» Blog » Casio

G-Shock G-Squad GBD-300 představení – S krokoměrem a v hranatém tvaru

Tagy: Představení | Casio | Klasické

Filip Debrecenyi | 7.8.2024 | 3 MIN | 5x komentář

Jestli G-Shock kromě odolnosti a výdrže něco proslavilo, bylo to bezpochyby použití hranatého tvaru, který je pro japonského giganta ikonický. Cestou hran se vydala i sportovně založená novinka s označením GBD-300.

G-Squad GBD-300 je nástupcem velmi oblíbeného a komunitou dobře známého modelu GBD-200.

Casio G-Shock GBD-200 recenze – Na hraně chytrosti
1.10.2021 - Dominik Hok
Casio G-Shock GBD-200 recenze – Na hraně chytrosti

Třístovky kráčí ve šlépějích předchozího modelu a zaujmout mají hlavně implementováním krokoměru a možností propojení s telefonem přes Bluetooth.

Rozdíl mezi starším a novým modelem bude primárně přeorganizování designu. Trochu to vypadá, jako by Casio žilo a stavělo vše na tom nejúspěšnějším, co v posledních letech vydalo. A to na koncepci modelu GA-2100, který každý miluje nejen díky své perfektní kompaktnosti a ceně, ale primárně kvůli ikonickému oktagonálnímu tvaru.

G-Shock GA-2100: Pocta panu Ibemu
17.9.2019 - Radim Krčmář
G-Shock GA-2100: Pocta panu Ibemu

Oktagonální vzhled dostaly totiž i nové Protreky PRJ-B001 a v komunitě nadšenců pro Casio to mírně zvedlo hladinku stresu u všech, kteří spíše preferují originalitu a smysl pro inovace, které však Casiu určitě nelze upřít.

Casio Protrek PRJ-B001 recenze – Protreky, které mají druhou tvář
16.10.2024 - Filip Debrecenyi
Casio Protrek PRJ-B001 recenze – Protreky, které mají druhou tvář

Je ovšem pochopitelné, že se to mnohým nepozdává, přeci jen hranatost je tak nějak nejvíc ikonická právě pro GA-2100. Casio jakoby si poslední dobou řeklo, že právě hrany jsou zárukou úspěchu. Upřímně se setkávám spíše s opačnými názory a uvidíme, jak se uchytí právě tento model.

Detailněji o GBD-300

GBD-300 těží hlavně z funkčnosti krokoměru, propojení s telefonem a motivování uživatelů k pohybu. Bude totiž opět možné nastavit si své denní cíle a ty následně sledovat a plnit v aplikaci Casio Watches. Což je jednoznačně fajn, jelikož spousta lidí hledá právě odolné hodinky se základními sportovními funkcemi, ale zároveň nechce jít sférou vyloženě chytrých hodinek. A podřada G-Squad takových hodinek nabízí celkem dost.

Řada G-Shock G-Squad – Sportovní hodinky i pro vášnivé Géčkaře
23.7.2024 - Filip Debrecenyi
Řada G-Shock G-Squad – Sportovní hodinky i pro vášnivé Géčkaře

Na hodinkách byl zvolen kontrastní MIP LCD displej a obecně se jedná o nejtenčí hodinky z řad G-Squadu. Oproti GBD-200 se tento model ztenčil přesně o 0,1 milimetru. Což vlastně ani nepoznáte. Váha se zastavila na 60 gramech, což je naopak o 2 gramy více než jeho předchůdce.

Z hlediska designu je to přechod z typicky hranatého tvaru, který je pro G-Shock ikonický, na tvar velmi oblíbený a také skrz komunitu velmi známý. Jde tedy spíše jen o mírnou transformaci, než nějaký ojedinělý design. Zespodu hodinek, jinak řečeno v oblasti dýnka, se objevily tzv. pacičky, které u těchto sportovnějších modelů vídáme. Ty jsou tam hlavně z hlediska přizpůsobení hodinek na zápěstí a zlepšení komfortu nošení.

zdroj: www.watch.impress.co.jp

zdroj: www.watch.impress.co.jp

Základy hodinek jsou postaveny na sportovním duchu a vizáži. Hodinky nabídnou běžecké funkce, čítající manuální a automatické měření kol s automatickou pauzou a lze také nastavit upozornění na cíl (čas a spálené kalorie).

Nastavení cílových hodnot, intervalových výstrah nebo upozornění na vzdálenost vyžaduje propojení s aplikací G-Shock MOVE. Zde trošku nechápu brainstorming Casia, které chce všechny hodinky sdružovat do jedné appky Casio Watches, ale zároveň zde odkazuje na starou aplikaci.

V aplikaci můžete uložit 100 záznamů běhu až se 140 záznamy kol pro každý běh. Funkce Lifelog poté sleduje a ukládá vaše hodnoty zahrnující kroky, spálené kalorie a splněné denní, týdenní a měsíční cíle.

Bohužel ani zde se opět nedočkáme přítomnosti GPS, jako jsme již viděli u modelů GBD-H2000 nebo GPR-H1000. GPS záznam je funkční pouze za přítomnosti aplikace a telefonu, který GPS zaznamenává. Absence GPS je vzhledem k ceně pochopitelná, ačkoliv nelze tvrdit, že by to za tyhle peníze hodinky nemohly mít.

13 290 Kč (doručíme do 4.11.)

Mezi další sportovní funkce patří nastavitelný časovač s 5 možnostmi intervalů, které mají až 20 opakování, a funkce stopek. Mimo sportovní funkce najdeme klasicky až 4 budíky, LEDkové podsvícení s intervaly podsvícení na 1,5 a 3 vteřiny.

Již zmíněné Bluetooth slouží také k automatické korekci času, nastavení světových časů s výběrem až 300 světových měst a možnosti nastavení letního času (DST). Souvisí také s funkcí najít můj telefon, správa a analýza tréninkových údajů nebo s notifikacemi, jako jsou upozornění na hovor, zprávy apod.

Bluetooth synchronizace u klasických hodinek – K čemu slouží a proč byste ho měli mít
28.8.2023 - Matěj Urbaczka
Bluetooth synchronizace u klasických hodinek – K čemu slouží a proč byste ho měli mít

Celkem slušná nálož funkcí na G-Shocky, ovšem běží na klasickou baterii a Casio deklaruje výdrž baterie standardně na dva roky, ovšem při větším vytížení si troufnu říci, že to může být i znatelně méně.

Cena se předpokládá někde kolem hranice 4 tisíc korun, což je mírně výš, než u předchůdce GBD-200 a jsem zvědavý, jak budou hodinky šlapat naživo.

Mohlo by vás také zajímat:

Casio G-Shock GD-B500 recenze – Nejtenčí G-Shock na světě
10.6.2024 - Dominik Hok
Casio G-Shock GD-B500 recenze – Nejtenčí G-Shock na světě

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Milapřed 80 dny, reagovat
Rada hodinek g squad bohuzelje delana stylem: vzdycky neco chybi. Takze jsem zvedavej. Design se mi libi.
Vladimír Kusynpřed 66 dny, reagovat
Hodinky potřebujeme všichni ! Začínal jsem s hodinkami značky PRIM v šedesátých létech za 250.kčs ! Nejraději jsem měl hodinky vodotěsné PRIM za 590.kčs ! Dnes mám taky vodotěsné CASIO ! Ale rád se podívám a možná vnoučatům nějaké koupím ! Hezký den . Kusyn
Tompřed 64 dny, reagovat
Vzhled mi připomíná hodinky z 90.let. A upřímně, dle mého názoru by měly mít všechny g-shocky solární nabíjení a BT nebo multiband jako základ. Proč stále chodit měnit baterii nebo seřizovat čas.
Vladimír Kusynpřed 61 dny, reagovat
Pošlete mně nabídku hodinek pro děti v základní škole ! Do 10. let ! To jsou moje vnoučata ! Mobil a notebook jsem už jim věnoval . Jsou to kluk a holka ! Vy máte přehled , co lidé kupují . Cena není rozhodující, ale měly by být vodotěsné ! Vladimír Kusyn - Ostrava !!! Děkuji za pozitívní zprávu !
Filip Debrecenyipřed 60 dny
Dobrý den, Vladimíre. Záleží, jaké hodinky stylově hledáte. Pro děti v tomto věku bych klidně viděl klasické analogy například od značky JVD. Pokud by to mělo být Casio, nebránil bych se ničemu z řady Baby-G nebo poté řad G-Shocku, třeba GA-2100 by byly určitě super!