Garmin Venu 3 recenze – Tak trochu stejný, tak trochu lepší

Tagy: Recenze | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 30.8.2023 | 7 MIN | 101x komentář

Z kategorie městských chytrých hodinek od Garminu je řada Venu jasná jednička. Teď vychází Venu 3 s novým snímačem tepové frekvence, možností telefonování, vylepšeným uživatelským prostředím a prodlouženou výdrží baterie.

Novinky v Garmin Venu 3:

  • nový snímač tepové frekvence Elevate 5
  • možnost telefonování
  • vylepšené uživatelské prostředí
  • nové funkce pro vozíčkáře
  • monitoring šlofíků
  • prodloužená výdrž baterie
  • vyšší rozlišení displeje

Venu 3 je potomek druhé generace a Venu 2 Plus

Třetí generace je takovým "mišungem" druhé generace a nadstavbové verze "Plus", která vyšla o něco později. Z verze "Plus" si třetí generace převzala ocelovou lunetu a třetí tlačítko, z druhé generace zase celoplastové pouzdro a dvě velikosti pouzdra – 40 a 45 mm (verze Plus měla 43 mm).

Jinak se toho na pouzdře tolik neudálo a možná to je dobře, protože design Venu je minimalistický a tudíž není nijak rušivý ať už ve městě nebo třeba při sportu. Taková univerzálka pro každou příležitost.

Každopádně, Garmin hodně zapracoval na barevných kombinacích, přičemž si dokonce jednu "ukradli" od už mrtvé řady Vívoactive (růžovo-zlatá kombinace). Na fotce níže ale ještě chybí varianta na béžovém koženém řemínku (bohužel není fotka).

Barvy větší varianty jsou o něco přízemnější, ale je pochopitelné, že muži nevyhledávají nijak extra jasné barvy. Opět chybí varianta na koženém řemínku, která má černé pouzdro, lunetu i řemínek.

Lehká změna proběhla i na řemínku, který už nemá lehké drážkování, ale je hladký. Osobně mi vyhovoval ten předchozí, protože mi přijde, že na hladkém zůstávají "ťapance". Zároveň působí tak nějak... Moc levně. Nevím, přišlo mi, že ten předchozí působil exkluzivněji. Každopádně, spona je ocelová, což je velký plus, protože určitě vydrží značně více než plastová.

Co si ale vůbec nepochvaluji, je poutko. Jsme dva, kteří teď testujeme Venu 3 a oba jsme odření přesně v místě, kde je poutko.

Venu 3S na zápěstí o obvodu 18 cm

Displej se roztáhl ke krajům

Napříč generacemi se displej roztáhl o 0,1" (z 1,1" na 1,2" a z 1,3" na 1,4"), přičemž se ekvivalentně zvýšilo i rozlišení. Jelikož se ale rozlišení zvětšilo ekvivalentně, je poměrově vlastně pořád stejné. Rozhodně je ale fajn zvětšení displeje, které nikdy není na škodu. Samozřejmě, že se jedná o dotykový AMOLED displej.

Co mi přijde jako největší posun, je povrchová úprava sklíčka (Corning Gorilla Glass 3). Prsty teď lépe "kloužou" a nezanechávají takové otisky. Pravděpodobně je přední část opatřená oleofóbní vrstvou.

Uživatelské prostředí doprovází malé změny. Horní tlačítko spouští menu, kde najdeme dvě záložky – sportovní aktivy a aplikace. Právě tyto záložky jsou úplnou novinkou, protože horním tlačítkem se vždy spouštěl výběr sportovních aktivit a aplikace tam byly tak prapodivně namixované. Teď v tom je hezky pořádek. Dlouhým podržením otevřete ovládací centrum, kde aktivujete režim "Nerušit", nastavení jasu, funkci "Najít můj telefon" aj. Ovládací centrum bylo původně do kruhu, ale teď je ve formě seznamu (což je za mě lepší).

Prostřední tlačítko otvírá poslední spuštěné aplikace, což je taky relativní novinka u Garminu a podle mě to tak trochu okoukali od ryze chytrých značek (jako je třeba Apple nebo Samsung). Dlouhé podržení spouští hlasového asistenta.

Spodní tlačítko funguje jako "Zpět" a jeho dlouhé podržení otevírá nastavení hodinek.

Je fajn, že Garmin zapracoval na nových číselnících, ale možná mě trochu mrzí, že jsme se nedočkali výrazné designové úpravy menu jako tomu bylo třeba u Forerunneru 265 nebo FR 965.

Venu 3 je osazený nejnovějším (a nejpřesnějším) snímačem tepu od Garminu

Ze senzorové výbavy zůstal na úplně stejné úrovni akcelerometr, barometr, teploměr i kompas. Vylepšení se dočkal snímač tepové frekvence, který teď během dne používá dvě diody a při sportovní aktivitě šest. Díky tomu je měření značně přesnější. Zároveň má snímač kovové části, což nasvědčuje tomu, že by se tam někdy v budoucnu mohlo dostat EKG.

Každopádně, jen se podívejte na srovnání tepu, když jsem jel v trailu na kole, kde jsou velice silné vibrace. Není co vytknout.

Měření EKG chytrými hodinkami – Jak to funguje?
8.8.2023 - Dominik Hok
Měření EKG chytrými hodinkami – Jak to funguje?

VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci
23.11.2020 - Dominik Hok
VŠE NA TÉMA: Snímač tepové frekvence a jak vám může pomoci

GPS se nedočkala upgradu na multi-band, ale minimálně je teď přijímač schopný přijímat signal ze všech systémů najednou (GPS + Galileo + GLONASS), nejen od kombinace dvou.

Toto je srovnání multi-bandu na Tactix 7 a Venu 3 při příjmu všech systémů. Popravdě, Venu 3 měří krásně. Níže je záznam s dobrým přístupem GPS.

Tady je naopak záznam v hustém lese.

I na grafu vzdálenosti jde krásně vidět, jak hodinky měří téměř totožné. Tactix 7 začíná v grafu o něco později, protože jsem je zapnul až po prvním kilometru.

Podobně je na tom i barometr, kde je lehký rozdíl, protože jsou hodinky různě kalibrované.

Kompatibilní jsou úplně všechny typy externích snímačů (teploměry, Varia, wattmetrů aj.).

Výdrž baterie se posunula na hranici druhého týdne

Výdrž baterie se neposunula nijak markantně, ale naprosto to chápu, protože už Venu 2 mělo překvapivou výdrž baterie. Teď se u větší varianty posunula výdrž baterie z 11 dní na 14 dní a u menší varianty k posunu nedošlo vůbec – 10 dní.

Chytré hodinky – Výdrž baterie a faktory, které ji ovlivňují
11.7.2023 - Matěj Urbaczka
Chytré hodinky – Výdrž baterie a faktory, které ji ovlivňují

U GPS to vypadá, že by to menší varianta měla zvládnout na nejlepší nastavení GPS nějakých 20 hodin a větší varianta okolo 24 hodin. V rámci lifestylových hodinek je to dostačující hodnota.

Monitoring šlofíků? Konečně!

Možná vám to bude připadat jako hloupost, ale je spousta lidí, kteří si stěžovali na to, že Garminy neumí monitorovat šlofíky během dne a jiné značky to zvládají. Toto Garmin s novým modelem napravil a konečně si můžete během dne zdřímnout s plnohodnotným monitoringem a ovlivní to další metriky jako je třeba doba regenerace či Body Battery (nabití těla na stupnici od 0 do 100).

Zároveň přibyl i spánkový poradce, který bere v potaz několik faktorů – historii spánku, aktivitu, variabilitu srdečního tepu (VST) a zdřímnutí. Na základě vyhodnocení těchto faktorů určuje kroky k tomu, abyste dosáhli co nejkvalitnějšího spánku. Je super, že spánkový poradce bere v potaz i VST a druhou fajn věcí je, že Venu 3 jsou první lifestylové hodinky od Garminu, které mají měření nočního VST.

Zajímavé je, že Venu 3 by měly být první Garminy s měřením teploty kůže, což by mělo zpřesnit monitoring spánku a také odhad průběhu menstruačního cyklu.

Kromě toho hodinky vyhodnocují všechny spánkové fáze a také ohodnotí kvalitu vašeho spánku na stupnici od 0 do 100. Taktéž hodinky po celý den měří tepovou frekvenci, stres, počet kroků, spálené kalorie a můžete si zvolit i automatické měření okysličení krve.

Ke krokům bych se ještě vyjádřil. Přibylo totiž nahrazení kroků počtem záběrů. Pokud tedy používáte invalidní vozík, hodinky jsou schopné počítat denní záběry.

Chytré hodinky Garmin  – Nejlepší lifestylové funkce
16.2.2023 - Dominik Hok
Chytré hodinky Garmin – Nejlepší lifestylové funkce

Osobně vždycky vyzdvihuji snímek zdravotního stavu, který za 2 minuty změří vše, co hodinky změřit dokážou.

Tentokrát se myslelo i na venkovní plavce

Upřímně, v rámci sportovních aktivit se toho tolik neudálo. Navigace tam je pořád jen šipková, chybí aktivita "Trailový běh" č i "Horské kolo" a pokročilé tréninkové funkce jako stav tréninku, tréninkové zatížení, připravenost k tréninku, podpora dynamiky běhu aj. A tím to nehaním. Je pochopitelné, že Garmin diferencuje sportovní od chytrých modelů.

Chytré hodinky Garmin – Nejlepší běžecké tréninkové funkce
8.3.2023 - Dominik Hok
Chytré hodinky Garmin – Nejlepší běžecké tréninkové funkce

Chytré hodinky Garmin – Nejlepší funkce na běžecký závod
13.3.2023 - Dominik Hok
Chytré hodinky Garmin – Nejlepší funkce na běžecký závod

Najdeme tam ale velkou nabídku sportovních aktivit, přičemž přibylo plavání v otevřené vodě a pár aktivit přímo pro vozíčkáře. Nechybí ale víceméně jakýkoliv běžný sport. Jediné, co mě mrzí, je absence trailového běhu. Ale opakuji – chápu, že Garmin si musí něco pošetřit pro sportovní modely.

Po ukončení sportovní aktivity Venu 3 udělají podrobnou analýzu obsahující tempo, tepovou frekvenci, vzdálenost, kadenci (všechno včetně grafů). Po ukončení aktivity je vyhodnocena doba regenerace.

Haló?

Asi největší posun v chytrých funkcích je telefonování a hlasový asistent. Telefonování i hlasového asistenta už jsme viděli u Venu 2 Plus, ale novinkou je možnost otevřené odpovědi skrze diktování hlasovému asistentovi. To je v řadách Garminu úplně poprvé. Možná je trochu škoda, že se zvětšeným displejem jsme se nedočkali i klávesnice. Jako "obvykle" je tato funkce omezená pouze pro uživatele Android. Jablíčkáři se ji mohout těšit pouze na Apple Watch.

V řadách Garminu už známých funkcí jsme se také dočkali – hudební přehrávač, bezkontaktní placení, budíky, stopky, Najít můj telefon. Takové ty funkce, které všichni do jisté míry známe a už jsme si na ně tak zvykli, že jsou pomalu nutností.

Ještě bych se ale vyjádřil k notifikacím, protože by Venu 3 měly být schopné zobrazit i fotky v rámci komunikačních aplikací jako Messenger, WhatsApp, zprávy aj.

Jaký je Venu 3 v kostce (i když má kulaté pouzdro)?

U Venu 3 vidím dvě roviny. Začnu tou lehce negativní a to, že oproti druhé generaci vlastně nevidím až tak výrazný rozdíl. Pokud pominu monitoring šlofíků, nový snímač tepové frekvence a to je vlastně vše... Tak Venu 3 je jen lehce vylepšená verze druhé generace (ať už základní nebo verze Plus).

Druhou a pozitivní rovinou je fakt, že se stále v poměru cena / výkon jedná o jedno z nejlepších nositelných zařízení na trhu. Navíc s teoretickým příslibem, že Garmin může hodinky skrze aktualizace ještě vybombit. Neříkám, že se jedná o levné chytré hodinky, ale za danou částku dostanete garminovskou spolehlivost a přesnost snímačů v kombinaci s nabouchanou výbavou chytrých funkcí.

SOUBOJ: Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3
13.2.2024 - Matěj Urbaczka
SOUBOJ: Garmin Forerunner 265 vs. Garmin Venu 3

Třešničkou na dortu je argument, že ve srovnání s konkurencí to vše Venu 3 kombinuje s dvoutýdenní výdrži baterie.

Pokud byste se mě tedy zeptali, jestli dává smysl přejít z druhé generace na první, řeknu, že ne. Jestli si ale vybíráte nové zařízení, máte starší chytré hodinky nebo třeba přecházíte z jiné značky, pravděpodobně vám Venu 3 budou dělat jen spolehlivou radost.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Vykukpřed 423 dny, reagovat
Ať jde arogantní Garmin do prd... U hodinek kolem 30 tisíc není EKG, ale u středního modelu ano. Stejné platí o telefonování alespoň přes Bluetooth. Ať je nové generace Apple watch ultra pošlou, kam patří.
Pytlákpřed 420 dny
Telefonování v hodinkách je pro retardní instahňupy a EKG je v nich úplně k ničemu stejně jako měření tlaku, jsou to sport-testery a ne zdravotnické zařízení :-P
Jan Fišerpřed 408 dny, reagovat
Hlavně až mají navigaci po křivce :-)
Vykukpřed 264 dny, reagovat
Uz Venu2+ umoznovaly diktovani. Ono jde nyni diktovat zpravy v cestine? To silne pochybuji. Za nemoznost reagovat na zpravy muze Apple s uzavrenosti systemu a ne Garmin. EU jim casem jejich uzavrenost zakaze, jako lightning :)
Matěj Urbaczkapřed 263 dny
Zdravím, myslím, že Venu 2 Plus uměly jen hlasového asistenta a možnost vytočit přes něj číslo, s diktováním zpráv si nejsem jistý.:-) Uzavřenost systému jim asi nikdo nezakáže z důvodu, že to je jen jejich věc.:-) A přece jen, v otázce Lightningu, tak USB-C je také patent vlastněný Applem.:-)
Vykukpřed 263 dny
V USA Venu2+ inzerovali s moznosti zadavat hlasem odpovedi na zpravy. Ale kdyz asistenti v CR neumi cesky, tak to je stejne naprd :) V EU by se cesty, jak Apple zkrotit skrze pravo hospodarske souteze nasly. Viz napr. musi umoznit prodej aplikaci i mimo App store :) Ono to pujde postupne, pomalu, ale prece :)
Jiříkpřed 264 dny, reagovat
Čau lidi, nevíte prosím zda-li už budou mít nové Venu 3 funkci u aktivity "obnovit později"? :-)
Matěj Urbaczkapřed 263 dny
Zdravím, bohužel, tuto funkci mít nebudou. Jsou to stále městské hodinky, u kterých Garmin s takovou funkcí nepočítá, že by ji někdo využil.
Petrpřed 263 dny, reagovat
Haj hou... Netušíte, jestli se nechystají i Venu SQ 3?
Dominik Hokpřed 263 dny
Zdravím, Petře. Dost o tom pochybuji, protože Venu SQ 2 vyšlo docela nedávno.
Petrpřed 263 dny
Tak je fakt, že rok je pro Garmin ještě skoro novinka ????
Vykukpřed 263 dny, reagovat
Dotaz mimo tema: jde u AWU napr. v Apple mapach, nebo mapach tretich stran, ukladat body spendlikem a pak se k nim nechat hodinkami navigovat? Lze spendliky ulozit i v hodinkach, nebo jen v Iphone? Jejich funkce backtrack je nekdy k prdu, kdyz je jina kratsi cesta zpet :) Jsem zvykly na navigaci v Garminu, ale ta mi u Tactix 7 zacala dost blbnout. Druhe hodinky od Garminu, kde mam zavadu, takze uvazuji o prechodu na AWU2. Diky predem za odpoved!
Dominik Hokpřed 263 dny
Zdravím, upřímně, AW má hodně základní navigaci, kdy jen ukazuje, kde odbočit bez mapového podkladu. Vím, že existuje aplikace třetí strany, která toto dokáže suplovat, ale upřímně ji nemám odzkoušenou.
Vebeckopřed 263 dny
Podívejte se na recenzi AWU od DC Rainmaker. Aplikace kterou doporučuje se jmenuje WorkOutDoors. Jede to celé myslím na OpenStreetMap. Takže Topomapy nečekejte.
Vykukpřed 262 dny
Takze treba mapy.cz nebo google mapy pouzivat v AW nelze...?
Matěj Urbaczkapřed 259 dny
Bohužel, nejde.
Tomášpřed 263 dny, reagovat
Dobrý den, mohl bych se prosím zeptat, jestli mají navigaci po křivce? Bez map se odejdu, ale tohle je pro mě nezbytné minimum..
Dominik Hokpřed 263 dny
Zdravím, bohužel, je tam pouze šipková navigace, kdy ukazují směr k cíli a vzdálenost. To je vše.
Víťapřed 262 dny, reagovat
Ahoj, tak koukám, že žádné extra posuny. :( Mám 2 plus a musím říct, že pro mé účely jsem naprosto spokojen (hokej, běh, město). Jen mi i k naplnění významu smart hodinek chybí být k zastižení i bez tel. a škoda, že nová verze Venu to nemá. Prosím o radu, které hodinky Garmin mají tuto možnost e-sim v podobném hávu stylu hodinek Venu 2 plus, i cca cenově. Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 262 dny
Zdravím, Víťo, bohužel, prozatím žádné hodinky od Garminu nemají možnost eSIM.:-(
Vykukpřed 262 dny
Diky proprietalnimu operacnimu systemu Garminy s lte na urovni Galaxy nebo Apple watch v dohledne dobe nebudou. Dokonce se i uvazuje o prechodu na Wear OS. Uz ted Garmin a Google zacinaji spolupracovat. Ale kdo vi a hlavne v blizke budoucnosti urcite ne.
Janpřed 262 dny, reagovat
Daji se na hodinkach cist zpravy z messengeru? Dekuji
Matěj Urbaczkapřed 262 dny
Zdravím, Jane, ano, hodinky umí zobrazit notifikace z messengeru.
Jirkapřed 261 dny, reagovat
To se nedá dočíst. Chápu, že někdo neumí sloh, ale ty chyby! Gramatika trpí, ostravština smrdí i z textu, je to šílený. a pak teda slova jako "ťapance" nebo "mišung" ... wtf?
Pytlákpřed 259 dny
Ty si nešťastný viď? :-)
muminpřed 116 dny
ty jsi ale arogantni imbecil.
Petr Záhořákpřed 261 dny, reagovat
Je možné u Venu 3 nastavit vibrační upozornění při notifikacích a příchozím hovoru na více jak dvě zavibrování? To mi u předchozích modelů chybělo, při sportovní aktivitě nebo při práci jsou dvě vibrace málo.
Matěj Urbaczkapřed 259 dny
Zdravím, Petře, teď jsem to zkoušel a hodinky vibrují po celou délku vyzvánění.:-)) Konečně.:-)
Martinpřed 260 dny, reagovat
Existuje nejaký dôvod, prečo by HRV atď. nemali dostať aj Venu 2 Plus ako update? Teda okrem chamtivosti akcionárov Garmiu?
Matěj Urbaczkapřed 259 dny
Zdravím, Martine, teoretická možnost, že by mohly dostat VST je a hadwarově mají vše potřebné.
Evapřed 251 dny, reagovat
Dobrý den, uvažuji nad prvním nákupem Garmin hodinek, je pro mě ale důležité, aby do hodinek šla přidat aktivita jízda na koni (horseback riding). Nevíte, zda to tento model umožňuje? Děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 251 dny
Zdravím, Evo, je možné doinstalovat aktivitu anebo ji vytvořit přímo v hodinkách. V základu tuto aktivitu neobsahují.
Petrpřed 251 dny
Appka F3b OutdoorSports+ - https://apps.garmin.com/cs-CZ/apps/27dfb7e5-900f-4c2d-80ab-c57015f42124 by to měla umět...
Terezapřed 244 dny, reagovat
Mohl by mi někdo prosím poradit se (pro mě) zapeklitým nastavením? Ráda bych, aby chytré notifikace pouze zavibrovaly a nerozsvicoval se pokaždé displej. Prošla jsem několikrát celé nastavení, ale za boha na to nemůžu přijít. Vyloženě mě to rozsvícení ruší a též nemusí každý vědět, kdo mi píše (i když si nastavím v soukromí "gesto", je vidět min. odesílatel). Ráda bych měla jen vibrace a až po otočení hodinek náhled notifikace. Přecházím ze Samsung hodinek a tam to byl standard. Děkuji :)
Dominik Hokpřed 243 dny
Zdravím, je to trochu zklámání, ale Garmin toto neumí. Odesílatele vždy zobrazí. :/
Terezapřed 243 dny
Díky za info. Kamarád má ale jiný model od Garminu a nastavit mu to jde. V nastavení "backlight". Tak si říkám, jestli je to je pro vyšší modely, ale zrovna takováto klasika by pro městský model být dostupná měla..
Pavelpřed 240 dny, reagovat
Ahoj kluci můžete mi prosím říct zda je tam i běžecké lyžování?
Matěj Urbaczkapřed 238 dny
Zdravím, Pavle, běžecké lyžování tam je, ale pouze klasika.
Pavelpřed 238 dny
Díky je to můj asi nejoblíbenější sport a né všechny hodinky to mají
Tompřed 222 dny, reagovat
Zdravím, plánujete udělat nějaké srovnání VENU3 vs. 265? Co byste doporučili vy?
Matěj Urbaczkapřed 221 dny
Zdravím, Tomáši, spíše než co bychom doporučili záleží na vašem poli používání.:-) Pokud chcete více specializované metriky pro sport / běh, více sportovních aktivit v zimě (běžky klasika / skate, skialpinismus...), tak bych doporučil Forerunner 265. Pokud chcete hodinky na občasné sportování a berete je spíše jako prodlouženou ruku telefonu, doporučil bych Venu 3.
Simonapřed 220 dny, reagovat
Dobrý den,poradíte prosím mam Venu 3 a mobil Samsung GAlaxy A13 zpravy,messenger se mi zobrazují v pohode,ale problém je voláním z hodinek a ukazovaním příchozího hovoru-pokud mi vypadne hlasovy asistent tak nejde volání ani se neukazuje příchozí hovor pouze az zmeškanyna pozadi aplikace běží tak nevím proč se hlasový asistent nechyta a nebo když se chytne tak 3x z hodinek volam jako včera a dneska už t nešlo..Poradíte? Diky Simona
Matěj Urbaczkapřed 220 dny
Zdravím, Simono. Ujistěte se, že aplikace opravdu běží na pozadí telefonu a že nemáte spuštěný žádný battery saver na telefonu či hodinkách, který by omezoval aplikace na pozadí či notifikace.
Simonapřed 220 dny, reagovat
Matěj Urbaczka na telefonu když v baterii otevřu aplikaci Garmin Connect tak je dané bez omezení.A na hodinkach ve Spravce baterii - Úspora baterie vypnuto, Odhad vydrže baterie - vypnuto. Jediné co mam zapnute je Nabití baterie v %...Tak nevím
Dominik Hokpřed 217 dny
Zdravím Simono. A v nastavení Garmin Connect máte nastavené, aby aplikace Garmin Connect mohla běžet na pozadí? Osobně bych možná zkusil dát hodinky do továrního nastavení a zkusit spárovat znova.
Simonapřed 217 dny
Dominik Hok, ano mam na pozadí
Dominik Hokpřed 217 dny
Tak bych tedy zkusil reset do továrního nastavení.
Jaroslavpřed 218 dny, reagovat
Dobrý den, děkuji za recenzi, hodinky mě moc zaujaly a měl bych dotaz. Chci poprvé Garmin vyzkoušet, prozatím jsem používal jen hodinky GT od Huawei, ale tak nějak chybějící placení mě minimálně zaválo ke Garminu. Tak a k dotazu. Umí hodinky režim lyžování a zakreslit najeté kilometry? Už jsem narazil na pár hodinek, které umí sice tento režim, ale změří maximálně tep a spálené kalorie. Píšete, že chybí horské kolo, tzn. že tam není žádný režim pro kola nebo například sjezd na trailu? A poslední dotaz, předpokládám, že hodinky nepodporují bezdrátové nabíjení, abych mohl reverzně nabíjet například z telefonu? Děkuji předem a přeji fajn den. Jaroslav
Dominik Hokpřed 217 dny
Zdravím, ano, režim lyžování měří i kilometry a je to v těchto hodinkách. :) Ano, je tam režim "Kolo", který ale nezobrazuje výškové metry v reálném čase. A ne, hodinky bohužel nepodporují bezdrátové nabíjení.
Jaroslavpřed 217 dny
Zdravím Dominiku, děkuji moc za informaci a potvrzení, měl jsem skoro vybráno, ale pak v jednom videu, už nevím zda zde nebo u GT4 jste ale zmínili Amazfit Balance a jako jsem na vážkách. Nebudu to spoilerovat tady a optám se přímo v recenzi u nich. Děkuji a přeji fajn den.
Marťapřed 218 dny, reagovat
Dobrý den, rozhoduji se mezi Samsung Galaxy Watch 6 LTE a Garmin Venu 3, jako dárek. Poradíte mi prosím? Zatím vidím jako hlavní výhodu Garmin dlouhou výdrž baterie, oproti tomu chybí možnost eSim, Samsung zas má eSim, ale baterka nic moc s výdrží jeden den. Jsou mezi nimi ještě další výraznější rozdíly, co se týká provozu a užívání na mimosportovní účely? Které z nich mají kvalitnější a příjemnější pouzdro? Co se týká měření ukazatelů zdraví a sportu, tak mé požadavky podle popisu splňují oboje tyto hodinky :-) Děkuji, Marťa
Dominik Hokpřed 217 dny
Zdravím, Marťo. Samsungy jsou bez pochyby chytřější. Mají mnohem více aplikací a jsou lepším nahrazením vašeho mobilní telefonu. Oproti tomu Garminy excelují z hlediska lifestylových funkcí a sportu. Záleží tedy na vás, co preferujete. Kvalitnější pouzdro bych řekl, že más píše Samsung a co se týče příjemnosti, je to velice subjektivní. :)
Petrpřed 215 dny, reagovat
Tento model miri cenove na AW9 a vidim to tak, pokud ma clovek iPhone, neexistuje snad realne zadny duvod si poridit Garmin. Ta vzajemna provazanost iOS a watchOS je neco, o cem si muze nechat konkurence jen zdat. Tohle neni hejt, nez to tu sliznu od ostatnich diskutujicich, vyzkousel jsem Garminy, Huaweie a pak takovou specialitku, fakt krasne Withings Scanwatche a vec se ma tak, ze jsem vzdy resil nejvetsi problem AW, totiz vydrz, jasne, to je fakt k vzteku. Jenze ve vsech pripadech to dopadlo tak, ze jsem vyresil problem s vydrzi, ale pribylo spousta jinych drobnosti, ktere me stvaly, at uz nemoznost volani z hodinek, prilisna plastovost - Garmin, neustale vypadky konektivity s telefonem u Withings nebo ruzna omezeni v ramci sw hodinek, Huawei, zkratka vzdy se toho naslo dohromady povicero, co ve finale stvalo vice, ze vydrz AW, prototoze AW jako takovy funguji ve spojeni s iPhonem proste bezproblemove. Tecka.
kuba27před 213 dny
nejdrive jsem komentar chapal jako typicke vymezeni se apple ovecky, ale pak jsem o tom vic premyslel a neco na tom je. Watchky asi nemaji zadnou oblast, kde by absolutne drtily konkurenci, ale jako celek, jako mix vlastnosti uznavam, ze jsou k iphonu nejfunkcnejsim celkem.
Katkapřed 207 dny
Jasně, ale ta výdrž je opravdu ostudná. Mám iphona 13 pro, k němu mi manžel, uživatel androidu, pořídil hodinky právě od Huawei, myslela jsem si, jak nejsou skvělé, až mi kamarádka v podstatě darovala svoje staré hodinky od applu, tuším 4. generaci a i na tomto starém modelu najednou vše fungovalo tak nějak skutečněji, že jsem neváhala, huawei omylem rozbila :-) a pořídila si hodinky od applu osmé generace a spokojenost na úplně jiné úrovni, ale výdrž, bože ta výdrž....
Prochypřed 141 dny
Po 20ti odzkousenych hodinkach garmin; suunto, polar, huawei, apple atd se vzdy rad vratim k applu. Nicmene nove umi garmin pridat po slofiku a nebomodpocinku body do body battery a nebo pri stresu v praci, ve skole ubrat body a slovne nabidnout at si odfrknes a nebo ze ai dobil battery pack a muzes dat train. To je lehce game changer. Ale zalezi co chces noo. Jinak kvalita hovoruna venu 3 srovnatelna s ultrama od applu.
Janpřed 214 dny, reagovat
Dobry den,umi venu 3 zobrazovat barometricky tlak nebo jen slouzi barometricky senzor k urceni nadmorske vysky ? Mam venu 2 a tam je to jen k nastoupanym metrum...dekuju.
Matěj Urbaczkapřed 214 dny
Zdravím, Honzo, je to stejně jako u Venu 2.:-(
Janpřed 214 dny, reagovat
Takze obecne tuto funkci umi jen vyssi modely fenix a epix ano ? ( zobrazovani barometrickeho tlaku z cidla )
Dominik Hokpřed 213 dny
Nene, umí to také Forerunnery 255 a výš či řada Instinct, které jsou cenově o něco níže než Fenix a Epix. :)
Dalamarpřed 211 dny, reagovat
Dobrý den, jak je to prosím s placením přes nfc? Viděl jsem jak to má Samsung na nějakých starších hodinkách (menu, asi tři pohyby v něm, pak pin, potvrdit a nutnost obratem zaplatit než se to vypne, strašně nepraktické) a na druhou stranu třeba fitbit to má podle všeho jen na jeden klik v menu, jak je to tady? A jaké jsou případně alternativy na trhu - něco co vydrží aspoň týden a má to vlastní gps a nfc (hodinky nebo i náramek? Diky
Matěj Urbaczkapřed 210 dny
Dobrý den, skoro na všech hodinkách, i na Samsungu, si lze nastavit zkratku, kdy se ke kartě dostanete na jedno kliknutí / dotek. Poprvé je třeba zadat PIN, ale dokud hodinky nesundáte z ruky, tak si hodinky PIN pamatují 24 hodin. Je to kvůli ochraně před odcizením. Alternativou s možností plateb se to má následovně: FitBit, Samsung a Garmin umí platby skoro u všech bank. Xiaomi, Amazfit a okrajové značky umí často jen pár bank.
Jan Fisetpřed 210 dny
Zadani ctyrmistniho pinu a zhruba 45s na prilozeni k terminalu. To je vse.
Matěj Urbaczkapřed 210 dny
Zdravím, Honzo, je to minuta, a jak jsem již psal, jednoduchým nastavením zkratky znova kartu vyvoláte a PIN už podruhé zadávat nemusíte.:-)
Dalamarpřed 208 dny
Děkuju za odpověď, možná hloupý dotaz - je nějaká cesta jak na těchto nebo jiných hodinkách nastavit, aby se chovaly jako klasická plastová karta kterou do nich vložím a ne jako mobil ? Tedy bez pinu na hodinkách a s pinem na terminálu od 500 Kč ? Nebo je to o tom že tím, že je tam nějaká platební služba (od garminu, od googlu) tak to jde vlastně přes ně a kartou vůbec neplatím - vůči mé kartě se to chová jako platba přes internet googlu/garminu a ne jako platba kartou v obchodě danému obchodníkovi ?
Dominik Hokpřed 207 dny
Zdravím, Dalamare. Toto se nedá nastavit. Při první platbě ten den musíte zadat PIN (nehledě na částku) a pokud hodinky během dne odložíte nebo na čas nedetekují srdeční tep, je potřeba zadat PIN znova.
Michalpřed 188 dny, reagovat
Zdravím, zajímalo by mě, jestli jde do hodinek nainstalovat mapa. Ať už topo, nebo klidně i od třetí strany (mapy.cz apod.). 8GB pamět mi přijde celkem málo a z toho co jsem dohledal, mapa není v základu součástí softwaru. Jsem zvyklý používat hodinky celkem aktivně pro navigaci, proto jsou pro mě mapy celkem základ. Díky za odpověď.
Matěj Urbaczkapřed 187 dny
Zdravím, Michale. Pak pro Vás tyto hodinky nebudou ideální volba a mrknul bych se na základní Garmin Fenix 7, kde je mapa součástí v základu. U Venu 3 není mapa možná doinstalovat od Garminu, pouze LocusMap, který není na navigaci tak dobrý a je placený.
Jan Fišerpřed 187 dny
Taky mi chybí u Garmin Venu mapové podklady alespoň ve formátu GPX - navigaci po křivce. Buď fenix 7 nebo forerunner, které se myslím designem i funkcemi blíží Venu více než Fenix
Danielpřed 188 dny, reagovat
Dobrý den, chci se zeptat kde nastavím aby mi Venu 3 zobrazovali fotografie ze zprávy z Messengeru?
Matěj Urbaczkapřed 187 dny
Zdravím, toto je možné pouze u telefonů s Androidem a mělo by to být nastavené od začátku. Pokud není, zkontrolute nastavení Garmin Connect v telefonu.
Danielpřed 187 dny
Android mám, a v tom nastavení jsem nastavil povolit fotografie a vůbec se mi nezobrazují.
Matěj Urbaczkapřed 187 dny
V tom případě může být problém v aktuálním softwaru.:-( Mám teď akutálně Apple telefon, tak opraším nějaký Android, zjistím a dám vědět.:-)
Danielpřed 187 dny
Jo děkuji za odpovědi
Terezapřed 18 dny
Už se Vám to povedlo nějak vyřešit? Mám aktuálně stejný problém a nevím jak z něj ven :(
Soňapřed 187 dny, reagovat
Zdravím, poprosila bych o radu..při příchozím hovoru se mi na hodinkách zobrazuje volající pokaždé jinak..někdy vidím okamžitě jméno, někdy jen číslo a jméno až po několikátém zazvoneni a někdy jen číslo a jméno se neukáže vůbec, přestože je volající v seznamu. Zkusila jsem sparovat i s jiným telefonem..žádná změna, znova tovární nastavení, žádná změna..staré Venu zobrazovaly jméno okamžitě a vždy. Ostatní notifikace absolutně bez problémů..nechápu, proč je to pokaždé jinak..a to i u stejného volajícího. Díky za radu..
Filip Debrecenyipřed 187 dny
Zdravím, Soňo. Bohužel není moc co poradit.:-( Myslím si, že bude problém v aktuálním softwaru.:-( Je třeba počkat na aktualizaci.:-)
Soňapřed 186 dny, reagovat
Díky..počkám a uvidím ????
Davidpřed 173 dny, reagovat
Dobrý den, mám runery 255 a manželce jsem pořídil venu 3. Svoje používám 2-3 denně při běhu s gps a mám nastavené běžné notifikace a pokud je sundám z nabíječky, ukazují předpoklad 12 dní a tak dlouho i vydrží, ale Venu 3 , které se na sport nepoužívají po sundání z nabíječky ukáží 9 dní. Papírově by výdrž měla být lepší ,ale není. Jediný rozdíl v nastavení je u venu 3 rozsvícení gestem zapnuto. Testovali jste výdrž baterie venu 3 a pokud ano, kde by mohl být problém nízké výdrže.
Matěj Urbaczkapřed 172 dny
Zdravím, Davide, Venu 3 má AMOLED displej, který si bere trošku více procent baterky. Už jen při samotném rozsvícení displeje. Jaký používá manželka číselník? Stažený z Garmin Connect IQ anebo normální? Kolik má na něm polí, měnících se po sekundě? Jak velký je jas displeje? Není náhodou puštěno měření pulzním oxymetrem po celý den? :-) Je tam spousty a spousty proměnných. Na oficiálních stránkách Garminu naleznete i tabulku, při jakých podmínkách platí nastavená doba výdrže.:-)
Davidpřed 172 dny, reagovat
Číselník používá "tovární", tak jak jsme je vytáhli z krabičky :-) Na jas a hlavně oxymetr se podívám. Děkuji.
Karelpřed 108 dny, reagovat
Pekny den, chci se podelit o sve zkusenosti s nevyladenym softwarem techto hodinek - coz je moje domnenka: hodinky maji problem s notifikaci prichoziho hovoru....resp. prestanou oznamovat prichozi hovory po aktivaci a nasledne deaktivaci rezimu "nerusit" - proste se z rezimu "nerusit" do normalniho rezimu nevrati korektne a je treba hodinky vypnout/zapnout. Hodne jsem se zapotil s nastavenim toho, aby hodinky sami neaktivovaly rezim "nerusit" podle planu spanku. Ony se totiz uvadely do rezimu "nerusit" uz jen tim, ze mely nastaveny nocni displej na "spanek"... bylo treba i samotny displej dat do rezimu "nemenit". Toto nastaveni vyresilo problem castecne. Dalsim problemem bylo, ze pokud doslo ke zmeskani prichoziho hovoru a rychly pokus o "zrusit" zpravu o zmeskani, bylo to na hodinky moc, na displeji problikla "obrazovka" jakoby zrovna prichazel hovor a nasledne doslo opet k znefunkcneni notifikaci....resenim (snad konecnym) bylo delat kroky k odstraneni notifikace o zmeskanem hovoru velmi pomalu, aby se s tim hodinky "srovnaly" ... za techto podminek to funguje. Pro uplnost dodavam typ telefonu: samsung galaxy a52s
Tompřed 108 dny
To chce iPhone
Veronikapřed 104 dny, reagovat
Dobrý den, nedaří se mi nastavit Multisport na Venu 3s. V telefonu tu možnost vidím, jde mi aktivitu následně rozdělit. Ale v hodinkách nemůžu najít. Jde mi o kombinaci běhu a chůze. A ještě dotaz, nastavila jsem si vlastní délku kroků pro správné měření. Lze i výškově nastavit patra, denně jich udělám v dvoupatrovém domě až dost, ale naměří mi max 7. Díky Veronika
Filip Debrecenyipřed 103 dny
Zdravím, Veroniko. To asi bude nějaká chyba u Garminu, protože Venu 3 nepodporuje multisportovní aktivitu. Co se týče pater, je tam předdefinováno 3 metry na jedno patro.
Andrejpřed 83 dny, reagovat
Dobrý den. Docela mě baví vaše recenze. Mam dva dotazy. 1. Jsou to nejvhodnější hodinky do fitka, nebo jsou alternativy ve srovnatelné kvalitě měření, velikosti, váze, přesnosti? Garminy jednoduché v nastavování a obsluze nejsou, tak to do kvalit asi nepatří.. 2. Stojí to opravdu tě peníze? :) Děkuji a zdravím.
Matěj Urbaczkapřed 81 dny
Zdravím, tak tedy docela děkujeme.:-) 1. nejsou to nejvhodnější hodinky. Mají vystouplé sklíčko Gorilla glass bez jakékoli ochrany, a tak můžou dojít snadno k úhoně. Co týče ovládání, hodinky se naučí ovládat každý, kdo si k tomu na chvíli sedně a zaměří se na to. Anebo si třeba vezme návod. Ale i bez toho, to zvládne úplně každý. 2. za ty peníze to stojí určitě, ale doporučil bych raději model Instinct 2, Instinct 2X, Fenix 7 PRO anebo Epix 2. Popřípadě, pokud vyberete model Venu 3, tak doporučuji ochranný silikonový kryt a fólii na displej.
Tomášpřed 56 dny, reagovat
Dobrý den, měl bych dotaz ohledně nově zakoupených garmin Venu 3. Mám spárovany telefon s hodinkami a když z telefonu volám a dotyčný mi chce vzít hovor, tak to automaticky ukončí hovor, to znamená že se nedovolam. Nemá někdo řadu?
Matěj Urbaczkapřed 55 dny
Zdravím, podíval bych se na primární zařízení pro hovor, jestli se hodinky "nebijou" s telefonem.
Tomášpřed 55 dny
Dobrý den, díky moc. Prostě jsem všechno prošel v nastavení telefonu i hodinkách(synchronizoval, odparoval). Odpoledne jsem volal z telefonu a dovolal jsem se(se sparovanyma hodinkama). Večer už to zas nešlo se dovolat z telefonu(když mi někdo chtěl vzít hovor, automaticky se to ukoncilo). Ty hodinky to nějak vyhazuji.
Matěj Urbaczkapřed 53 dny
Zdravím, Tomáši. Zkusil jste hodinky připojit na PC na program Garmin Express, kde by mohla být aktualizace, která by mohla pomoct k vyřešení Vašeho problému?
Tomášpřed 52 dny
Vyzkouším, děkuji za radu.
Janapřed 45 dny, reagovat
Dobrý den, mám hodinky Venu 3s a už nějakou dobu mi nefunguje upozornění na dosaženého cíle kroků, pouze cíl pater. Přitom je vše v nastavení zapnuté. Zrovna tak mě to neupozorňuje na příchozí hovory a zprávy, telefon je na stole a spárované vše správně mám. Myslíte, že to je důvod k reklamaci? Děkuji
Matěj Urbaczkapřed 44 dny
Zdravím, nejprve bych vyzkoušel reset do základního nastavení a překontrolování nastavení aplikace v telefonu, zda běží na pozadí.
Jiripřed 40 dny, reagovat
Ahoj, koupil jsem u vas Venu 3, ale pri volani je hovor nekvalitni (takove divna deformace hlasu a pomerne tichy reproduktor ikdyz je zvysena hlasitost na maximum) nesetkali jste se s timto? Dik
Matěj Urbaczkapřed 39 dny
Zdravím, Ahoj, s tímto jsem se bohužel nikdy nesetkal. Možná bych prvně zkusil hodinky uvést do základního nastavení, znova nastavit a aktualizovat.
Veronikapřed 35 dny, reagovat
Dobrý den, v posledních dnech mám problém s přenosem aktivity z hodinek Venu 3s do aplikace v mobilu. Telefon s hodinkami se páruje, vidím kroky, notifikace... kromě aktivity. Tu mám pouze v hodinkách, ale v aplikaci ji nevidím. Nevíte v čem může být problém, případně jak ji tam dostat? Předem děkuji.
Matěj Urbaczkapřed 35 dny
Zdravím, zkusil bych několikrát za sebou synchronizovat a měla by se přenést. Pokud by se stále nepřenesl, aktivitu bych "vytáhl" ručně přes PC. Stačí spojit kabelem k PC jako flashku, najít si Garmin Venu 3 a ze složky "activities" si vytáhnout příslušný soubor.
Veronikapřed 35 dny
Zkouším to synchronizovat a restartovat už 3 dny a nic... Vyzkouším ten kabel, děkuji za rychlou reakci.
Boris Kneschkepřed 4 dny, reagovat
Zdravim, jaké jsou, podle vás, nejpřesnější (nebo nejlepší) hodinky na měření srdečního tepu (bez hrudního pásu)? Děkuji Boris
Matěj+Urbaczkapřed 3 dny
Zdravím, nejpřesnější by mohly být označovány Apple Watche. Neuděláte ale chybu ani s žádnými Garminy se snímačem Elevate 5 (Jako třeba Venu 3) či třeba Polary.

Hodinky zmíněné v článku