» Blog » Casio

Casio G-Shock – Průvodce výběrem

Tagy: Průvodce výběrem | Casio

Filip Debrecenyi | 31.7.2024 | 3 MIN

Když se někde šustne pojem Casio, většina si rovnou vybaví tu nejznámější a nejodolnější řadu G-Shock, a to ani nemusí být odborníkem na hodinky. Věděli jste ale, že tato nezničitelná řada má ještě další rozdělení, která uspokojí jak běžného uživatele, tak sběratele hodinek nebo toho největšího profesionála? Pojďme se společně podívat na průvodce výběrem řady G-Shock.

Svět hodinkářů se rozděluje na ty, kteří buď milují klasiku a vyhledávají tradiční hodinařinu v podobě mechanických hodinek, nebo na ty, kteří jdou po praktické stránce a hodinky pro ně slouží jako nástroj pro zobrazení času. Ovšem když k tomu přidáme ještě vysokou odolnost a neodolatelné charisma, jedná se o něco, co se neztratí ani ve sbírce pravého chronomaniaka.

Jak nahlížet na řadu, která je pravděpodobně jednou z nejodolnějších ve světě hodinek? Jakým způsobem vybírat mezi lavinou modelů, hromadou barevných kombinací a především – které z nich vám splní to, co hledáte? Na to se podíváme v tomto průvodci celou řadou G-Shocku.

Průvodce kategoriemi G-Shocku jsme rozdělili do 7 sfér:

1. Základní (řada Original)
2. Pro profesionály (řada Master of G)
3. Prémiové (řada MT-G)
4. Pro sportovce (řada G-Squad)
5. Dámské (řada Baby-G)
6. Nejlepší retro G-Shocky
7. Nejoblíbenější G-Shocky

Základní (řada Original)

Řada Original se dá bezpochyby označit za základní. Nabízí nespočet univerzálních modelů, které disponují klasickou géčkovou výbavou v podobě odolnosti a standardní funkčnosti. Charakteristické pro tuto řadu je velké množství modelů, barevných kombinací, kolaborací s jinými brandy a cenová dostupnost.

Řada G-Shock Original – Základní řada pro každého
11.7.2024 - Filip Debrecenyi
Řada G-Shock Original – Základní řada pro každého

Pro profesionály (řada Master of G)

Řada Master of G se soustředí na profesionály, proto v ní najdeme koncentraci těch nejnovějších technologií. Praví se, že modely z této řady jsou oblíbené mezi profesionálními složkami armády, policie, hasičů či záchranářů. To proto, že nabízí zpracování na vysoké úrovni, vysokou odolnost podpořenou prémiovými materiály a také nadstandardní senzorovou výbavu, kterou využije nejen profík záchranných složek, ale například outdoorový nadšenec.

Řada G-Shock Master of G – Nekompromisní posedlost odolností
16.7.2024 - Filip Debrecenyi
Řada G-Shock Master of G – Nekompromisní posedlost odolností

Prémiové (řada MT-G)

Že nejde vlastnit G-Shocky, které zavání luxusem a neudělají u saka ostudu? Řada MT-G je jednoznačně proti. Hodinky G-Shock MT-G jsou jedním z vrcholů japonské quartzové hodinařiny. Všechny tyto modely se sestavují na prémiové lince v Yamagatě, kde vznikají jen a pouze ty nejlepší hodinky od Casia.

Řada G-Shock MTG – Prémiová řada, která něco vydrží
18.7.2024 - Filip Debrecenyi
Řada G-Shock MTG – Prémiová řada, která něco vydrží

U MTGéček každý ocení cit pro zpracování – lpí se na sebemenších detailech. Navíc se o nich nedá říct, že jsou nedostupné. Průměrná cena je kolem hranice 30 tisíc korun. Kromě prémiovosti vám doručí mimo jiné velkou odolnost pro G-Shock typickou, nejmodernější technologie v podobě Bluetooth, Multiband 6 nebo Tough Solaru.

Pro sportovce (řada G-Squad)

Svět chytrých hodinek ovládá sportovní pole. G-Shock si sice jde svou cestou, ale myslí také na sportovce, pro které nabízí hodinky v modelové řadě G-Squad.

Ta je charakteristická svým zaměřením na aktivní část populace. V hodinkách této řady vídáme akcelerometr k měření kroků, sportovní profily, záznam spálených kalorií nebo třeba snímač tepové frekvence či implementovanou GPSku pro záznam trasy.

Dámské (řada Baby-G)

Casiu je jasné, že něžné pohlaví asi dvakrát neprahne po hodinkách v zemitých barvách a v nadprůměrných rozměrech (většinou). Kvůli tomu vytvořilo řadu Baby-G, která je vyloženě pro ženy.

Řada G-Shock Baby-G – Odolné hodinky pro ženy
24.7.2024 - Filip Debrecenyi
Řada G-Shock Baby-G – Odolné hodinky pro ženy

Jemnější barvy, menší rozměry a hravá provedení. Zároveň ovšem vyšší odolnost a minimálně 100metrová voděodolnost dělá z této řady ideální hodinky pro každou ženu, která chce mít nějaké ty géčka.

Nejlepší retro G-Shocky

Je tomu přes 40 let, co se na pultu objevily první G-Shocky. Od té doby se samozřejmě hodně modelů vyvinulo a spoustu jich přibylo. Část z nich si svou tvář zachovala až dodnes, a to třeba díky své nadčasovosti nebo ikoničnosti.

Průvodce výběrem těmi nejlepšími retro G-Shocky
26.7.2024 - Filip Debrecenyi
Průvodce výběrem těmi nejlepšími retro G-Shocky

Nejoblíbenější G-Shocky

Možná vás nezajímá, do jaké řady které G-Shocky patří, nebo nechcete brouzdat články o tom, co které hodinky umí. Přesně pro tento případ jsme vybrali prostě ty nejlepší G-Shocky, které jsou aktuálně k mání.

Průvodce výběrem těmi nejoblíbenějšími G-Shocky
29.7.2024 - Filip Debrecenyi
Průvodce výběrem těmi nejoblíbenějšími G-Shocky

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře