» Blog » Polar

Chytré hodinky Polar získávají NFC placení. Platí se pomocí řemínku

Tagy: Zprávy | Polar | Chytré

Dominik Hok | 17.5.2024 | 2 MIN

Finská značka chytrých sportovních hodinek Polar posouvá svá zařízení novým směrem – vytvořila chytrý řemínek, který je opatřen NFC čipem, a tak můžete pohodlně zaplatit přímo hodinkami. Teda... Řemínkem.

Jak to funguje?

Polar vyvinul dva silikonové řemínky o šířce 20 a 22 mm, které v sobě mají ukrytý NFC čip. Placení je uskutečněno pomocí služby Fidesmo Pay a každému řemínku je přiřazen speciální token.

Citlivé údaje z vaší karty, jako je její číslo, datum platnosti a bezpečností kód jsou nahrazeny speciálním identifikačním číslem – tokenem. A přístup k tokenu a za ním skrytými citlivými údaji mají přístup pouze banky a vydavatelé karty. Díky tomu jsou vaše finance v bezpečí a platební karta nemůže být jen tak zneužita. V případě odcizení stačí jen kontaktovat banku, ta daný token zruší a řemínkem už nebude možné platit.

Párování s vaší kartou je jednoduché. Stačí si nainstalovat aplikaci Fidesmo (Google Play / App Store) a přiložit řemínek k horní části telefonu. Tím se do náramku pošlou data. Pak už stačí jen přiložit řemínek k terminálu a máte zaplaceno.

NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami
29.10.2020 - Dominik Hok
NFC platby – vše o bezkontaktním placení hodinkami

Díky univerzálním rozměrům nasadíte tento řemínek na valnou většinu chytrých hodinek Polar. Je otázkou, jestli propojení řemínku s kartou vyžaduje přímo chytré hodinky Polar, ale pravděpodobně to tak nebude. Tím pádem můžete teoreticky použít řemínek na jakékoliv chytré hodinky (s danou roztečí nožek) a udělat z nich ještě chytřejší kousek. Řemínek je vhodný pro zápěstí o obvodu 130 až 225 mm. Prozatím se nabízí pouze v černé barvě.

4 důvody, proč si pořídit chytré sportovní hodinky Polar
13.2.2023 - Matěj Urbaczka
4 důvody, proč si pořídit chytré sportovní hodinky Polar

Které karty a banky jsou podporovány?

Současně jsou podporovány karty Curve (nemožno kombinovat se Samsung Pay+) a Wallester. Když jsem se ale podíval na podporu ve Finsku, je tam mnohem více bank, tak se dá předpokládat, že by se seznam mohl postupně rozšiřovat i u nás.

Kolik to stojí?

Samotný řemínek vychází na 1490 Kč. Pokud jste majitelem chytrých hodinek z řad Vantage nebo Grit X, je ještě potřeba dokoupit adaptér SHIFT, který stojí 500 Kč. Aplikace Fidesmo je bezplatná a co se týče karet Curve, tam se to odlišuje podle měsíčního plánu. Pokud ale nepotřebujete vybírat peníze v zahraničí a nevadí vám zaplatit poštovné (cca 175 Kč), nebude vás Curve už nic stát. Upřímně, celková částka není zrovna málo, ale záleží na vás, jestli jste ochotni tuto investici podstoupit.

Polar Vantage V2 recenze – Mistr testů a sportovních aktivit
26.7.2021 - Matěj Urbaczka
Polar Vantage V2 recenze – Mistr testů a sportovních aktivit

Polar Grit X2 PRO recenze – Outdoorový drsňák s prvky elegance
11.4.2024 - Matěj Urbaczka
Polar Grit X2 PRO recenze – Outdoorový drsňák s prvky elegance

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře