» Blog » Invicta

Příběh značky Invicta – Jak se stala jednou z nejkontroverznějších hodinářských značek?

Tagy: O značce | Invicta | Klasické | Fashion

Eliška Měrková | 26.3.2021 | 16 MIN | 8x komentář

Invicta. Říká se, že ji buď musíte zbožňovat, nebo jí pohrdat. Nic mezi tím. Ale proč toto rčení vzniklo? A co je Invicta, jedna z nejkontroverznějších značek současnosti, vlastně vůbec zač? Pojďte si poslechnout příběh o švýcarské tradici, těžkém pádu na dno a prudké cestě na vrchol. A kdo ví, možná vás pár věcí i překvapí.

Obsah článku:

Design
Historie
Nová éra Invicty
Typické parametry
Invicta (skoro) ve vesmíru
Proč je Invicta kontroverzní?

Do článku byly vloženy také názory Vás, zákazníků a čtenářů našeho blogu, za které děkujeme!

První pohled vyrazí dech – Design

"Urážka hodinářského umění!" "Prodávají hodinky nebo Happy Meal?" "Oplzlost!" "Proč si radši na ruku rovnou nenamotat obří kouli alobalu?" – zarputilí tradicionalisté a ortodoxní chronomaniaci mají jasno. Invicta je ďábel a její designérské vylomeniny by se měly pomalu krápět svěcenou vodou. Člověk se tomu až musí smát. Invicto, ty uličníku!

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta, jak známo, totiž staví design na první místo. A není to design jen tak ledajaký. Je to design odvážný, přehnaný a nádherně šílený. Úžasně úděsný a dokonale zvrhlý. Je svobodnou designérskou hrou fantazie a i nejobjektivnější pozorovatel při pohledu na něj musí cítit podivnou směsici děsu a potěšení. A že je těch superlativ nějak moc? Vždyť Invicta je ztělesněný superlativ, tak co.

Některé modely mají vyloženě obludné, ale podle mého je dobře, že v tak konzervativním průmyslu jako je ten hodinkový existuje i zavedená značka, která se kontroverze a risku nebojí. – Rožeň

Invicta ve své nejšílenější podobě – Fotogalerie TOP 10 crazy modelů
11.7.2023 - Agáta Vřeská
Invicta ve své nejšílenější podobě – Fotogalerie TOP 10 crazy modelů

Pověstná (a naprosto záměrná) Invicťácká dekadence pramení z několika charakteristických rysů, jaké můžeme v různé míře zpravidla najít na všech hodinkách této značky (snad až na pár výjimek u některých dámských modelů). První bod se týká opravdu nadstandardních, až monstrózních rozměrů, které hodinky činí doslova nepřehlédnutelnými.

Foto: Hodinky-365.cz

S nepřehlédnutelností souvisí také častá blyštivá povrchová PVD úprava a nápadné barvy v odvážných kombinacích.

Foto: Hodinky-365.cz

Nejdůležitějším bodem je ovšem kreativita a fantazie, jež spočívá v až ďábelském lpění na detailech, jak designových, tak těch mechanických. I proto Invicta ve svém sloganu hrdě hlásá, že je "Invincible in detail." (neporazitelná v detailech). I na těch nejjednodušších hodinkách od Invicty totiž můžete najít něco, co vás zaujme. Ať už se jedná třeba o užití názvu řady S1 namísto prvního indexu u hodinek z modelové řady S1 Rally.

Či o vyloženě "nadupaný" a velice promyšlený vzhled, který má za úkol autenticky vystihnout nějaké dané téma – nejčastěji je to vidět u různých limitovaných edic (ale nejen tam).

Foto: Hodinky-365.cz

Invicty zkrátka zabaví. A jen tak mimochodem, pokud byste měli třeba dlouhou chvíli v čekárně u doktora nebo ve frontě na úřadě, můžete se tajně pod rukávy bavit objevováním nových a nových zajímavých detailů, které Invicty skrývají. ;)

U spousty hodinek Invicta ale platí, že většina lidí by je pravděpodobně nenosila (ať už kvůli velikosti, strachu z toho, že budou poutat příliš mnoho pozornosti či jednoduše proto, že nejsou zrovna líbivé), ale pravdou je, že alespoň koukat na ně je pro mnohé takové "guilty pleasure" a kdo je má, tomu prostě dělají radost. A takových osob není zrovna málo.

Invicta je v produkci i prodeji svých hodinek opravdový gigant. Pyšní se tím, že dokázala prodat i 13 tisíc (!) hodinek za hodinu a každý rok vyprodukuje až 4000 nových verzí designu... Neuvěřitelné. A prý právě ze žárlivosti na tyto úspěchy Invicta schytává tolik jedu. Ale to je jen pouhá spekulace.

Invicta za svůj design také získala prestižní ocenění Red Dot a je vlastníkem 50 designových a mechanických patentů.

Ocenění Red Dot získaly hodinky Subaqua Noma V. Zdroj: www.red-dot.org

Ocenění Red Dot získaly hodinky Subaqua Noma V. Zdroj: www.red-dot.org

A kdo za neotřelými designy stojí? Šikovný chlapík jménem Sandy Lee, šéfdesigner týmu Invicta. V krátkém videu můžete nahlédnout na jeho práci:

Není to ale jen design, který z hodinek Invicta činí neuvěřitelně dobře prodejné kousky. Bez neméně nápadné propagace by takového úspěchu značka pravděpodobně nikdy nedosáhla. Ta je podobně okázalá – často se podobá trailerům na filmové trháky nebo užívá starého dobrého lákadla na modelky v plavkách.

Invicta má pod sebou stáj značek (proto ten skupinový název Invicta Watch Group): jedná se o tři menší švýcarské firmy, které odkoupila: značka Glycine, zaměřující se na vojenské hodinky, S. Coifman s klasickými společenskými hodinkami a TechnoMarine, produkující hodinky v módním potápěčském stylu.

Posuďte sami, nechcete po shlédnutí některých promo videí prostě "vidět víc"?

A designově nejsou u Invicty zajímavé jen hodinky. Invicta myslí i na to, kam budou zákazníci své hodinky ukládat, a tak nabízí i škálu opravdu originálních kufrů na hodinky.

Jak začal (a téměř nadobro skončil) příběh Invicty? – Historie

Invicta nebyla vždy ztělesněním designérských divočáren a marketingové agrese. Dnes už jen málo lidí ví, že Invicta byla původně tradiční švýcarskou značkou, jejíž kořeny sahají hlouběji, než byste řekli. Je starší než známí švýcarští velikáni jako Rolex (1901), Tissot (1853) nebo třeba Certina (1888). Ale popořadě...

Psal se rok 1837 a ve švýcarském městě La Chaux-de-Fonds hodinář Raphael Picard založil novou hodinářskou společnost, které (možná s jistou předtuchou) daroval hrdé jméno Invicta, vycházející z latinského "Invictus", tedy "neporažený", jehož samotný zvuk společnost předurčoval k velkým věcem.

Prostřednictvím Invicty (jinak také Invicta Watch Company) si chtěl Raphael Picard splnit dlouho zamýšlený sen – vyrábět kvalitní švýcarské hodinky, které by byly dostupné i širší veřejnosti. Prvních sto let si pak Picard a jeho potomci postupně a neúnavně budovali dobrou reputaci ve světě hodinařiny a jejich snahy nepřišly vniveč. Invicta se stala velmi žádanou hodinářskou firmou, specializující se na kvalitní, dostupnější mechanické hodinky a na jejich vývoj.

Kapesní hodinky Invicta z 90. let 19. století. Zdroj: www.reddit.com/r/Watches/

Kapesní hodinky Invicta ze 14k zlata z 90. let 19. století. Zdroj: www.reddit.com/r/Watches/

První velký milník nastal přesně po sto letech od vzniku Invicty, v roce 1937 (sídlo firmy je stále v La Chaux-de-Fonds). Tehdy Invicta vynalezla a následně patentovala vlastní mechanický strojek s automatickým nátahem. Od té doby se snažila technologicky rozvíjet ještě vehementněji než kdy dřív a následkem toho Invicta jen vzkvétala a dále rostla.

Následující léta Invicta neusínala na vavřínech, pokračovala ve svém technologickém rozvoji a začala se také více věnovat sportovním hodinkám – mechanickým automatickým chronografům, jejichž éra nastala v 60. a 70. letech. Tou dobou se to začínalo ve světě hodinařiny automatickými chronografy jen hemžit. Vezměte si třeba Hamilton a jeho Chronografy A a B z roku 1968 či Tissot Navigator z roku 1973.

Hamilton Intra-Matic Chronograph H – představení mechanických chronografů ze 60. let
17.3.2021 - Agáta Vřeská
Hamilton Intra-Matic Chronograph H – představení mechanických chronografů ze 60. let

Invicta Chronograph z 60. let s pozdrem z 18k zlata a mechanickým strojkem Landeron kalibr 48. Zdroj: www.hodinkee.com

Invicta Chronograph z 60. let s pouzdrem z 18k zlata a mechanickým strojkem Landeron kalibr 48. Zdroj: www.hodinkee.com

Ukázka závodních hodinek Invicta "Surfboard" Chronograph ze sedmdesátých let.

Mechanické (Valjoux 7733) závodní hodinky s chronografem ze 70. let.

Zdroj: www.gearpatrol.com

Všichni už však nejspíš tuší, kam tento příběh povede dál. Dostáváme se do let 1974–82, jež byly pro tradiční švýcarské hodinářství opravdu zlomové a hluboce zdrcující. Následkem tzv. quartzové krize (jak se přezdívá japonskému přívalu mnohonásobně levnějších a přesnějších náramkových hodinek na baterii) se ve svých základech otřásla většina tradičních švýcarských společností.

Spousta hodinářských firem, jež se nedokázaly quartzové vlně jakýmkoli způsobem přizpůsobit, tehdy zanikla. A tak byla v roce 1982 původní Invicta v podstatě mrtvá. Zbývající švýcarské hodinářské společnosti (600 z původních 1600) bojovaly o zachování vlastní existence. Zlomku z nich se podařilo přetrvat i se stálou výrobou kvalitních mechanických hodinek. Některé pak přežily díky sloučení do několika hodinářských konglomerátů (jako např. Swatch Group).

Je zajímavé, že ještě předtím, než se dvě největší švýcarské holdingové společnosti spojily a vytvořily Swatch Group, v hrubých tržbách prodeje švýcarských hodinek obsazovala původní Invicta třetí místo. A ano, i přesto tehdy selhala.

Jako Fénix z popela – Invicta a nová éra

Když anděl padl na dno, stvořil pekelné království, před kterým se každý smrtelník musí třást. Že je to příběh jako z Bible? Těsně vedle.

"Poháněna stále stejnou vervou, se kdysi malá hodinářská společnost stala ohnivým drakem, kterého sběratelé uctívají a hodinářský průmysl se před ním třese." – Invicta

Ano, pokora je nejspíš to poslední, co současná "ďábelská" Invicta má... A taky to poslední, co potřebuje. Příběh Invicty tedy v osmdesátých letech skončil jen z části a dnes společnost opravdu "jede jako drak". Invicta (nově Invicta Watch Group) je nyní jedna z nejrychleji rostoucích hodinářských společností. Ale jak se jí to povedlo?

Foto: Hodinky-365.cz

S bankrotem a následnou likvidací bylo jméno Invicta samozřejmě na prodej. V roce 1991 Invictu odkoupila americká bankovní investiční společnost, která sídlila v americkém městě snů – v Hollywoodu, kde Invicta přebývá dodnes. Společnost tvrdí, že nákup byl proveden dědici originální společnosti Invicta Watch Company, avšak tato informace je veřejností pokládána za nepotvrzenou.

Příbuznost původní Invicty a Invicty nové by si totiž od pohledu tipl jen málokdo. Na svou tradiční minulost dnes odkazují jen sloganem "Invincible in detail since 1837", kolekcí Swiss Made a nakonec přetrvala také snaha o cenovou dostupnost a hodinky dostupné pro každého.

Vzkříšení Invicty tedy přišlo v roce 1991, a to právě slavnými hodinkami Pro Diver, které vyšvihly jméno společnosti opět na vrchol a ještě výš. Staly se totiž okamžitým předmětem rozhořčených debat a zkrátka... Budily velkou pozornost. A čím? Jsou totiž opravdu podezřele podobné mnohonásobně dražším hodinkám Rolex Submariner.

Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších
25.10.2021 - Eliška Měrková
Invicta Pro Diver – Fotogalerie těch nejoblíbenějších

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta místo Rolexek? To přece nemůže být dobré…
13.11.2020 - Agáta Vřeská
Invicta místo Rolexek? To přece nemůže být dobré…

Dalším důležitým rokem byl rok 2000. Zaprvé v něm Invicta založila společnost na výrobu vlastních strojků, které dala jméno Technica Swiss Ebauche. Do té doby užívala jen švýcarskou ETA či japonskou Miyotu. A zadruhé, Invicta tehdy poprvé definovala svůj "nestandardní" design unisex hodinkami Lupah, které disponovaly nadrozměrným hranatým pouzdrem, zaobleným sklíčkem, výrazným číselníkem a barevnými řemínky. Hodinky se staly senzací.

Hodinky Lupah z roku 2000. Zdroj: www.pinterest.com/

Hodinky Lupah z roku 2000. Zdroj: www.pinterest.com

O pět let později na svět přišel další důležitý model – Russian Diver, který byl inspirován hodinkami posádky ruského válečného loďstva v 50. letech. Invicta se zde pokusila o autentické vystižení ducha původních hodinek (na kterého odkazuje motivem helmy skafandru a azbukou), ovšem přidala něco vlastního – velikost pouzdra, která i s korunkou činila 60 mm.

Zdroj: www.keepthetime.com/

Zdroj: www.keepthetime.com/

Zajímavostí je, že hodinky Russian Diver vlastní a hrdě nosí herec Arnold Schwarzenegger, na jehož mohutné svalnaté ruce vypadají velké Invicty vážně dobře.

Úžasná je velikost a váha, především u modelu Subaqua Noma. Držím se rčení Arnolda Schwarzeneggera "Když nosím hodinky Invicta, nemusím už cvičit biceps." – Radek

V roce 2011 se Invicta zúčastnila světové hodinářské výstavy Baselworld, čímž se konečně pořádně představila hodinářskému světu. Výstavy se následující roky účastní pravidelně.

Následující rok přinesl Invictě novou maloobchodní prodejnu na Floridě a úžasný výlet na hranici vesmíru (nebojte, o tom si ještě něco povíme). A potom? V roce 2013 spatřily světlo světa internetem přetřásané hodinky Invicta Bolt Zeus Tria Reserve, které si rozhodně neberou žádné designové servítky a každému vmetou do tváře svůj oslnivý lesk, opravdu opravdu masivní křivky a dva postranní číselníky ukazující odlišná časová pásma.

Zdroj: www.mediatwinkle.com

Zdroj: www.mediatwinkle.com

V roce 2015 se objevují i další technologicky a designově unikátní modely (Transatlantic s dvojitým otočným číselníkem a masivní model Reserve Time Universe s pěti číselníky ovládanými korunkami na lunetě a tlačítkem na dýnku). V tom stejném roce Invicta rozšiřuje síť prodejen i v Jižní Americe a Evropě, kterýžto úspěch následuje novou smlouvou s Disneym v roce 2016, která odstartuje jednu z nejslavnějších limitovaných edic s Mickey Mousem: Invicta Disney.

Foto: Hodinky-365.cz

Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků
21.11.2022 - Eliška Měrková
Fotogalerie hodinek Invicta Disney s Mickey Mousem – Houf ikonických myšáků

Po tomto už je to jen krůček k ostatním Disney licencovaným limitkám: Star WarsMarvel. Smlouva s DC Comics univerzem přišla v roce 2018, a tak má nyní Invicta celou škálu těchto "fandovsky" laděných hodinek, kterými svou fanouškovskou základnu rozšířila ještě více.

V současnosti je Invicta skutečný hodinářský gigant, jejíž velikosti se mohou rovnat snad jen konstrukce jejich vlastních hodinek. Je to úspěšná značka produkující technologicky i designově unikátní kousky, z nichž některé nezvládnou ani dorazit na prodejny a už jsou vyprodané. Taky je svým vlastním pánem, nespadá pod žádné velké firmy, a tak si může dělat doslova, co chce. Mimo hodinek se nyní věnuje i prodeji šperků, slunečních brýlí a nástěnných hodin, které připomínají zvětšené pouzdra jejich hodinek a dokonce mají i vlastní unisex parfém Invicta.

Invicta bez obalu – Typické parametry

I největší kritikové Invicty často nakonec kapitulují a uznají, že Invicta hodinky nejsou žádná laciná chrastítka, nýbrž kvalitní hodinky, jež zpracováním mnohdy vyniknou i ve srovnání s daleko dražšími hodinkami. Invictě v tomto totiž záleží na vlastní hodinářské reputaci a především pak na spokojenosti zákazníků.

S danou značkou nemám zkušenost, ale designově se mi mnohé líbí. Některé jsou sice celkem excentrické, ale v každém případě si z výběru této značky vybere každý. Působí na mě kvalitně a hodně luxusně. – Pavlína S.

Všechny hodinky (s výjimkou hodinek kapesních a některých dámských modelů) vynikají tzv. invicťáckou velikostí, která se pohybuje průměrně okolo 52–56 mm. Najdou se však i kousky s průměrem 60 mm a je zajímavé, že hodinky s 48mm průměrnou velikostí pokládají za unisex... (U běžných hodinářských značek je průměrná velikost pánských hodinek mezi 38 a 44 mm). Uznejme však, že enormní rozměry dávají vyniknout právě všem těm designovým vymoženostem, které na hodinkách můžeme najít.

Foto: Hodinky-365.cz

Invicta nejčastěji zhotovuje své hodinky z ušlechtilé oceli. Když si to tedy dáte dohromady se zmiňovanou velikostí, máte najednou opravdu těžké mohutné hodinky, z nichž ty nejtěžší dosahují váhy až 500 g. Najdou se však i modely v titanu či plastu, těch je však opravdu minimum.

Do hodinek Invicta zasazuje nejčastěji sklíčka minerální a méně často safírové. Právě minerální sklíčka Invicta mnohdy (ale ne zpravidla) opatřuje antireflexní safírovou vrstvou, která je odolná proti oděru. Takové sklíčko pak najdete pod obchodním názvem Flame Fusion.

Ručky a indexy Invicta nejčastěji osvětluje luminiscencí Tritnite, ale setkáme se také se Super-LumiNovou.

Foto: Hodinky-365.cz

Co se týče voděodolnosti, Invicta pracuje s opravdu velkým rozpětím. U dámských drobnějších hodinek a hodinek kapesních se jedná většinou o voděodolnost do 30 M. V nabídce mají také hodinky do 50 M a 100 M, ale nejčastěji se setkáme s voděodolností do 200 M. Ovšem hodinky do 300 M a dokonce 500 M nejsou žádnou výjimkou.

Nejvyšší hodnoty dosahují hodinky s voděodolností do 1000 M. I přes tyto vysoké hodnoty se však nesetkáme s jedinými skutečnými Diver's, jež by nesly certifikaci ISO 6425 (ačkoli myslím, že s hodinkami do 1000 M se pod vodu klidně odvážit můžete).

VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek
5.3.2021 - Agáta Vřeská
VŠE NA TÉMA: Voděodolnost u hodinek

Invicta je, co se týče technologií, velmi pokroková a nebojí se různých mechanických hříček (jak jsme mohli vidět u modelů s několika číselníky či otočnou konstrukcí). A tak je snad téměř zbytečné říkat, že se u jejich hodinek běžně setkáme také s mnohými klasickými funkcemi, jako je chronograf, datum, GMT, duální čas, fáze měsíce... a tak dále. Zajímavostí je, že v jejich nabídce najdeme i hodinky pro leváky.

Uvnitř hodinek jsou mnohdy strojky z Číny (nejde však o žádné "šunty", jak by to mohlo znít), za což je Invicta sice kritizovaná, ale na druhou stranu tím záměrně získala onu cenovou dostupnost. U spousty hodinek se ale setkáme i s japonskými strojky Seiko či se švýcarskou Rondou či Sellitou.

Foto: Hodinky-365.cz

V nabídce Invicty najdeme hodinky mechanické s automatickým i ručním nátahem a samozřejmě i quartzové. Solární pohon v ní však nehledejte.

Invicta (skoro) ve vesmíru!

Invicta má rozhodně prostředky na to, aby se mohla pouštět do zajímavých a unikátních projektů. Tak proč nevyrazit rovnou na okraj samotného vesmíru?

Invictě se tento plán rodil v hlavě už docela dlouho, než 8. prosince 2012 reálně odstartovala vcelku fantastický projekt Invicta: Edge of Space (Invicta: Okraj vesmíru), ve kterém odborníci doslova vypustili 36 Invicta hodinek do horních vrstev stratosféry, aby otestovali jejich kvalitu a odolnost. Nutno podotknout, že hodinky opravdu nebyly ničím chráněny a na okraj vesmíru letěly jen tak, jak je Sandy Lee stvořil.

Zdroj: www.youtube.com

Z toho jde až závrať. Hodinky na pozadí zakřivení Země. Zdroj: www.youtube.com

Ve stratosféře, což je vrstva atmosféry nacházející se v 11 až 50 km nadmořské výšky, je tlakové, tepelné a radiační prostředí téměř totožné jako ve vesmíru. Hodinky tak musely vzdorovat extrémním zátěžovým podmínkám, taky cestovaly rychlostí 1240 km/h a čelily teplotám kolem -53 °C.

Hodinky putovaly vzduchem asi 3 měsíce, než se 1. března vrátily supersonickou rychlostí zpátky na Zem. K nejednomu překvapení byla nadpoloviční většina (24 z 36) stále funkční a nezdeformovaná – což se ovšem nedalo říci o vybavení, na kterém byly hodinky připevněny. Ve stratosféře strávily celkem 3 hodiny a 34 minut, dosáhly nadmořské výšky 35 km a nejdelší "ušlá" trasa činila 354 km.

Výzkumný tým i celá Invicta jásala: "a dream mission accomplished!" (vysněná mise splněna). Projekt byl více než úspěšný a Invicta tak celému světu dokázala, že jejich masivní hodinkové konstrukce nejsou jen na ozdobu...

Více o projektu v následujícím videu:

Invicta na pranýři – Proč ta kontroverze?

Říká se, že negativní reklama je nejlepší marketing. A tak nejspíš pro Invictu paradoxně není úplně na škodu, že se můžeme setkat s názory ve stylu: „Popravdě bych si raději nakreslil hodinky na zápěstí, než bych nosil cokoliv od tohoto nepřítele veřejného blaha." Proč schytává Invita tolik jedu a nenávisti? Má to hned několik důvodů:

Svět milovníků hodinek je zkrátka konzervativní a reputaci si v něm hodinářská značka musí budovat po staletí. Když tedy na scénu vrazil horlivý a neortodoxní nováček Invicta se sebevědomým prohlašováním, že se velmi brzy stane zavedenou a prosperující hodinářskou značkou (načež nešetřil ani velmi smělou propagací), chronomaniaci se tomu v lepším případě nonšalantně posmívali, v tom horším chrlili nadávky a slova pohrdání. A co teprve dnes, když Invicta své ambice do puntíku splnila.

Poněkud snobští jedinci (ano, chronomaniaci přiznávají, že jsou v tomto ohledu trochu snobové) Invictě nemůžou odpustit ani ono odkoupení americkou bankovní investiční společností, která se v prvé řadě zajímala jen o výrobu nejdostupnějších hodinek a ne o švýcarskou tradici, vysokou hodinařinu a opravdovou hodnotu značky. Zajímala je jen ta tržní. Dle těchto názorů tak současný marketing znásilňuje původní solidní švýcarský odkaz.

Další bod na seznamu nenávisti jsou samozřejmě čínské strojky, o kterých zde již byla řeč, a produkce hodinek Pro Diver, které "kopírují" slavné Rolex Submariner. Do designu inspirovaném slavným rolexovským modelem se však pouští velká spousta (i tradičních) značek, takže toto není doménou pouhé Invicty. Je ale pravda, že Invicta to provedla asi nejvěrněji...

Foto: Hodinky-365.cz

Tady bychom se však museli pustit do neustávající debaty o korektnosti tzv. homage watches – o produkování hodinek, které se věrně inspirují slavnými historickými modely, ale za zlomek hodnoty, které jejich vzor má (pro srovnání, Rolexky stojí asi 200 000 Kč, Pro Diver kolem 6000 Kč a to se ani nebavíme o "urážlivých" modelech v quartzu).

Spokojme se tedy se shrnutím, že takové hodinky nejsou žádný padělek, inspirace není nezákonná a i zákazníci s průměrnou mzdou získají hodinky se super slavným designem, který je hřeje na zápěstí a u srdíčka a společnost má slušný výtěžek a dobrý pocit z uspokojení klientely.

Dalším trnem v oku je šílený vzhled, ze kterého se konzervativním jedincům ježí vlasy. Takové názory si ovšem Invicta vůbec nepřipouští, na tom promakaném šílenství je totiž založený celý její úspěch a zákazníci je za to prostě zbožňují. "Kdo říká, že jsou velké šílené hodinky ošklivé? Tohle je rok 2021, každý na tyhle páprdovské názory kašle. Koukli jste se někdy v poslední době ven? Barvené vlasy, tetování, piercigy, pestrobarevné oblečení... Vždyť dnes je v podstatě každý kreslená postavička. Do toho Invicto!"

Foto: Hodinky-365.cz

Poslední černý puntík se týká amerického trhu a nekorektního marketingu. Zde je Invicta často kritizovaná za (klamné) nadhodnocování ceny hodinek. Ty jsou často ve "flash sale" a slevách, které dosahují až 90 % (to např. udělá z hodinek za 20 tis. Kč hodinky za 2,5 tisíce Kč, což odhaluje poněkud mrzký záměr nalákat lidi na opravdu podezřele výhodnou slevu).

Souvisí to hlavně s inzercí na typicky americkém nákupním televizním kanále ShopHQ Price –znáte takové ty telemarketingové kanály, kde se prodávají šperky, předměty na hubnutí, spotřebiče do kuchyně a podobně za opravdu neuvěřitelné a úúžasné ceny, které obdržíte jen když zavoláte a objednáte ihned? – Tak ShopHQ Price je štědře sponzorovaná právě tou samou investiční společností, jejíž největší prodejce je právě Invicta.

V následujícím videu se můžete mrknout, jak to vypadá v praxi.

Ano, Invicta má pár vroubků, ale i přes ty větší i menší nešvary se jí musí nechat několik nepopiratelných pozitiv. Jejich hodinky jsou skutečně unikátní a nereplikovatelné (vzpomeňte, že má na kontě 50 designových patentů) a oplývají jedinečným, lehce vyšinutým charismatem, který fanoušky tolik baví. Taky nabízí velmi dobré zpracování a kvalitní materiály za příznivé ceny. A nakonec... Invicty vydrží tikat i ve stratosféře.

Co se mně na nich líbí? Ten marketing ať už názvem značky tak i logo, které říká, nejsem obyčejný... Prostě jsou to hodinky pro lidi co chtějí sdělit, že mají svůj názor. – Stanislav

Invicta se nechystá nijak tlumit vlastní agresivní povahu a její styl (přetrvávající bezmála 30 let) určitě není otázkou trendu, ona taková prostě byla, je a bude. Neporažená.

Mohlo by vás dále zajímat:

Invicta Angel – Fotogalerie andělských hodinek od Invicty
29.7.2022 - Agáta Vřeská
Invicta Angel – Fotogalerie andělských hodinek od Invicty

Fotogalerie Invicta NHL – Když je hokej vším
23.2.2023 - Filip Debrecenyi
Fotogalerie Invicta NHL – Když je hokej vším

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře

Scarlettepřed 1126 dny, reagovat
Přiznám se, že sama mám dvoje Invicty a jsem s nimi velmi spokojená. Jsou to jemné a krásné modely. Nicméně některé jsou opravdu šílenost pouze pro odvážné.
Olinpřed 1105 dny
Já jsem velmi spokojen a to je mám týden ty 6620 Invicta jen mě prostě zajímá jaký strojek tam je. Švýcarské nebo Čínské to sem ještě nezjistil ????
Eliška Měrkovápřed 1104 dny
Dobrý den, u hodinek Invicta Specialty Men Quartz 6620 je japonský strojek Seiko VD53.
Adélpřed 1110 dny, reagovat
Veselá a hravá, takhle vnimám značku Invicta. Věřím, že si najde cestu jak k obdivu tak posměchu :)
Jardapřed 1104 dny, reagovat
Dobrý den.Mám zájem o hodinky INVICTA celé zlaté do 4000 ,- CZK.Prosím nabídněte.
Eliška Měrkovápřed 1104 dny
Dobrý den, zlaté hodinky Invicta do této cenovky máme momentálně pouze v řadě Disney (s Mickey Mousem na číselníku): https://www.hodinky-365.cz/invicta-disney-limited-edition-22770-x1170812; a několik modelů v řadě Pro Diver s potápěčským designem, nabídnu například Invicta Pro Diver Quartz 23388: https://www.hodinky-365.cz/invicta-pro-diver-23388-x1208513
Jardapřed 1104 dny, reagovat
Děkuji.Budu o nich uvažovat,ale pouze v lesklé celozlaté barvě.Pokud máte skladem koupím.
Eliška Měrkovápřed 1104 dny
Oba modely jsou v lesklé zlaté PVD úpravě. Model Invicta Disney skladem máme a model Pro Diver bychom byli schopni doručit do 12.5.