» Blog » Huawei

Huawei Watch GT 5 / Watch GT 5 PRO recenze – Tohle jste opravdu nečekali

Tagy: Recenze | Huawei | Chytré

Matěj Urbaczka | 1.10.2024 | 8 MIN | 65x komentář

Huawei Watch GT 5 je pátá generace této oblíbené řady. A to, co hodinky nabízí, doopravdy nepochopíte (v dobrém ;).

Začátek zkrátím. Co je nového u Watch GT 5?

  • topografické mapy celého světa
  • možnost kreslení obrazců na mapě
  • golfové mapy s 15 tisíci hřišti
  • nové běžecké funkce – výkon, vertikální oscilace, doba kontaktu se zemí, vyváženost L/P nohy
  • výdrž na baterii až 14 dní v režimu smartwatche
  • možnost otevřené odpovědi pomocí klávesnice

Co zůstalo stejně skvělé?

  • design podobající se klasickým hodinkám
  • 1,43" velký AMOLED displej
  • našlapané chytré a fitness funkce

Co je nového či navíc ve Watch GT 5 PRO?

  • titanové pouzdro oproti oceli
  • EKG a detekce ztuhlosti tepen

Toť v krátkosti představení těchto skvělých hodinek. A teď na to pojďme mrknout podrobně.

Design – Stále stejně geniální

Pokud hledáte opravdu krásné hodinky na městské nošení, možná máte vítěze. Jak dámské, tak pánské jsou totiž nádherné a těžko překonatelné po stránce designu. Jak jsem v předchozí větě nadhodil, máme dva modely – dámský (41 mm) a pánské (46 mm). Modely pak mají tři další designy.

A aby toho nebylo málo, máme ještě rovnou model PRO, který je opět ve dvou velikostech a také dvou designech. No a ještě dámská varianta má o milimetr větší pouzdro.

Klasické Watch GT 5 a PROčkové Watch GT 5 mají velice podobné pouzdro a mění se jen barva, použité materiály prostor mezi nožkami. Setkáváme se tedy opět s hranatokulatým designem, který se mi líbí již z předchozí generace. Základem pro Huawei je krása, kvalitní materiály a podobnost klasickým hodinkám. No a s kolegou jsme se shodli, že se celkem podobají hodinkám Rolex. Alespoň pouzdrem.

U Watch GT 5 se setkáváme s celoocelovým tělem a u PRO verze je tělo celotitan. No a titanová či ocelová je také korunka na pozici 2 a tlačítko na pozici 4. Korunka je bytelná a vůbec se neviklá a je solidně pevná a ovládání přes ní je opět lahoda.

Co se týče hmotností, nechám zde raději přehlednější tabulku:

Watch GT 5, 46 mm
Watch GT 5, 41 mm Watch GT 5 PRO, 46 mm Watch GT 5 PRO, 42 mm
Průměr pouzdra
45,8 mm
41,3 mm
46,3 mm 42,49 mm
Výška pouzdra
10,7 mm
9,5 mm
10,9 mm 9,6 mm
Šířka řemínku 22 mm 18 mm 22 mm 18 mm
Hmotnost 48 g 35 g 53 g 44 g

Hmotnosti uváděné v tabulce jsou bez řemínků a je jen na vás, jaký nakonec zvolíte. Dá rozum, že pokud to bude kovotah, váha se prudce zvedne a pokud to bude nylon, váha se skoro vůbec nezvýší.

Zajímavá je také výška pouzdra. Ta je obecně menší než u spousty dalších smartwatchů, ale rozhodně není tak tenká, jak píše specifikace. Huawei (a většina dalších výrobců) nepočítají snímač tepovky, který pak hodnoty výrazně zvedne.

Displejem se hodinky nemají kam posunout

Je až neskutečné, jak krásný AMOLED displej Watch GT 5 mají. Nehledě na velikost, displej má stejné rozlišení, a proto se na menší variantu možná kouká lépe, než na tu větší. Ale nezklame ani jedna. Rozlišení je u všech modelů tedy 466 x 466. Větší hodinky mají displej o velikosti 1,43" a menší pak 1,32".

Co se týče světelnosti, tak výrobce nespecifikuje nity, ale ani při sebevětším slunku nebyl žádný problém s čitelností. PRO modely pak mají safírové sklo a klasické modely pak minerál. U obou modelů sklíčko není chráněné a je na vás, jestli překryjete ochrannou fólií.

Senzorově našlapané, přesností srovnatelné s nejlepšími sporttestery

Senzorově jsou na tom oba modely skvěle. U základního najdeme akcelerometr, gyroskop, kompas, teploměr, barometr, snímač tepovky / okysličení krve, snímač okolního světla a taky dvoupásmovou GPSku. PROčková generace má navíc ještě EKG snímač, který kromě EKG měří také ztuhlost tepen. O té ale až u zdraví.

Byl jsem hodně zvědav, jak na tom bude přesnost jednotlivých snímačů a hlavně i přesnost generace PRO vs. normální. Není totiž vždycky pravidlem, že dražší budou lepší. A za mě zde platí, že klasická varianta je o něco přesnější. Mrkněte sami.

Žlutá – Garmin Enduro 3, červená – Huawei Watch GT 5

Žlutá – Garmin Enduro 3, červená – Huawei Watch GT 5.

Klasická generace má za mě trošku lepší příjem signálu a na ruce tolik nelítá jako masivnější model PRO.

Žlutá – Garmin Enduro 3, červená – Huawei Watch GT 5

Žlutá – Garmin Enduro 3, červená – Huawei Watch GT 5 PRO.

U obou je ale GPSka v pohodě a menší ústřely bych asi vůbec neřešil. Co se týče tepovky, tak krásný graf vám bohužel nenabídnu, protože Huawei neumí exportovat pořádně data.

Výdrž baterie – Se sportem se úplně nepočítá

Výdrž baterie v režimu smartwatche je ucházející. U většího modelu se dostanete maximálně na 14 dní a u menšího přesně na polovinu. Samozřejmě vše záleží na používání hodinek a jejich funkcí. Pokud ale budete s hodinkami sportovat, pravděpodobně se dostanete na menší výdrž baterie, než je psána.

Huawei totiž počítá, že i při náročném používání hodinek odcvičíte jen 180 minut týdně, což někteří jedinci dávají za jeden trénink. Takže podtrženo sečteno, myslím, že u většího modelu je možnost nabíjet jednou za týden pokud sportujete a u menšího to bude jednou za 3 až 4 dny.

Chytré funkce na vysoké úrovni, chybí jen jedna důležitá

Chytré funkce jsou u Huawei opravdu na slušné úrovni. Máme zde telefonování v dosahu telefonu, možnost odepsat na zprávu u Androidu (nově klávesnicí), hudbu, počasí, kalendář či třeba kalkulačku.

Dokonce do hodinek Huawei přidal kvalitní mapové podklady, které do GT 5 i GT 5 PRO dostanete jednoduše přes aplikaci Huawei zdraví. Mapové podklady dokonce rozpoznávají místní názvy, obchody a potěší, že i nás – Hodinky 365. A kromě klasických map zde máme poprvé i golfové mapy 15 000 hřišť po celém světě, ale ty najdete pouze ve variantě PRO.

V hodinkách jsou dokonce i golgové mapy

Co mi ale u Huawei chybí, je každoročně slibované placení. A že to slibují už řádnou dávku let a bohužel to stále nejsou schopni "rozběhat". Takže hodinky mají NFC, ale zaplatíte jimi pouze v Číně. Huawei, notak, umíš to i lépe...

U Fitness fukncí chybí opět jen jedna důležitá

Pokud bych měl zákazníkovi doporučit nějaké kvalitní hodinky na fitness měření za pár peněz, byly by to určitě hodinky od Huawei. V základu disponují nepřetržitým měřením tepové frekvence přes den, výborným měřením spánku, kroky, kaloriemi, stresem, dechovými cvičeními a mnohým dalším.

Funkce, které má Huawei navíc oproti dalším značkám, jsou například zdravotní trojlístky, kde si vytyčíte úkoly na den. Kdy chcete vstávat, kolik chcete vypít vody, kolik odcvičit, kolikrát se usmát a tak dále. Moc se mi líbí nová funkce s názvem "udržte si kondici", kde si i přímo v hodinkách (nebo v aplikaci) můžete zaznamenat přijaté kalorie a nastavit si denní cíl. Na hubnutí či navýšení svalové hmoty to musí být super.

EKG měření u Huawei Watch GT 5 PRO, 42 mm

EKG měření u Huawei Watch GT 5 PRO, 42 mm.

Poslední funkcí, co bych asi zmínil, jsou EKG a detekce ztuhlosti tepen, které měří jen hodinky s přízviskem PRO.

Když se narodíme, jsou tepny velmi pružné, ale postupem času tuhnou. U mladých, pružných tepen platí, že tlaková vlna, která se vytváří při každém srdečním stahu, se vrací odrazem zpět do srdce tak, aby pomáhala prokrvovat srdeční sval. Ale jak tepny stárnou a tuhnou, tlakové vlny se pohybují stále rychleji. Přestanou pomáhat s prokrvováním, a dokonce začnou zvyšovat zátěž levé srdeční komory. Citace z webu ulekare.cz

U EKG asi všichni tak nějak víme, co nám vyplivne, když se změříme. U detekce ztuhlosti tepen by to ale tak jisté být nemuselo. Hodinky na základě EKG počítají, kolik milisekund trvá tepně vrátit srdeční stah zpátky k srdci. Pokud jsou vaše tepny v pořádku, neměla by tato hodnota překročit 8 milisekund. Pokud máte mírně ztuhlé tepny, 8–10 ms, je dobré zařadit více cvičení, omezit sodík v jídle a samozřejmě také alkohol a kouření. Pokud je to nad 10 ms, doporučuje se konzultovat problém s lékařem.

Tato ztuhlost je ale opět jen další metrika v hodinkách, a tak bych jí věnoval větší pozornost jen při každodenním špatném měření. A opět, ptáte se, co chybí? Za mě určitě variabilita srdečního tepu, kterou už má třeba i Amazfit. Takže opět, Huawei, zaber!

Oproti tomu máme v hodinkách / aplikaci ještě jednu novinku, a to jsou melodie pro usnutí, které jsou zdarma a také tzv. VIP Centrum – Huawei Heath +, který po zaplacení nabízí další tréninkové plány, AI hudbu ke spánku, různé meditace a dechová cvičení. Stojí to za 1520 Kč ročně? To doopravdy nevím.

Prvenství, co se běžeckých metrik týče

Huawei je vůbec první značka, která dokáže z jedné ruky měřit vyvážení levé a pravé nohy v procentech. Kromě toho ale Huawei přidal také měření doby kontaktu se zemí a vertikální oscilaci. Takže do běžeckých metrik se opravdu snaží šlapat, jak to jen jde. A tyto metriky relativně slušně sedí i s Garminem.

Kromě těchto metrik zde najdeme ale ověřenou klasiku v podobě VO2 Max, doby regenerace, předpovědi výsledků, tréninkového zatížení, práce s aerobní a anaerobní tepovkou a také třeba index běžecké výkonnosti, což je hodnota Huawei, která říká jak jste na tom oproti ostatním uživatelům.

Route Draw v akci

Route Draw v akci.

A zlatým standardem Číňanů je samozřejmě 150 + sportovních aktivit. Mezi můj výběr bizárků patří aktivita přetahování se lanem, pouštění draků anebo třeba bungee jumping. A ať jim dám pořádně co proto, tak u bungee jumpingu si dokonce můžete u aktivity nastavit cíl času či kalorií. Nevím tedy úplně, co se myslí tím časovým cílem, ale dalo by se to brát opravdu různě...

Ať to ale zakončíme na lepší notu, Huawei představil další dvě nové funkce, které jsou za mě parádní. Jedna je pro cyklisty, kdy dokáží aktivitu v reálném čase sdílet s telefonem a mohou mít na řídítku všechny metriky z hodinek a také navigaci; a druhá je takzvaný RoadDraw.

RoadDraw je opět podpořený svou mobilní aplikací, kterou když si stáhnete, aplikace vám vytvoří cestu ve vašem okolí, která bude vypadat jako nějaký předmět, zvíře, či čokoli jiného. Chcete nakreslit svým během květinu? Jen do toho. S RoadDraw, to hravě zvládnete.

Rozumná volba téměř pro všechny

Pokud bych měl doporučit hodinky střední třídy, rozhodně to budou nové Huawei Watch GT 5 či GT 5 PRO. Kromě placení umí totiž vše, co si normální smrtelník od hodinek může přát. Umí toho doopravdy hodně, vypadají skvěle a ještě mají hodně dlouhou výdrž baterie. A to už se nezmiňuju o mapových podkladech, navigaci a také golfových mapách.

Jediné, co mi v hodinkách chybí, je NFC placení a variabilita srdečního tepu. Pokud ale tyto dvě fíčury nepotřebujete, tohle jsou pro vás geniální hodinky s relativně nízkou cenovkou. Za mě se Huawei povedlo opět udělat kousek, nad kterým zůstává hlava stát.

Která verze se vám líbí nejvíce?

Zdroj fotek: Hodinky 365, oficiální fotky výrobce

Mohlo by vás zajímat:

Huawei Watch Fit 3 recenze – Když se skvělý model dostane na scestí
21.6.2024 - Dominik Hok
Huawei Watch Fit 3 recenze – Když se skvělý model dostane na scestí

Huawei Watch GT 4 recenze –⁠ Nový standard elegance a funkčnosti
18.9.2023 - Matěj Urbaczka
Huawei Watch GT 4 recenze –⁠ Nový standard elegance a funkčnosti

Amazfit Balance recenze – Hodinky balancující mezi městem a outdoorem
13.10.2023 - Matěj Urbaczka
Amazfit Balance recenze – Hodinky balancující mezi městem a outdoorem

Amazfit Cheetah PRO recenze – Potenciální zabiják Forerunneru?
21.2.2024 - Matěj Urbaczka
Amazfit Cheetah PRO recenze – Potenciální zabiják Forerunneru?

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Tompřed 15 dny, reagovat
Kdybych nemel iphone a posledni watch 10 nebyli tak dobry tak si je necham. Mel jsem tyden watch 5 pro titan a fakt nadherny hodinky a skvele metriky
Borecpřed 14 dny, reagovat
Pane Urbaczka, umí huawei měřit počet prdů za den, když tak excelují v metrikách? Vyšší level by pak bylo měření počtu zaražených prdů, tou cestou by se mohli soudruzi vydat.
Matěj Urbaczkapřed 13 dny
Pane Borče, ty jsi opravdu Borec.:-)
Tompřed 13 dny
Co se deje? Zajdete k doktoru, obcas umi lidem pokoct. Zlaticko
Freedompřed 4 dny
Borec :D :D spíš chudák
Borecpřed 13 dny, reagovat
Pane Tome, zde se mluví česky, Vašim skřekům není rozumět.
Jardapřed 7 dny
Ty nejsi borec, ale blázen
Honzapřed 13 dny, reagovat
Variabilitu srdečního tepu by měly Huawei řešit a zobrazovat pod položkou s názvem Stres.
Matěj Urbaczkapřed 13 dny
To sice ano, ale bohužel není 100% jisté, že je to řízeno variabilitou srdečního tepu a je to jen číslo od 0 do 100, kdy opět není zcela jasná přesná hodnota jako tomu je u ostatních výrobců, kteří měří hodnotu přes noc.
Honzapřed 13 dny, reagovat
Podle ofic. stránekto vypadá, že ano - viz odstavec Principle behind stress tracking: https://consumer.huawei.com/nz/support/content/en-us16016499/ Mé GT3 Pro také měří stres a řekl bych, že to sedí. Tím ale nevyvracím, že ostatní výrobci to mají/mohou mít lépe zpracované.
Dieselpřed 13 dny, reagovat
Zdravím. Díky za super recenzi.Mohli by jste poradit? Přemýšlím o Huawei GT 5 pro v černé . Jen nejsem ještě rozhodnutý. Koukal jsem ještě na Amazfit T-Rex 3.(Na Garminy bohužel finančně nedosáhnu).Tady jsou lepší mapové podklady.Nejsem nějaký mega sportovec,ale 3x týdně kolo a hlavně hodně túry ,skoro denně,i dovolené jen na horách.A jak je to s instalací jiných aplikací do hodinek? Když nemůžete z Google play.Nebo jestli máte nějaký jiný tip? Díky za odpověď
Matěj Urbaczkapřed 13 dny
Zdravím, právě proto bych možná volil Huawei Watch GT 5 oproti T-Rex 3, které jsou sportovně lazené. Co se týče aplikací, můžete si hodinky obohatit maximálně z aplikace Huawei Health v telefonu, kde jsou nějaké aplikace a další číselníky.:-)
Jirkapřed 6 dny
Jen bych chtěl upozornit, že T-Rex 3 neumí připojit externí senzory, pouze sluchátka. Paradoxem je, že to dvojky uměly.. Dále není možno si pro aktivity navolit četnost ukládání GPS pozice (např. po 1s). Pouze automaticky. Což může někdy vadit. Z těchto důvodů jsem T-Rexy vrátil. Nevíte, jak je to u GT5(Pro)?
Matěj Urbaczkapřed 5 dny
Jirko, bohužel se taky nedá nastavit režim GPS a řekl bych, že to bude softwarová chyba, to s těmi snímači.
Jirkapřed 3 dny
Díky za odpověď, u GT5 se tedy nedá nastavit interval ukládání GPS, ale externí senzory připojit jdou. Je to tak? A ještě jedna věc bu mě zajímala. Jak jsou na tom GT5 s exportem dat? Je možná automatická synchronizace např. na Stravu? Nebo alespoň ruční export souboru .fit, který se pak dá importovat třeba do Garmin Connectu? Mockrát díky za odpověď.
Matěj+Urbaczkapřed 2 dny
Zdravím, Jirko. export dat není tak kvalitní, ale dá se nastavit automatické nahrávání na Stravu a dá se stáhnout gpx soubor a manuálně nahrát na Connect, ale to mi přijde dost zdlouhavé.
Borecpřed 13 dny, reagovat
Čínským z prstu vycucaným hodnotám nevěřit moji drazí a milí!
Petrpřed 13 dny
Co příspěvek to perla.
Borecpřed 12 dny
Péťo, nezáviď a uč se ode mně :-()
Jardapřed 7 dny
Jdi se vycpat
Ammigapřed 13 dny, reagovat
Dobrý den, z recenze vyplývá, že mapy golfových hřišť mají oběverze. Nemá je spiše pouze verze Pro?
Matěj Urbaczkapřed 12 dny
Zdravím, bohužel máte pravdu. Měl jsem testovací verzi, která byla trošku jiná a nakonec to Huawei upravil.:-( Upravím i v recenzi. Děkuji za všímavost.
Milanpřed 13 dny, reagovat
Je tam predinštalovaný alebo sa doinštalovať Voice recorder?
Matěj Urbaczkapřed 12 dny
Zdravím, Milane. voice recorder tam bohužel nainstalovaný není a nenašel jsem ho ani v dalších možnostech na doinstalování.:-(
Milanpřed 12 dny
Škoda, ďakujem za odpoveď
Jan Jakubpřed 12 dny, reagovat
Pane Urbaczka, vidím že máte hodně problém s psaný projevem. Recenze je sice dobrá, ale chyb jako máku. Nejen že má vaše srdce vztahy nikoli stahy a když je něco laděně, tak u vás je to lazené. Kde vymýšlíte ty novotvary? Na toaletě. Prosím opravit. A číst si co zveřejním. Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 12 dny
Pane Jakub, mnohokrát děkuji za Váš podnětný komentář. Hodně mi dal a vezmu si ho k srdečnímu stahu.:-)
Borecpřed 11 dny
Je přece známo, že v Ostravě se mluví cizí řečí, pič.o :)
Romanpřed 12 dny, reagovat
Bez placení jsou úplně k ničemu.
Hnildapřed 12 dny, reagovat
Matěji, díky za recenzi. Rozhoduji se mezi Huawei GT 5 pro a Huawei WATCH Ultimate. Co zvolit? Na kterou stranu se přiklonit? Děkuji za odpověď.
Radekpřed 12 dny
Pokud neřešíte dvojnásobnou cenu, tak Ultimate. Pokud ano, tak za půlku máte 90% Ultimate.
Eripřed 11 dny
Já jsem zkoušel modré Ultimate a nakonec jsem je vrátil. Řemínek krásný, ale hodinky byly na mém zápěstí až absurdně robustní, navíc v kombinaci s modrou plastovou lunetou na mě působily jako cetka z Aliexpressu, vůbec jsem z nich neměl prémiový dojem. Pořídil jsem GT4 stainless steel a působí podle mě mnohem luxusněji.
Radekpřed 12 dny, reagovat
Zdravím..rád bych doplnil článek..export grafu tepu nejde, ale jde udělat screenshot displeje hodinek..hned máte v mobilu v galerii. Dále NFC nejde kvůli Google ne kvůli Huawei. Platit lze i mimo Čínu, již v Polsku a Německu, příští rok snad již i u nás. Co se týče výdrže, tak 2h denně trénink.. všechny funkce měření zapnutý, rozsvícení jen při zvednutí..už jedu 7 den a ještě 21%. Jo a to VIP je první 3 měsíce zdarma..pak asi nemá smysl platit, člověk se ty věci za tu dobu naučí. Mám pro verzi ..dizajn super.. materiál pecka..už dostali naráz a ani škrábanec. Super je i potápění do 40m..už vyzkoušeno. Za mě super koupě..
Matěj Urbaczkapřed 9 dny
Zdravím, Radku. Export grafu bych potřeboval kvůli porovnání v externím programu oproti hrudnímu pásu. Nedává tedy smysl screenshotu displeje. Dávalo by větší smysl udělat screenchot z aplikace po tréninku.:-) Co se týče plateb, Google s tím nemá nic společného.:-) A díky za výdrž baterie.
Radekpřed 9 dny
Děkuji za odpověď Matěji, graf chápu s porovnáním hrudním pásem. (Já myslel pro vložení sem) Jakto že platby nejsou spojeny s Googlem. Vždyť když platím přes mobil NFC..jde to přes Gpay.. Co jsem četl, tak právě v Polsku a Německu to obešli u těchto hodinek přes PayPal..což by u nás tedy neměl být taky problém. Pro mě to není priorita, jen poslední malý kaz na kráse. Jinak, jak jsem psal výdrž výše..tak klekly až 9 den.. Což je podle mě super výdrž. Vše, tím myslím úplně vše, běželo na pozadí. Trénink 2h každý den.. Hodinky nastaveny na rozsvícení automatický jas při zvednutí. Mě jako nešikovy nejvíc vyhovuje materiál..už jsem třikrát trefil silou železná futra, a hodinky bez známky poničení.
Matěj Urbaczkapřed 8 dny
Zdravím, Radku. Platby nejsou spojené s Googlem, protože nemají jejich operační systém a nevyužívají Gpay jako telefony Android. Mají svůj systém Harmony OS a platby jely přes jejich AliPay, který fungoval jen v Číně. Je otázkou, jestli opravdu spustí platby přes další síť, anebo to jsou jen plané sliby jako každý rok.:-)
Radekpřed 8 dny
Matěji, tak snad to tentokrát dopadne. Huawei spouští v Polsku funkci NFC placení ve svých nejnovějších chytrých hodinkách řady Watch GT 5 prostřednictvím lokálního řešení Quicko. Do konce roku se má NFC placení v jmenovaných hodinkách dostat rovněž do Německa a příští rok také na další trhy, mezi kterými může být i Česko a Slovensko. Huawei dnes oznámilo, že začíná spouštět NFC placení přes své hodinky také v evropských zemích. Společnost tak navazuje na svou letní konferenci, kdy oznámila novou aplikaci Peněženka ve vlastním systému HarmonyOS a otevřela její API pro snadnější integraci s ostatními řešeními. Už nyní přitom vychází NFC funkce pro nejnovější Watch GT 5, Watch GT 5 Pro a Watch Ultimate Green Edition v Polsku díky partnerství s tamním řešením Quicko Wallet.
Eripřed 11 dny, reagovat
Dobrý den, vyřešil již Huawei v GT5 program silového cvičení, kde by se daly označit sety a odpočinek mezi nimi? Přijde mi to jako úplný základ, které mají už moje první Venu, ale GT4 je neměly. Díky za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 9 dny
Zdravím, bohužel, nevyřešili.
Bedřichpřed 10 dny, reagovat
Dobrý den, mohl bych se zeptat mají i některé starší verze Huawei GT mapové podklady nebo je mají pouze GT 5.
Matěj Urbaczkapřed 9 dny
Zdravím, Bedřichu, mají je ještě hodinky Ultimate.
Janapřed 10 dny, reagovat
Dobrý den, potřebuji poradit, kde v hodinkách, případně v aplikaci v telefonu, najdu všech 100 sportovních aktivit. Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 9 dny
Zdravím, najdete je v hodinkách. Po zmáčknutí horní korunky, sjeďte dolů na přidat a poté nahože klepněte na symbol "+". Ukáží se všechny sportovní aktivity.
Viktorpřed 9 dny, reagovat
"Jedna je pro cyklisty, kdy dokáží aktivitu v reálném čase sdílet s telefonem a mohou mít na řídítku všechny metriky z hodinek a také navigaci" Kde to prosim najdem?
Matěj Urbaczkapřed 8 dny
Zdravím, pustíte aktivitu v aplikaci na telefonu a hodinky se samy připojí k telefonu a ukážou se datová pole.
Standapřed 9 dny, reagovat
Huawei gt5 pro-hodinky neumí zobrazit kalendář
Radekpřed 9 dny, reagovat
Ahoj, ještě bych se rád podělil o zkušenosti. V hodinkách je kalendář.. přebírá vše z telefonu. V AppGallery kde se dají do hodinek doinstalovat další aplikace je další kalendář. Po nainstalování toho z apky mě hodinky zamrzly! 30 vteřin obě tlačítka a restart a odinstalace pomohla. Takže nedoporučuji! Je tam ale dobrá apka.. čárové kódy věrnostních karet. Jedna věrnostní zdarma..více kódu za platbu cca 60kč.. jednorázově. Funguje dobře a přijde mě dost praktická. Vyzkoušeno při nákupech už u 6 obchodníků... všude to z hodinek načetlo.
Borecpřed 8 dny
Načte to i v Albertu?
Radekpřed 8 dny
Věřím že jo.. Já ho nezkoušel, nenakupuje tam. Vzalo mě to v Bille, ORLEN, Bambule, Shell, GECO Tabák, DM drogerie, EUC Lékárna
Borecpřed 8 dny
Mně Tactix 7 v Albertu nefungovaly, on má Albert hodně dlouhej čárovej kód. Ale s Apple Watch Ultra 2 bez problému. Tak mne zajímá, co jiný značky hodinek.
Lukášpřed 8 dny, reagovat
Dobrý den,někde jsem četl,že do telefonů s ios nejdou do hodinek už doinstalovat různé aplikace. A taky že neukazují notifikace z whats appu. A taky jestli v tý verzi Pro jsou už nainstalované mapy.Tak se chci jen zeptat co je na tom pravdy. Děkuji za odpověď. Lukáš R.
Matěj Urbaczkapřed 7 dny
Zdravím, nemám problém s doinstalováním aplikací, Whats Appem ani ničím dalším.:-) Mapové podklady jsem si ale musel stáhnout a žádné zde nebyly.:-)
Borecpřed 7 dny
Řeč je o iOS nebo Harmony OS?
Radekpřed 7 dny
Vše jde stejně jako u androidu. Jedině Apple zakazuje odpovídat na zprávy textem přes hodinky. To je asi jediný rozdíl.
Lukášpřed 7 dny
Řeč je o iOS (iphone)
Eliškapřed 8 dny, reagovat
Ahoj kluci prosím, znamenají dobré mapové podklady, že si do nich můžu nahrát soubor gpx a budou mě navigovat po trase? Jak to umí garmin? Přítel má asi Huawei watch gt 2 pro a když si jde se mnou zaběhat, furt mu tam ty hodinky něco melou. Jde ten otravný hlas vypnout? Děkuji ????
Matěj Urbaczkapřed 7 dny
Ahoj, Eliško. Ano umí navigovat po gpx souboru jako Garmin a otravný hlas jde vypnout.:-)
Davidpřed 6 dny, reagovat
Ahoj, pěkná recenze. Ještě by mě zajimalo: 1) Always on funguje a je použitelný? Čitelný i na slunci? Jsou ciferníku v tomto režimu porovnatelne s Fenix 8? 2) Tepovka mimo aktivitu se měří po 1s jak u garminu? Případně, co se dá nastavit?
Matěj Urbaczkapřed 5 dny
Ahoj, Always-on se dá nastavit, je čitelný a řekl bych, že i srovnatelný s Fenix 8. Jen baterka na tom bude hůře pak. Tepovka se mimo aktivitu měří co sekundu.
Davidpřed 5 dny
Ahoj Mateji, diky za rychlou odpoved. Ta tepovka po 1s i mimo aktivitu me dostala - to je bomba :) I T-rex 3, ktere jsou rekl bych vic sportovni to maji po 1 min.
Tompřed 5 dny, reagovat
Davide a ty jsi profesionalni sportovec?
Borecpřed 5 dny
Určitě není, ale díky takovým funkcím si na profi sportovce může hrát a snít si svůj mokrý sen :-()
Borecpřed 5 dny, reagovat
Huawei je zlo a ďáblův pohunek!!! Až Čína zaútočí na Taiwan tak všechna elektronika této ďábelské značky na západě exploduje s cílem vyvolat chaos!!!
Petrpřed 4 dny
Kromě diskuze by to chtělo i konzultaci s někým v bílém plášti. Ale pokud už si takto žijete svůj mokrý sen, proč ne...
Radekpřed 4 dny
:D Ty jsi fakt Borec... musíš mít hodně divoké představy. :D Já mám dodnes Huawei Nova 3. Poslední telefon s Googlem. Dodnes šlape perfektně. Samsungy a Apple mě vždy po dvou letech odešli..tento starší model drží dodnes.. Jinak v Číně se vyrábí i Apple...ten taky začne bouchat? :D

Hodinky zmíněné v článku

Novinka Září
6 290 Kč skladem
Novinka Září
6 490 Kč skladem
Novinka Říjen
12 490 Kč (doručíme do 24.10.)
Novinka Září
6 290 Kč skladem
Novinka Září
6 990 Kč skladem
14 990 Kč očekávaná novinka
Novinka Září
9 490 Kč nedostupné
Novinka Září
10 990 Kč nedostupné