Garmin Messenger – Komunikace přes chytré hodinky i v rámci iOS!

Tagy: Zprávy | Garmin | Chytré

Dominik Hok | 3.5.2024 | 2 MIN

Občas jsem míval sny, že jednou budu moci poslat zprávu i v rámci spárování chytrých hodinek Garmin s iPhonem. Můj sen se díky Garminu stal skutečností. Přichází Garmin Messenger, který okruhu vašich přátel umožňuje bezplatně odesílat zprávy.

Z patetického perexu se přesuňme na praktické záležitosti. Garmin Messenger je aplikace, která vám umožní:

  • odesílat uzavřené či otevřené odpovědi (i lidem, kteří nevlastní Garminy)
  • zachránit si život v nebezpečných situacích
  • komunikovat jak přímo z chytrých hodinek, tak z mobilní aplikace
  • poslat zprávu i s vaší současnou polohou

"Diskriminace" iOS uživatelů je u konce

Majitelé Android telefonů už delší dobu měli možnost odesílat přednastavené odpovědi v rámci komunikačních aplikací (např. Messenger, WhatsApp), ale majitelé zařízení s iOS tuto funkci nemohli využívat. Slovo diskriminace je záměrně v uvozovkách, protože se nejednalo o blokování ze strany Garminu, ale Apple je tak zabezpečený, že jednoduše neumožnil Garminu vstoupit do jejich systému tak moc, abyste mohli hodinkami ovládat zprávy odesílající telefonem.

Notifikace / Upozornění z telefonu – Co to je?
6.6.2023 - Dominik Hok
Notifikace / Upozornění z telefonu – Co to je?

Jak Garmin Messenger funguje?

Základem je mít nainstalovat aplikaci Garmin Messenger, kde se vám hned po nainstalování zobrazí všechny kontakty z telefonního seznamu, které už používají aplikaci Garmin Messenger. Uživatelům s účtem Garmin Connect se to napáruje ihned právě na tento účet, uživatelé bez něj se musí zaregistrovat.

Na hlavní straně máte seznam chatů a v rámci nich můžete odesílat dva typy zprávy – s polohou a bez ní. Spočítá to v tom, že vedle zprávy je ikonka polohy a když ji rozkliknete, uvidíte na mapě, odkud tato zpráva byla odeslána. To se může hodit v nepříznivých situacích.

V hodinkách pak vidíte celé vlákno stejně jako v telefonu. Odepisovat můžete pomocí ABC klávesnice (třikrát klikni a máš C) nebo kruhové, kdy jsou písmena do kruhu (kdo by to byl čekal) a vy točíte v obou směrech, abyste našli správné písmeno.

Je pravdou, že komunikace přes Garminy fungovala pomocí satelitního přenosu inReach už dříve, ale toto se týkalo a týká pouze ručních GPS lokátorů v kombinaci s předplatným inReach. Jestli by něco takového mohlo fungovat i v hodinkách (nebo formou LTE), to už je hudba americké budoucnosti.

Do jakých chytrých hodinek Garmin se tato aktualizace dostane?

Podle nejnovější informaci (k 3.5. 2024) by se tato aktualizace měla dostat do modelových řad Fenix 7 (včetně základních variant "ne-PRO"), Epix 2 (taktéž i základní varianta), Quatix 7, Enduro 2, Quatix 7 a Marq 2.

Chceš být beta tester Garminu? Teď máš možnost
6.5.2022 - Matěj Urbaczka
Chceš být beta tester Garminu? Teď máš možnost

Líbil se vám článek?

Každou středu vám e-mailem zasíláme přehled nových článků a soutěží.

Komentáře