, které G-Shocky jsou oblíbené. Ale které jsou ty nejlepší? Pravděpodobně by to mohla být drtivá většina z nich. To kouzelné je na tom podle mého to, že se nemusí jednat pouze o ty nejlépe vybavené modely, ale také o ty, které si lidé zamilovali třeba svým provedením, dostupností, nebo protože mají jistou auru, kterou jim nikdo nikdy nevezme.

Proto jsme v dnešním článku vybrali uživatelsky ty nejoblíbenější G-Shocky. Které by ve vaší sbírce určitě neměly chybět?

GA-2100 – Bestseller posledních let

První příčku prodejů ovládá poslední roky právě model GA-2100. Není to jen kvůli příjemně dostupné ceně, ale také kvůli líbivému, kompaktnímu designu, který sedne téměř každému na zápěstí.

Hodinky jsou vyrobeny v příjemných rozměrech 45 milimetrů, a jsou tak na hranici univerzální velikosti. Příjemná je také váha pouhých 51 gramů. S tloušťkou 11,8 milimetrů se řadí mezi nejtenčí G-Shocky vůbec, a to je právě jeden ze signifikantních důvodů, proč je lidé tak milují.

CasiOak, jak se mu také přezdívá, převzal tento nickname po "chvalně" známém modelu Royal Oak, ke kterému se přirovnává hlavně na základě oktagonálního tvaru.

Tvar i kompaktnost si hned oblíbíte. A je jedno, jestli jste žena, muž nebo teenager. Tenhle skvost sedí na ruce doslova každému. Příjemná je nejen nízká váha na každodenní nošení, ale také oktagonální tvar, který je netypický.

G-Shock GA-2100: Pocta panu Ibemu
17.9.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GA-2100: Pocta panu Ibemu

I přes tenkost hodinek jsou za použití konstrukce Carbon Core Guard stále věhlasně odolné. Jedná se totiž o karbonem vyztuženou pryskyřici, která snižuje váhu a zachovává odolnost. Plusem je uchycení řemínku technologií Quick Release, kdy stěžejky zůstávají v řemínku a ten jde potom vyměnit bez nářadí za pár vteřin.

Casio G-Shock Carbon Core Guard – Co to je a k čemu to slouží?
15.9.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock Carbon Core Guard – Co to je a k čemu to slouží?

Tento model najdete také v prémiovější variantě. Celokovová verze Full Metal GM-B2100 nabízí navíc nejen blyštivější vzhled, ale také Bluetooth synchronizaci s telefonem.

Není to upřímně už základní model řady Original a jdou po něm spíše fajnšmekři a milovníci G-Shocku, ale součástí této řady stále je.

Casio G-Shock GM-B2100 recenze – Když je prémiovost podmínkou
28.6.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GM-B2100 recenze – Když je prémiovost podmínkou

GG-B100 – Borec s velkým B

GG-B100 nepůsobí jako borec pouze na oko, své kvality už skoro 5 let podtrhuje svou oblíbeností a prodávaností. Jde totiž o funkčně nabité hodinky za rozumnou cenu, které mají na outdoorový styl velmi přívětivých 92 gramů a 53 milimetrů v průměru pouzdra.

Za svou cenu nabízí kompletní balíček, který čítá Triple Sensor, Bluetooth synchronizaci, krokoměr, zaznamenávání polohy nebo třeba funkci nalezení telefonu. Ne kvůli funkcím, ale také kvůli sexy drsnému vzhledu po nich sáhne 9 z 10 chlapů.

Mudmasterům se samozřejmě také dostalo struktury Carbon Core Guard, tedy pryskyřicového pouzdra vyztuženého uhlíkovými vlákny. Ty dopomáhají ještě větší odolnosti hodinek a zároveň hodinky odlehčují, což se do extrémních podmínek hodí.

Casio G-Shock Carbon Core Guard – Co to je a k čemu to slouží?
15.9.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock Carbon Core Guard – Co to je a k čemu to slouží?

A jak i z názvu MUDmaster vyplývá, hodinky si hravě poradí také s blátem. Standardně jako všechny G-Shocky nemají problém ani s vibracemi a jsou odolné proti nárazu, 200 metrová voděodolnost je povinností.

SOUBOJ: G-Shock Rangeman GW-9400 vs. Mudmaster GG-B100
4.5.2023 - Agáta Vřeská
SOUBOJ: G-Shock Rangeman GW-9400 vs. Mudmaster GG-B100

S těmito Mudmastery vás tedy jen tak něco nezaskočí, ať už to je práce s dřevem v lese, tvrdá mechaničina nebo když vypukne apokalypsa.

MTG-B3000 – To nejlepší z MT-G

Třítisícovky jsou teď (2024) ty nejnovější a zároveň tedy nejlepší MTGéčka, které v řadě najdete. Honosnější vzhled, propracovaný design a japonské srdce, které tiká v tomto prakticky nezničitelném stroji.


Designéři mysleli na všechny. Hodinky mají slušné rozměry o průměru pouzdra 51 milimetrů a tloušťka je pouhých 12 milimetrů, čímž se řadí mezi jedny z nejtenčích G-Shocků v historii. Což nezaručuje samozřejmě nic jiného než komfortní nošení. A díky tenkosti pouzdra jsou hodinky vhodné i pod rukáv košile.

Jako většina G-Shocků, i tyto jsou bez debat bezstarostné. Dobíjí se solárně pomocí technologie Tough Solar. Když je tedy budete nosit pravidelně a denně vystavíte na pár desítek minut sluníčku, nemusíte x let řešit baterii. Čas? Ten vás také trápit nemusí. Hodinky mají Multiband 6 a čas si korigují pomocí rádiového příjmu.

MTGéčka na první dobrou opravdu působí prémiově. A taky že jsou. Odolnost pověstná G-Shocku jim ale určitě neunikla. Sendvičová konstrukce Dual Core Guard je tím tajným receptem, proč si luxusní hodinky svou odolnost stále drží. Tělo je vyrobeno z pryskyřice vyztužené karbonem, luneta a dýnko je z tvrzeného kovu. Standardem a samozřejmě povinností je 200metrová voděodolnost a odolnost vůči vibracím.

Navíc disponují funkcí Bluetooth, takže si můžete čas seřídit také v mobilní appce Casio Watches. Tam ostatně můžete nastavit vše, co se hodinek týká. Super je funkce najdi můj telefon, kterou můžete použít přidržením tlačítka na hodinkách za předpokladu, že jste si někde telefon založili. Hodinky telefon rozezní a pomohou vám ho rychleji najít.
Ne tak často vídaným prvkem je uchycení řemínku pomocí technologie Quick Fit, kdy stěžejka zůstává v nožičkách hodinek a vy řemínek pouze rychle nacvaknete a vycvaknete. Mám pocit, že tohle najdeme pouze u prémiových řad a spíše semtam v nižších řadách narazíme na Quick Release, kdy zase stěžejka zůstává v řemínku. Standardně má Casio ale uchycení pevné a ne tak uživatelsky přívětivé.

GW-M5610U – Nesmrtelná legenda, která postačí každému

Dostupné a všemi milované. Modelem GW-M5610U, který je za celou naši redakci tím nejlepším v poměru ceny a výkonu, určitě nic nezkazíte.

Není totiž standardem, že mají hodinky v této řadě kombinaci solárního dobíjení (Tough Solar) a rádiové synchronizace času (Multiband 6).

Tento retro chlapík to vše nabízí, a to navíc v příjemné cenovce do 3500 Kč.

Ocení je nejen každý milovník hodinek, který vnímá historii vývoje této značky, ale taky náhodný kolemjdoucí, který hledá dostupné, bezstarostné hodinky, se kterými může klidně házet o zem. Lepší alternativu horko těžko hledat.

Tough Solar – stručně a srozumitelně
10.7.2019 - Martin Koňařík
Tough Solar – stručně a srozumitelně

Typicky hranatý design, odkazující na úplně první G-Shocky s označením DW-5000C, nenabídne jen dobrý poměr cenovky, ale také špetku nostalgického připomenutí, jak celý brand s odolným kořínkem vlastně začal.

Casio G-Shock GW-M5610 recenze – Stařík, který vylezl z okna a nastavil se
17.5.2022 - Dominik Hok
Casio G-Shock GW-M5610 recenze – Stařík, který vylezl z okna a nastavil se

Dalším plusem je univerzální velikost. Při rozměrech 43x13 milimetrů jde o jedny z těch menších G-Shocků, a tak zároveň pravděpodobně padnou většině uživatelů. Ocenit pak musíme i nízkou váhu 52 gramů. Vzhledem k tomu, že si vše hodinky seřídí de facto samy a jsou i dosti lehké, nejspíše o nich na ruce nebudete vědět.

A kdyby se vám tento plasťáček nepozdával, nabízí se prémiovější verze v celokovu, karbonu nebo titanu i pod modelovým označením GMW-B5000, které kromě lepších materiálů disponují také funkcí Bluetooth.

GA-110 – Legenda s velkým G

Legenda. Tak GA-110 mnozí fanoušci nazývají. Jsou totiž dostupné, odolné a oblíbené. To ale ostatně všechny modely z řady Original, kam stodesítky patří. Čím tedy, že je mezi těmi nejoblíbenějšími? Je to designem, analogově-digitálním zobrazením času, velikostí? Těžko říct. Jedno je ale jisté. Lidé ho milují. Jednu dobu také ovládal první příčku prodávanosti a byl bestsellerem.

S nadsázkou by se také dal nazvat Mistrem kolaborací. Jen u mála modelů najdeme tolik kolaborací s jinými brandy. A je to právě kvůli zmiňované oblíbenosti, která otevřela dveře výrobě tohoto modelu v tolika provedeních.

Popularita spočívá v příznivé ceně, za kterou v tomto nadstandardním balíčku najdete alarm, světové časy, duální čas, automatický kalendář, odpočítávací stopky a klasicky 200m voděodolnost a odolnost proti nárazům a vibracím, jak je u G-Shocku typické.

Casio G-Shock GA-110 recenze – Jednoduchost, která očarovala milióny srdcí
4.7.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GA-110 recenze – Jednoduchost, která očarovala milióny srdcí

Největším mínusem těchto hodinek je čitelnost – neluminiscenční ručičky a inverzní displeje, na které jde špatně vidět. Ani to lidi neodradilo udělat z nich jeden z nejprodávanějších kousků. Stejná varianta s jiným rozložením displejů je GA-100. Tento model odpovídá funkčně, liší se pouze lehce koncepčně.

GA-110 už je mezi námi téměř 15 let, a proto už by se dal zařadit mezi retro modely, které mají nostalgický nádech. Zamiluje si je každý, kdo chce kus G-Shockovské duše, nebo osoba, která chce jednoduché a odolné hodinky.

GA-700 – Přežijou i dinosaury

Sedmistovky jsou jedním z těch větších modelů. S průměrem pouzdra 53 milimetrů nepatří mezi žádné drobečky a jsou ikonické i svým čelním tlačítkem pro podsvícení displeje

GA -700 nejvíce utkvěly fanouškům G-Shocků kvůli účinkování ve filmech Jurský Svět, kde je hrdě nosil krotitel raptorů Chris Pratt.

Nenechte se zmást, Chris Pratt je často střídal i za model G-Shock GD-100 a v jistých pasážích filmu má i tyto druhé.

Chris Pratt nosí ve filmu Jurský svět: Zánik říše G-Shock GA-700
2.9.2018 - Martin Koňařík
Chris Pratt nosí ve filmu Jurský svět: Zánik říše G-Shock GA-700

Tyhle hodinky si svou přízeň najdou bezpochyby i kvůli jiným věcem, než je spojení s dinosaury. Pro sedmistovky je charakteristické tlačítko na pozici šesté hodiny pro spuštění osvětlení. Všichni G-Shockáři si ho tak oblíbili, že na něj nedají dopustit. To ale není jediné. Oblíbenost získaly i duálním ana-digi zobrazením času a hlavně skvělé čitelnosti.

GA-700 Recenze. Skandál, G-Shocky s pozitivním testem na steroidy.
9.1.2019 - Martin Koňařík
GA-700 Recenze. Skandál, G-Shocky s pozitivním testem na steroidy.

Číselník hodinek je relativně čistý, nepřeplácaný, a na základě toho vyniká ta nejpodstatnější věc, kterou je právě čitelnost. Při ovládání oceníte velké vroubkovaná tlačítka, se kterými se perfektně manipuluje i v rukavicích, se zpocenými prsty nebo za jiných nepříznivých podmínek. A tak všechny tyto aspekty dělají ze sedmistovek silného adepta do vaší sbírky, jelikož mu žádné důležité vlastnosti nechybí.

Sedmistovky bych doporučil člověku, který jde po perfektní čitelnosti a dobrém podsvícení. Je jen málo modelů, které to nabídnou tak dobře, jako právě GA-700.

GWG-2000 – Stvořeny do apokalypsy

Dvoutisícovky jsou, dá se říci, takovým předchůdcem GWG-B100 a donedávna této řadě kralovaly vybaveností. Chybí jim jen Bluetooth propojení s telefonem. Že by jim to ale na atraktivnosti nějak ubíralo, se rozhodně říct nedá!

Zničit je jde horko těžko. Mají odolnost vůči nárazům (za použití Alpha Gelu), vibracím, blátu a nízkým teplotám.

Dvoutisícovkám skoro nic nechybí a pokud jste jejich vlastníkem, nemá asi ani smysl upgradovat. Doručí vám poctivou službu s nadstandardní odolností a perfektními outdoorovými funkcemi.

SOUBOJ: Casio G-Shock GWG-1000 vs. GWG-2000
3.2.2022 - Radim Krčmář
SOUBOJ: Casio G-Shock GWG-1000 vs. GWG-2000

Senzorově se jedná o našlapané zařízení, se kterým se v outdoorovém světě neztratíte. A naopak, možná budete lehce vyčnívat. Výbava modelu GWG-2000 čítá výškoměr, teploměr, kompas a barometr.

Samozřejmostí je safírové sklíčko s antireflexní úpravou, ocel v kombinaci s pryskyřicí vyztuženou karbonem. To vše završeno IP úpravou. Jednoduše řečeno, ideální hodinky do apokalypsy.

6 NEJ: Pánské hodinky do apokalypsy
7.11.2023 - Agáta Vřeská
6 NEJ: Pánské hodinky do apokalypsy

GST-B100 – Ocelový šerif

Celokovový model GST-B100 vycházející z řady G-Steel láká hlavně na svůj kovový design, který mezi G-Shocky v takové míře nevídáme. Dodává hodinkám trošku toho byznysového nádechu a zatímco se většina géček hodí spíše někde do sportovních, přírodních podmínek, GSTéčka jsou pravým opakem a jejich přítomnost ve společnosti bezpochyby nezůstane přehlédnuta.

GST-B100 funkčně splňují to, co veškeré G-Shocky. Navíc mají Bluetooth synchronizaci času, díky které si veškeré funkce můžete nastavit také v appce přes telefon. Tato funkce samozřejmě žere trochu více baterku, proto je tento model také solární (Tough Solar).

Casio G-Shock GST-B100 recenze – Aneb jak jsem vstoupil do světa G-Shocků
22.4.2021 - Jan Kalousek
Casio G-Shock GST-B100 recenze – Aneb jak jsem vstoupil do světa G-Shocků

Jedná se o první model z řady G-Steel, který se jako jediný vydal čistě analogovou cestou. Specifickým prvkem je tzv. vrtulka (indikátor) na levé straně číselníku, který se inspiroval turbínou stíhacího letounu. Tento indikátor má funkci ukazatele stavu baterie nebo toho, zda máte nastavené budíky apod.

Casio G-Shock GST-B400 recenze – Drsňák i ke košili
18.5.2023 - Filip Debrecenyi
Casio G-Shock GST-B400 recenze – Drsňák i ke košili

Pouzdro je prolnuté pryskyřicí a tvoří jeho jádro. Zbytek už je pokryt ocelí, a to jak u pouzdra, tak kovotahu. Hodinky si tak klidně můžete vzít ke košili a zároveň mít extra odolné hodinky. Váha je trošku vyšší, a to 185 gramů při průměru pouzdra 54 milimetrů, nejedná se tedy o žádného prcka. Jsou ale dosti kompaktní, proto se jich nemusí bát ani jedinci s menším zápěstím.

Celokovové G-Shocky jsou prostě jako stvořené pro více společenské události. A za předpokladu, že je chce nějaký kravaťák, neudělají ostudu ani jemu ke kvádru od Blažka.

G-Shock G-Steel GST-B600 představení – Kompaktnější, menší a nejtenčí
26.1.2024 - Filip Debrecenyi
G-Shock G-Steel GST-B600 představení – Kompaktnější, menší a nejtenčí

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

Zobrazit další
3 390 Kč (doručíme do 22.7.)
Novinka Červen
2 990 Kč skladem
Novinka Červen
2 790 Kč skladem
Novinka Červen
31 990 Kč skladem
Novinka Květen
2 590 Kč skladem
Novinka Duben
3 290 Kč skladem
2 990 Kč (doručíme do 22.7.)
2 990 Kč (doručíme do 22.7.)
3 290 Kč (doručíme do 22.7.)
3 290 Kč (doručíme do 22.7.)
3 590 Kč (doručíme do 22.7.)
Novinka Červenec
4 090 Kč nedostupné
Novinka Červenec
4 090 Kč nedostupné