» Blog » Candino

Candino Gents Sport Chronos recenze – Důstojné a dostupné

Tagy: Recenze | Candino | Pánské | Klasické

Eliška Měrková | 30.7.2024 | 4 MIN | 3x komentář

Švýcary. Když hodinky, jedině švýcary. Máte to tak? Obvykle si však za švýcarský luxus pořádně připlatíte, a to je v dnešní době celkem svízel. Věděli jste ale, že ne všechno dobré a švýcarské musí být nutně velmi drahé? Hodinky Candino Gents Sport Chronos vám ukážou, že to jde.

Slyšeli už jste o hodinkách Candino? Značka se sladkým názvem ve světě, pravda, nebudí mnoho pozornosti ani rozruchu. Nedere se do popředí fanouškovského zájmu a nesoupeří o pozornost magazínů a fór. A proč by taky měla. Candino už ví, co dělá. Zakotvilo ve svém komfortním přístavu a nesnaží se hrát na něco, co není. Což je sympatické.

Švýcarské Candino – Tvůj čas, tvoje hodinky
3.6.2022 - Agáta Vřeská
Švýcarské Candino – Tvůj čas, tvoje hodinky

Když chcete zkrátka nějaké hezké, voděodolné a dostupnější hodinky, ideálně se safírem, švýcarským strojkem a švýcarským rodokmenem, na Candina se můžete spolehnout.

Candina si lze cenit taky proto, že si veškeré komponenty vyrábí sami ve vlastních továrnách. Od návrhů přes montáž, kontrolu i testování – to vše je Candino. Jediné, co si kupují, jsou strojky. Volí však spolehlivé a osvědčené švýcarské Rondy (v případě quartzu) a Sellity (u automatů). Mohou si tak držet hrdý titul Swiss-Made.

A která Candina jsou asi nejzajímavější z celé nabídky?

Pánské hodinky Candino – Fotogalerie a průvodce nabídkou
9.10.2023 - Agáta Vřeská
Pánské hodinky Candino – Fotogalerie a průvodce nabídkou

Candino Gents Sport Chronos – Důstojné a dostupné

Pojmenování Chronos, půjčené od řeckého boha času, může působit poněkud nadsazeně. Ale než se začneme pošklebovat – není právě sama idea času jedna z těch mála věcí v životě, která je od počátku dostupná všem, nehledě na bohatství či status? Neříkám, že tato Candina jsou zrovna zadarmo. Ale za všechno, co nabízí...? To skoro zadarmo je! ;)

9 290 Kč (doručíme do 3.10.)

Nebudu vám lhát, tyhle bytelné, 44mm "macky" z chirurgické oceli si vyhlídnou spíše pánové s větším průměrem zápěstí. A ani výška 13mm není zrovna zanedbatelná. Zvlášť, když se jedná o quartzové, tedy bateriové hodinky, které mají ze své podstaty možnost být tenčí. Výška hodinek je tedy jasný designový záměr. Cílovku si totiž Candino určilo docela jasně a hodinky jsou zkrátka "chlapáckou" záležitostí.

Nenosí se ale větší, než by bylo nutné. Nožky působí poměrně dlouze, ale je to jen optický klam způsobený tím, jak navazují na pouzdro. Délka od nožky k nožce je pak 52mm, což není tak moc vzhledem k většímu průměru hodinek, a tak by na ruce neměly přečuhovat přes okraj zápěstí (vždy si ale doporučujeme hodinky vyzkoušet, nehledě na velikost).

Spona je klasika – překlápěcí s praktickými tlačítky pro odepnutí. Potěší také možnost mikroregulace, díky které si náramek lépe přizpůsobíte na zápěstí (což se hodí, vzhledem k tomu, že články jsou poměrně široké.

Spona je klasika – překlápěcí s praktickými tlačítky pro odepnutí. Potěší také možnost mikroregulace, díky které si náramek lépe přizpůsobíte na zápěstí (což se hodí, vzhledem k tomu, že články jsou poměrně široké. K dispozici je také model na kůži.

Řešení pouzdra je celkově netradičnější. Samá hrana, samá vrstva, vše v krásném elegantním lesku. Kulaté pouzdro pak vypadá, jakoby zapadalo do hranatého rámečku, které přechází v nožky.

Všechny články náramku jsou pak kontrastně s většinovou úpravou broušené, stejně jako povrch výrazné, široké lunety. Ta je v oktagonálním tvaru, číselník má plastickou waffle strukturu a... kde jen jsme tento design už viděli?

Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie
12.10.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie

Troje "povědomé" hodinky Ingersoll – Poznáte inspiraci?
20.8.2024 - Eliška Měrková
Troje "povědomé" hodinky Ingersoll – Poznáte inspiraci?

Oblíbený "ala" design – protože Geralda Genty není nikdy dost

Oktagonální, chcete-li osmihranná luneta je poznávací znak hodinek v tzv. Genta stylu. Velmi oblíbeném designu, který jde od začátku druhé dekády tohoto tisíciletí vidět čím dál tím více.

19 670 Kč (doručíme do 4.10.)

Vzpomeňme na Tissot PRX, které tento design nejenže reinkarnovali, ale také měly velké zásluhy na jeho šíření v rámci různých hodinářských značek. Máme tady Casio G-Shock GA-2100. Jsou tu Ingersoll Catalina a mnohé mnohé další.

Odkud se tento styl vzal?

Nástup designéra Géralda Genty způsobil v hodinářském průmyslu v 70. letech docela poprask. Největší návrhář hodinek všech dob, i tak se mu dodnes říká. Genta totiž šokoval neotřelými geometrickými kousky a nebál se vyjít z davu. Také proto přitáhl pozornost světoznámých značek, jako Omega, Patek Philippe, Audemars Piguet a dalších, které jej později najímaly k navrhování svých hodinek.

To, co jej však proslavilo, a z čeho tato současná "gentovská" vlna vychází, jsou dva Gentovy "potomci" – hodinky Royal Oak značky Audemars Piguet a Nautilus značky Patek Philippe.

Zdroj: www.monochrome-watches.com/

A dalo by se bez nadsázky říct, že díky těmto hodinkám byla 70. léta érou zvláštních hranatých tvarů (a integrovaných náramků, které však naše Candina nemají).

A pokud byste chtěli, i Candino Gents Sport má velmi podobný model bez chronografu, Candino Gents Sport Elegance.

My však pro recenzi zvolili model se stopkami, jednak kvůli sportovnějšímu náboji, který hodinkám dodává onen "chlapácký" říz, a jednak kvůli tomu, že o něj muži jeví větší zájem.

Stopky měří po dobu 30 minut. Všimněte si plastických detailů zahrnující strukturu samotného číselníku, vykroužení subčíselníku nebo plynulý přechod chapteringu.

Stopky měří po dobu 30 minut. Všimněte si plastických detailů zahrnující strukturu samotného číselníku, vykroužení subčíselníku nebo plynulý přechod chapteringu.

VŠE NA TÉMA: Hodinářské komplikace – Chronograf
25.6.2021 - Eliška Měrková
VŠE NA TÉMA: Hodinářské komplikace – Chronograf

Neuvěřitelně univerzální, "každodenní" design, podporuje také vysoká voděodolnost 100 m, se kterou se hodinky nemusíte bát vzít v létě k vodě. Safírové sklíčko je pak opravdu příjemná záležitost kvůli jeho odolnosti vůči poškrábání a co víc – hodinky si na vás posvítí i v noci díky vrstvě luminiscence na ručkách a indexech.

Strojek je bateriový, švýcarský, koupený od spolehlivé značky Ronda. Je přesný, bezstarostný a vyžaduje po vás jen občasnou výměnu baterie (co rok či dva), kterou vám poskytne každý kvalifikovanější hodinář.

Quartzové strojky – Znáte velikány křemíkového světa?
7.6.2023 - Eliška Měrková
Quartzové strojky – Znáte velikány křemíkového světa?

Tyhle hodinky uspokojí nejen onou nálepkou "Swiss-Made", celkovou praktičností nebo cenou, která je za tyto parametry více než příznivá. Nabízí také atmosféru slavných designů 70. let a zároveň moderní, sportovní šmrnc, který si naši pozornost zasloužil.

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Marekpřed 59 dny, reagovat
Omyl, Eliško! Stopky na automatoch nosia len chronosexuáli, to s Vami adorovaným chlapáckým řízem (hrozný výraz :D) nič spoločné nemá ;)
Santerpřed 27 dny, reagovat
Za mírně vyšší cenu lze pořídit švýcarské automaty se strojkem ETA, takže bateriové hodinky mi smysl vůbec nedávají.
Roman, Chomutovpřed 25 dny, reagovat
Je to o názoru, každý má rád něco jiného, já třeba vždy bateriové, automatické nemám ani jedny, ani mít nebudu, kvalitních švýcarských hodinek mám několik, ale všechny Quartz, baterie

Hodinky zmíněné v článku

9 290 Kč (doručíme do 3.10.)
9 290 Kč (doručíme do 3.10.)
9 290 Kč (doručíme do 3.10.)
9 290 Kč (doručíme do 3.10.)
7 990 Kč (doručíme do 3.10.)
7 990 Kč (doručíme do 3.10.)
7 990 Kč (doručíme do 3.10.)