» Blog » Garmin

Garmin Lily 2 Active představení – Roztomilé a nově dokonce i na sport

Tagy: Představení | Garmin | Dámské | Chytré

Dominik Hok | 4.10.2024 | 2 MIN

Garmin si dost možná uvědomil, že jejich bezpochyby nejsilnější cílovka jsou sportovci. A tak do nového kousku Lily 2 Active, jednoho ze zástupců nejroztomilejší řady této značky, přidali v této řadě dosud nevídaný senzor – GPS přijímač.

Je docela vtipné, že už při vydání první generace Lily jsme s kolegou Matějem říkali, že absence GPS je velká škoda. Přeci jen byly dvě varianty – Classic a Sport. Vybízelo se tedy, aby klasická varianta měla NFC placení a ta sportovní zase GPS přijímač. S druhou generací přišla změna a do Lily 2 Classic se dostalo NFC placení. S Lily 2 Active zase přichází novinka ve formě GPS přijímače. No, a teď už zbývá říct asi jen – my to říkali!

 Garmin Lily 2 recenze – Tak akorát chytré, víc než krásné
5.3.2024 - Dominik Hok
Garmin Lily 2 recenze – Tak akorát chytré, víc než krásné

Garmin Lily 2 Active jsou zajímavé hlavně tím, že:

  • uvnitř jejich pouzdra konečně najdeme GPS přijímač
  • mají navíc dvě ovládací tlačítka
  • vydrží v režimu smartwatche až 9 dní
  • měří i variabilitu srdečního tepu
  • mají 15 nových sportovních profilů
  • monitorují šlofíky
  • získaly golfové a plavecké funkce
  • dokážou nově spolupracovat i s externími snímači
  • podporují Garmin Coache

Stále stejné, ale s lepším ovládáním

Přiznám se, čistě dotykové modely prostě nesnáším. Hlavním důvodem je to, že při sportovní aktivitě je mnohem jednodušší pozastavit aktivitu pomocí tlačítka. Vzhledem k tomu, že s příchodem varianty Active se lehce mění i cílovka, se Garmin rozhodl přidat dvě ovládací tlačítka. Vrchní by se dalo popsat jako potvrzovací, to spodní vás zase vrací o krok zpět.

U tohoto modelu zůstává ikonická struktura číselníku a stejně ikonicky je struktura u každé varianty jiná.

Z barevného hlediska musím nejvíce pochválit tu brčálově zelenou, která (snad se nepletu) je u Garminu zcela poprvé a má něco do sebe.

Parametrově jsou na tom hodinky stále dost podobně jako předchozí generace. Pouzdro je z eloxovaného hliníku, jeho průměr je 38 mm a váha pouhých 29 gramů.

Senzorová výbava se rozrostla hned o dva senzory

Senzorová výbava teď čítá akcelerometr, snímač tepové frekvence, pulzní oxymetr, snímač okolního světla (pro automatickou úpravu jasu), ale nově také kompas a GPS přijímač.

GPS přijímač – Proč je v chytrých hodinkách a jak funguje?
1.8.2023 - Dominik Hok
GPS přijímač – Proč je v chytrých hodinkách a jak funguje?

Co se týče optického snímače, jedná se o předposlední generaci Elevate 4, což je pochopitelné, protože pátá generace se dostává jen do nejvyšších modelů.

GPS je něco, co se vždycky hodí, ale počítejte s tím, že s aktivní GPS Lily 2 Active vydrží jen 9 hodin. Pokud tedy jste vytrvalostní sportovec, Lily 2 Active pro vás asi nebudou ta nejlepší volba.

Dávají vůbec Lily 2 smysl?

Ano, dávají. Garmin totiž má řady, které jedou čistě na design a skutečně se jedná o ty nejhezčí hodinky z řad Garminu. Ať už je to řada Vívomove, která má hned několik podřad, anebo právě Lily. Jaký byl jejich největší problém? Každý, kdo aspoň trochu provozuje venkovní sporty a nechce se spoléhat na GPS z telefonu, si je prostě nepořídil. Ale teď? Můžete mít krásné chytré hodinky, které nejsou téměř nijak závislé na telefonu.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku

Novinka Říjen
8 790 Kč (doručíme do 22.10.)
Novinka Říjen
8 790 Kč (doručíme do 22.10.)