Fotogalerie nejkrásnějších dámských hodinek

Tagy: Výběr nejlepších | Dámské | Klasické

Eliška Měrková | 1.10.2023 | 6 MIN

Máte jasno – chtěli byste pořídit ty nejkrásnější dámské hodinky. Tečka. Najít a vybrat takové hodinky, které by byly jednoduše ty nej, může být proces na dlouhé dny i týdny. Pro ty, kteří se stále nemohou rozhodnout a potřebují špetku inspirace, jsme dnes připravili výběr dámských favoritů v různých kategoriích.

V tomto článku jsme se cenově nijak neomezovali. Článek, v němž jsme si stanovili cenovou hranici, najdete níže:

Nejkrásnější dámské hodinky (cenově dostupné)
1.11.2023 - Eliška Měrková
Nejkrásnější dámské hodinky (cenově dostupné)

(1) Diamanty – Sázka na jistotu

Proč zvolit hodinky osazené diamanty? Tady je hledání důvodu opravdu jednoduché – diamanty jsou krásné. Jejich jas, jiskřivost, lom světla a pověstná "diamantová záře" je zkrátka nezaměnitelná a hodinky s diamanty tak budou skvělým dárkem.

Na krásných Frederique Constant Highlife Heart Beat najdete osm diamantů o 0,04 ct. Ale tyto hodinky nejsou oblíbené jen pro úžasný a hlavně nápaditý design, ale také pro výborné zpracování, safírové sklíčko a v neposlední řadě automatický strojek, jehož tepající srdce může dáma pozorovat skrz průhled v číselníku.

Frederique Constant s diamanty přesvědčí srdce i rozum budoucí majitelky. U nás vítězí verze v jemné kombinaci růžového zlata (PVD) a oceli, která se jen tak neokouká.

V našem magazínu naleznete jak výběr cenově dostupných hodinek s diamanty (do 12 000 Kč), tak výběr luxusnějších hodinek s diamanty pro ty náročnější z vás:

Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie
16.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky s diamanty do 12 000 Kč – Fotogalerie

Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie
14.11.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky osazené diamanty – Fotogalerie

Raději posloucháte? Mrkněte na naše video:

(2) Růžově-zlaté – Nejpopulárnější barva kovu posledních let

Víte, která barva kovu je v současnosti ve světě módy nejvíc in? Je to rose gold, neboli teplá měděná barva s růžovým tónem. Ta udává tón módních přehlídek i Instagramu a dle redaktorů slavných módních časopisů je nepravděpodobné, že by nás růžově-zlatý trend v nejbližší době opustil.

Titul nejkrásnějších růžovozlatých dámských hodinek si u nás vysloužily Certina DS-8 s jednou unikátní, okouzlující funkcí – ukazatelem fáze Měsíce.

Na číselníku vykládaném pravou perletí působí teplé, růžově zlaté ručky a indexy opravdu elegantně. O výseči s putujícím měsícem a hvězdnou oblohou ani nemluvě. A skutečnost, že perleť z určitého úhlu může připomínat oblaka, nositelce skýtá obzvláště nádherný pohled.

Dámské hodinky v barvě růžového zlata – Fotogalerie
14.11.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky v barvě růžového zlata – Fotogalerie

(3) Velké hodinky – Moderní a jednoduché

Velké hodinky v lehce pánském stylu v sobě mají nepopsatelný šmrnc. A sluší nejen dámám se širším zápěstím.

Hodinky Citizen Elegant Ladies Eco-Drive Radio Controlled s 39mm jsou už po léta jedny z nejoblíbenějších dámských hodinek u nás, a to nejen pro ten design, ale i bezstarostnost.

Díky příjmu rádiového signálu si hodinky vždy automaticky seřídí čas na sekundu přesně, dobíjí se solárně a oplývají praktickými funkcemi, mezi nimiž vyniká automatický kalendář nebo budík.

Díky robustní konstrukci pak hodinky drží 100M voděodolnost a potěší také safírové sklíčko, které je prakticky nepoškrábatelné.

6 NEJ: Dámské klasické sportovní hodinky
2.9.2021 - Eliška Měrková
6 NEJ: Dámské klasické sportovní hodinky

(4) Malé hodinky – Pro dámy útloručky

Je na vás většina hodinek tak nějak nepěkně velká, řemínek vždy zapínáte na poslední dírku a číselník, který zabírá celou plochu vašeho zápěstí, vám zkrátka nelichotí? Pak je nejspíš čas porozhlédnout se v kategorii malých dámských hodinek.

Vybrali jsme kouzelný letní set Tissot Lovely Square s průměrem pouhých 20 mm. A protože byl tento kousek evidentně zamýšlen jako hodinky – šperk, budoucí majitelce se dostane tří náhradních řemínků v pastelových barvách.

Dámské hodinky Tissot Lovely Square fotogalerie – Hranaté jsou opět v módě
9.9.2022 - Agáta Vřeská
Dámské hodinky Tissot Lovely Square fotogalerie – Hranaté jsou opět v módě

Díky rychlostěžejkám si řemínek dáma snadno vymění sama bez pomoci hodináře.

Elegantní dámské hranaté hodinky – Fotogalerie
15.1.2024 - Eliška Měrková
Elegantní dámské hranaté hodinky – Fotogalerie

Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie
15.11.2023 - Eliška Měrková
Malé dámské hodinky na drobná zápěstí – Fotogalerie

(5) Bílé hodinky – Čisté a elegantní

Bílá je tou nejelegantnější barvou a sluší opravdu každé dámské ruce, nehledě na tón pleti či šířku zápěstí. A hodí se ke všemu.

Za nejkrásnější hodinky v bílé barvě jsme zvolili Hamilton Jazzmaster s perletí a unikátním semiskeletonovým číselníkem, skrz který lze sledovat hypnotický pohyb zdobeného mechanického strojku uvnitř. Strojek nabízí nadstandardní rezervu chodu 80 hodin, takže bez nátahu vydrží hodinky běžet více než tři dny.

Podívanou kryje safírové sklíčko a vše vynikne taky kvůli většímu průměru 36 mm.

Čistě bílé a elegantní dámské hodinky – Fotogalerie
23.10.2023 - Eliška Měrková
Čistě bílé a elegantní dámské hodinky – Fotogalerie

(6) Zlaté hodinky – Barva slunce a přepychu

Hodinky ve zlaté barvě dokáží v nositelce vyvolat hřejivý pocit přepychu. A co teprve, když se lesklého povrchu hodinek dotknou zlaté sluneční paprsky a vznikne nádherná podívaná, kterou majitelky zlatých doplňků moc dobře znají.

Do zlaté barvy ponořil své hodinky tradiční Tissot, který se samozřejmostí sobě vlastní stvořil model, který se nemůže okoukat. Hodinkám Tissot Everytime totiž minimalismus v blyštivém zlatě velmi sluší.

Zlaté dámské hodinky – Fotogalerie
28.2.2023 - Agáta Vřeská
Zlaté dámské hodinky – Fotogalerie

Bussiness model jak vyšitý.

(7) Klasické sportovní hodinky – Když si potrpíte na funkčnosti

Jste typ ženy, která si ráno místo lodiček raději nazuje tenisky a jednoduchý, sportovnější vzhled je vám prostě bližší? Dámské sportovní hodinky sází nejen na vzhled, ale především na praktičnost, odolnost a "nenačančaný" design.

Největší dojem na nás udělaly vůbec první dámské Tissot Seastar, které jsou ve světě dámských hodinek jedinečné.

Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?
31.3.2022 - Eliška Měrková
Recenze na první "dámské" Tissot Seastar aneb rozbiju své prasátko?

Potápěčské hodinky najdete v 90 % případů v produkci pro pány. Tyto Seastary ale dokázaly, že jednoduchý sportovní styl, potápěčská stupnice a nadstandardní odolnost (vydrží tlak i v 300M hloubce!) sluší i dámskému zápěstí.

6 NEJ: Dámské klasické sportovní hodinky
2.9.2021 - Eliška Měrková
6 NEJ: Dámské klasické sportovní hodinky

(8) Titanové hodinky – Elegantní řešení pro citlivou pokožku

Žít s citlivostí na nikl není nic příjemného. Zvláště, když sháníte doplňky. Pravdou je, že dokonce i v kvalitní chirurgické oceli, ze které je zhotovena většina hodinek, se nachází překvapivě velké množství niklu. Řešením mohou být hodinky z titanu, který je 100% antialergenní. A k tomu samozřejmě úžasně lehký.

Za nejkrásnější hodinky z titanu jsme zvolili drobné Citizen Elegant, které jsou milovány pro jemný vzhled, třpyt skleněných kamínků a perleťový číselník s nádherným červánkovým efektem. Tuto podívanou chrání prakticky nepoškrábatelné safírové sklíčko.

U takto elegantních hodinek bychom možná nečekali přílišnou odolnost, ale opak je pravdou – hodinky jsou voděodolné do 100 M (plavání) a titanový materiál je chráněn úpravou Duratect od Citizenu, díky které hodinky dobře odolávají škrábancům.

A proč je chtít ještě víc? Tyhle krásky jsou poháněny světlem, takže odpadá starost o výměnu baterie. Nedoporučujeme je proto schovávat do šuplíku... což však u takto podařených hodinek, doufám, nehrozí.

Dámské titanové hodinky pro citlivou pokožku – Fotogalerie
14.3.2023 - Eliška Měrková
Dámské titanové hodinky pro citlivou pokožku – Fotogalerie

(9) Dobře čitelné – Postačí i letmý pohled

Dobře čitelné hodinky jsou takové, u kterých k přečtení času stačí i letmý pohled. Mají jednobarevný a jednoduchý číselník, na kterém se nevyskytují žádné rušivé prvky, dobře viditelné a kontrastní ručky oproti pozadí číselníku vyznačené indexy, v ideálním případě arabskými číslicemi.

Certina patří mezi tradiční značky a potrpí si na kvalitu zpracování i vysokou odolnost. U modelu Certina DS Caimano tak najdeme nejen 100metrovou voděodolnost, ale také safírové sklíčko s antireflexní vrstvou, která pohlcuje odlesky – další atributy zvyšující dobrou čitelnost.

Dámské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejkrásnějších
21.7.2023 - Eliška Měrková
Dámské hodinky Certina – Fotogalerie těch nejkrásnějších

Nechybí ani luminiscence na ručkách a u indexů. Ty jsou výrazné, číslované a označené jsou i minuty. Není divu, že tyto hodinky patří mezi topku ve své kategorii. Navíc jsou velmi elegantní a praktické a díky svému univerzálnímu designu se budou hodit skutečně kamkoli.

Dobře čitelné dámské hodinky do 10 000 Kč – Fotogalerie
15.3.2023 - Eliška Měrková
Dobře čitelné dámské hodinky do 10 000 Kč – Fotogalerie

(10)  Hodinky s nápadem

Poslední kategorie patří vítězům v kreativitě. Na mysl zde přišly například hravé a šílené Swatchky, Invicty se zábavně pojatými Mickey Mousy... ale nakonec zvítězily hodinky s daleko subtilnějším, ale o to nápaditějším detailem, který se na hodinkách často nevidí – švýcarské Mido Rainflower s ukrytou luminiscenční lilií na číselníku.

Elegantní hodinky navíc zdobí perleť, diamanty a zvláštní nachový tón koženého řemínku.

Mido Rainflower recenze – Hodinky s unikátním číselníkem
19.1.2024 - Eliška Měrková
Mido Rainflower recenze – Hodinky s unikátním číselníkem

Tip navíc: Hodinky, které sladíte se svým protějškem

Už jste slyšeli o párových hodinkách? Jsou skvělým dárkem k výročí svatby či jiným příležitostem, kdy chcete tomu druhému ukázat, že patříte k sobě. Na citové hodnotě dárku pak přidá například vygravírované osobní věnování.

Párovým hodinkám vládne spíše klasika, která sluší oběma. Pánské a dámské Tissot PRX jsou švýcarské hodinky tradiční značky, jejichž síla spočívá v legendárním designu ze 70. let. Kombinace broušené ušlechtilé oceli s modrým číselníkem z nich činí ideální společenské hodinky, svou neutrálností se však nevyloučily ani z oblasti "každodenního nošení" – jak do kanceláře, tak třeba na společnou romantickou večeři.

Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie
12.10.2022 - Agáta Vřeská
Tissot PRX – Fotogalerie geniální nostalgie

9 890 Kč (doručíme do 7.5.)

Fotogalerie párových hodinek – Pro ty, kteří patří k sobě
28.1.2021 - Eliška Měrková
Fotogalerie párových hodinek – Pro ty, kteří patří k sobě

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Hodinky zmíněné v článku